100.000 lei este suma prevăzută în proiectul bugetului local al municipiului Câmpina din acest an pentru realizarea unui studiu de fezabilitate în vederea construirii unui sediu administrativ pe Strada Industriilor, nr. 1. Aici ar urma să fie mutat sediul Stației locale de Ambulanță, în vreme ce actualul sediu al acesteia, aflat pe Strada Simion Bărnuțiu, într-o casă veche, deosebită, reprezentativă pentru arhitectura zonei, să devină Muzeul Câmpinei.
"Este o propunere interesantă. Avem un teren pe Strada Industriilor și am preluat niște imobile de la OMV. Imobilele sunt mai degrabă niște construcții simbolice, niște barăci vechi, cu niște cadre de metal, care trebuie demolate și sperăm să construim acolo sediul Ambulanței, iar clădirea actuală a Ambulanței, cea de pe Strada Simion Bărnuțiu, să devină muzeul orașului. Este o clădire foarte frumoasă, cu o intrare monumentală și credem că această clădire ar putea deveni un frumos muzeu al Câmpinei. Chiar dacă Ambulanța nu este în subordinea noastră, credem că putem să-i construim un sediu, pentru că este de mare utilitate publică și astfel să se elibereze clădirea pe care s-o transformăm în muzeu", a afirmat primarul Horia Tiseanu în cadrul dezbaterii publice pe tema bugetului local al municipiului Câmpina din acest an.
Realizarea studiului de fezabilitate, propus prin proiectul bugetului local, este numai primul pas, va mai trece ceva timp până la construirea unui sediu nou pentru Ambulanță pe terenul de pe Strada Industriei.
Referitor la acest imobilul superb de pe Strada Simion Bărnuțiu, trebuie să știți că el a aparținut lui Ștefan Ionescu, medicul veterinar al Câmpinei la începutul secolului trecut. Casa are aproape 100 de ani și se află în proprietatea municipiului Câmpina, medicul Ștefan Ionescu neavând moștenitori care să o revendice după 1990. Ștefan Ionescu a fost și unul dintre președinții Ateneului Popular "B.P. Hasdeu" din Câmpina, instituție înființată în anul 1909 de către Anastasie Scripcă, directorul Școlii nr.1 de băieți, întemeietorul primei biblioteci locale (în 1906), al Universității Populare Câmpina (1913) și Muzeului Istoric și Industrial (1913, primul muzeu local).
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.