Administrația câmpineană vrea să construiască un sediu nou pentru Ambulanță, iar actualul sediu să devină muzeul localității

Actualitate (Categoria articolului)

100.000 lei este suma prevăzută în proiectul bugetului local al municipiului Câmpina din acest an pentru realizarea unui studiu de fezabilitate în vederea construirii unui sediu administrativ pe Strada Industriilor, nr. 1. Aici ar urma să fie mutat sediul Stației locale de Ambulanță, în vreme ce actualul sediu al acesteia, aflat pe Strada Simion Bărnuțiu, într-o casă veche, deosebită, reprezentativă pentru arhitectura zonei, să devină Muzeul Câmpinei.

"Este o propunere interesantă. Avem un teren pe Strada Industriilor și am preluat niște imobile de la OMV. Imobilele sunt mai degrabă niște construcții simbolice, niște barăci vechi, cu niște cadre de metal, care trebuie demolate și sperăm să construim acolo sediul Ambulanței, iar clădirea actuală a Ambulanței, cea de pe Strada Simion Bărnuțiu, să devină muzeul orașului. Este o clădire foarte frumoasă, cu o intrare monumentală și credem că această clădire ar putea deveni un frumos muzeu al Câmpinei. Chiar dacă Ambulanța nu este în subordinea noastră, credem că putem să-i construim un sediu, pentru că este de mare utilitate publică și astfel să se elibereze clădirea pe care s-o transformăm în muzeu", a afirmat primarul Horia Tiseanu în cadrul dezbaterii publice pe tema bugetului local al municipiului Câmpina din acest an.
Realizarea studiului de fezabilitate, propus prin proiectul bugetului local, este numai primul pas, va mai trece ceva timp până la construirea unui sediu nou pentru Ambulanță pe terenul de pe Strada Industriei.
Referitor la acest imobilul superb de pe Strada Simion Bărnuțiu, trebuie să știți că el a aparținut lui Ștefan Ionescu, medicul veterinar al Câmpinei la începutul secolului trecut. Casa are aproape 100 de ani și se află în proprietatea municipiului Câmpina, medicul Ștefan Ionescu neavând moștenitori care să o revendice după 1990. Ștefan Ionescu a fost și unul dintre președinții Ateneului Popular "B.P. Hasdeu" din Câmpina, instituție înființată în anul 1909 de către Anastasie Scripcă, directorul Școlii nr.1 de băieți, întemeietorul primei biblioteci locale (în 1906), al Universității Populare Câmpina (1913) și Muzeului Istoric și Industrial (1913, primul muzeu local).

5398 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2106 vizualizari
17 sept. 2019 18:48

Cea de-a VII-a ediție a Cupei Muscel, organizată de Soceram, va include și cros, pe lângă baschet și fotbal

Pe 5 octombrie 2019, la Câmpina va avea loc cea de-a VII-a ediție a Cupei Muscel, competiție sportivă destinată elevilor de la școlile gimnaziale și liceele din municipiu. Cupa Muscel va începe de la ora 9.30 la baza sportivă din Parcul Soceram de pe platoul Muscel și va include competiții de baschet, fotbal și, în premieră, cros. Ediția din acest an este dedicată memoriei Jenicăi Tabacu, fostul director al Muzeului Memorial "Iulia Hasdeu" din Câmpina, plecată dintre noi în decembrie 2018.

2058 vizualizari
16 sept. 2019 19:48

Lume, lume, atențiune! Se asfaltează Strada Tineretului din Câmpina

1 comentarii

Primim, în sfârșit, și vești bune dinspre Primăria Câmpina. A fost finalizată licitația pentru asfaltarea Străzii Tineretului, una dintre străzile praf și pulbere din municipiu. De fapt, o străduță de 360 m, situată aproape de centrul localității, între străzile Tudor Vladimirescu și George Coșbuc, dar o străduță jalnică. După ani de așteptare, locuitorii de aici se vor putea bucura de... asfalt.

Alte stiri recente

1412 vizualizari
17 sept. 2019 22:11

Siguranța pacientului, prioritatea Centrului Medical SanConfind Poiana Câmpina

Centrul Medical SanConfind Poiana Câmpina a marcat astăzi, prin mai multe acțiuni, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. La cel mai important spital privat din județul Prahova, evenimentul a fost prezentat de asistenta șefă, Gabriela Grozea. Vă reamintim că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a stabilit ca, începând din acest an, 17 septembrie să fie declarată Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului, iar spitalele din România s-au alăturat acestui demers.

3150 vizualizari
17 sept. 2019 21:39

Un bătrân de 87 de ani, depistat de polițiștii din Câmpina conducând un vehicul radiat și... cu numere de înmatriculare false

Un caz mai puțin obișnuit s-a petrecut luni seară, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Agenții de la Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipale Câmpina au oprit în trafic un autovehicul care părea suspect și la volanul căruia se afla o persoană în vârstă.