Administrația câmpineană vrea să construiască un sediu nou pentru Ambulanță, iar actualul sediu să devină muzeul localității

Actualitate (Categoria articolului)

100.000 lei este suma prevăzută în proiectul bugetului local al municipiului Câmpina din acest an pentru realizarea unui studiu de fezabilitate în vederea construirii unui sediu administrativ pe Strada Industriilor, nr. 1. Aici ar urma să fie mutat sediul Stației locale de Ambulanță, în vreme ce actualul sediu al acesteia, aflat pe Strada Simion Bărnuțiu, într-o casă veche, deosebită, reprezentativă pentru arhitectura zonei, să devină Muzeul Câmpinei.

"Este o propunere interesantă. Avem un teren pe Strada Industriilor și am preluat niște imobile de la OMV. Imobilele sunt mai degrabă niște construcții simbolice, niște barăci vechi, cu niște cadre de metal, care trebuie demolate și sperăm să construim acolo sediul Ambulanței, iar clădirea actuală a Ambulanței, cea de pe Strada Simion Bărnuțiu, să devină muzeul orașului. Este o clădire foarte frumoasă, cu o intrare monumentală și credem că această clădire ar putea deveni un frumos muzeu al Câmpinei. Chiar dacă Ambulanța nu este în subordinea noastră, credem că putem să-i construim un sediu, pentru că este de mare utilitate publică și astfel să se elibereze clădirea pe care s-o transformăm în muzeu", a afirmat primarul Horia Tiseanu în cadrul dezbaterii publice pe tema bugetului local al municipiului Câmpina din acest an.
Realizarea studiului de fezabilitate, propus prin proiectul bugetului local, este numai primul pas, va mai trece ceva timp până la construirea unui sediu nou pentru Ambulanță pe terenul de pe Strada Industriei.
Referitor la acest imobilul superb de pe Strada Simion Bărnuțiu, trebuie să știți că el a aparținut lui Ștefan Ionescu, medicul veterinar al Câmpinei la începutul secolului trecut. Casa are aproape 100 de ani și se află în proprietatea municipiului Câmpina, medicul Ștefan Ionescu neavând moștenitori care să o revendice după 1990. Ștefan Ionescu a fost și unul dintre președinții Ateneului Popular "B.P. Hasdeu" din Câmpina, instituție înființată în anul 1909 de către Anastasie Scripcă, directorul Școlii nr.1 de băieți, întemeietorul primei biblioteci locale (în 1906), al Universității Populare Câmpina (1913) și Muzeului Istoric și Industrial (1913, primul muzeu local).

5311 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

79 vizualizari
19 iul. 2019 09:28

Străzile din Câmpina unde Primăria va realiza lucrări gratuite de cadastru

După cum v-am informat în mai multe rânduri, la Câmpina se defășoară lucrările de cadastru sistematic în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. Scopul acestui program este acela de înregistrare gratuită a imobilelor (case și terenuri) în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Lucrările se realizează prin intermediul Primăriei Câmpina și sunt finanțate de OCPI Prahova. De măsurători se ocupă firma Arhicad Geotop SRL, care a câștigat selecția de oferte organizată de Primărie.

814 vizualizari
18 iul. 2019 22:20

Strada Tineretului din Câmpina va fi... NU asfaltată, ci doar expertizată tehnic, deocamdată

1 comentarii

Strada Tineretului se află pe lista administrației locale pentru asfaltare în acest an. Adică în 2019. Bine, s-a mai aflat și anul trecut, când Consiliul Local a alocat banii necesari, iar Primăria Câmpina chiar a promis că lucrarea va fi gata în toamna lui 2018. Nu s-a întâmplat așa, iar în 2019 o regăsim din nou pe listă. Iar noi, ca și locuitorii de pe Tineretului, așteptam licitația pentru stabilirea firmei care să execute lucrările.

Alte stiri recente

1885 vizualizari
18 iul. 2019 20:14

La SanConfind se efectuează intervenții clasice, dar și minim invazive în chirurgia ginecologică

Secția de Obstetrică Ginecologie a Centrului Medical SanConfind din Poiana Câmpina este, probabil, una dintre cele mai moderne din țară, dotările de aici, aparatura medicală de ultimă generație și personalul foarte bine pregătit stând la baza actului medical de calitate. Trebuie să știți că la SanConfind se efectuează intervenții chirurgicale ginecologice complexe atât prin metoda clasică, operația obișnuită, cât și prin tehnici minim-invazive (chirurgia laparoscopică).

1844 vizualizari
18 iul. 2019 11:16

Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Satul de vacanță... din care nu a mai rămas nimic

Tabăra Voila sau satul de vacanță, cum i se mai spunea, era un loc superb unde nu doar că veneau copii din toată țara, dar aici se organizau diverse activități și pentru copiii din Câmpina. Poate că unii dintre dumneavoastră vă mai amintiți de ceea ce reprezenta odată satul de vacanță, de tot ceea ce era aici: spații de cazare (27 de cabane/căsuțe), sală de mese, birouri, terenuri de sport și nu în ultimul rând trenulețul cu care te puteai plimba prin aproape toată tabăra. Astăzi, nu mai există nimic. Au rămas doar porțile, dar a dispărut până și gardul.