Administrația câmpineană vrea să construiască un sediu nou pentru Ambulanță, iar actualul sediu să devină muzeul localității

Actualitate (Categoria articolului)

100.000 lei este suma prevăzută în proiectul bugetului local al municipiului Câmpina din acest an pentru realizarea unui studiu de fezabilitate în vederea construirii unui sediu administrativ pe Strada Industriilor, nr. 1. Aici ar urma să fie mutat sediul Stației locale de Ambulanță, în vreme ce actualul sediu al acesteia, aflat pe Strada Simion Bărnuțiu, într-o casă veche, deosebită, reprezentativă pentru arhitectura zonei, să devină Muzeul Câmpinei.

"Este o propunere interesantă. Avem un teren pe Strada Industriilor și am preluat niște imobile de la OMV. Imobilele sunt mai degrabă niște construcții simbolice, niște barăci vechi, cu niște cadre de metal, care trebuie demolate și sperăm să construim acolo sediul Ambulanței, iar clădirea actuală a Ambulanței, cea de pe Strada Simion Bărnuțiu, să devină muzeul orașului. Este o clădire foarte frumoasă, cu o intrare monumentală și credem că această clădire ar putea deveni un frumos muzeu al Câmpinei. Chiar dacă Ambulanța nu este în subordinea noastră, credem că putem să-i construim un sediu, pentru că este de mare utilitate publică și astfel să se elibereze clădirea pe care s-o transformăm în muzeu", a afirmat primarul Horia Tiseanu în cadrul dezbaterii publice pe tema bugetului local al municipiului Câmpina din acest an.
Realizarea studiului de fezabilitate, propus prin proiectul bugetului local, este numai primul pas, va mai trece ceva timp până la construirea unui sediu nou pentru Ambulanță pe terenul de pe Strada Industriei.
Referitor la acest imobilul superb de pe Strada Simion Bărnuțiu, trebuie să știți că el a aparținut lui Ștefan Ionescu, medicul veterinar al Câmpinei la începutul secolului trecut. Casa are aproape 100 de ani și se află în proprietatea municipiului Câmpina, medicul Ștefan Ionescu neavând moștenitori care să o revendice după 1990. Ștefan Ionescu a fost și unul dintre președinții Ateneului Popular "B.P. Hasdeu" din Câmpina, instituție înființată în anul 1909 de către Anastasie Scripcă, directorul Școlii nr.1 de băieți, întemeietorul primei biblioteci locale (în 1906), al Universității Populare Câmpina (1913) și Muzeului Istoric și Industrial (1913, primul muzeu local).

6339 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

152 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

298 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

697 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1576 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.