PNL Prahova nu renunță la proiectul privind construcția drumului Câmpina - Valea Doftanei - Săcele

Politică (Categoria articolului)

Parlamentarii PNL Prahova au reacționat la anunțul făcut de directorul CNAIR, Cătălin Homor, potrivit căruia realizarea drumului Câmpina - Valea Doftanei - Săcele nu mai este de actualitate, prioritară fiind construcția autostrăzii Comarnic - Brașov. Într-o scrisoare adresată ministrului Transporturilor, Petru Sorin Bușe, parlamentarii liberali arată importanța acestui drum ca alternativă la DN1 și și solicită continuarea proiectului.

‘Noi nu vom renunța la acest proiect și vom insista la Guvern și CNAIR pentru continuarea investiției, mai ales că o serie de pași au fost deja parcurși. Există toată documentația pentru realizarea studiului de fezabilitate și proiectului propriu-zis, iar ca finanțare se pot accesa fonduri europene în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014 – 2020. În niciun caz nu putem renunța la acest drum important, care ar descongestiona traficul de pe Valea Prahovei’, ne-a declarat deputatul PNL Virgil Guran.

Vă prezentăm în continuare scrisoarea adresată de parlamentarii liberali din Prahova ministrului Transporturilor:

Domnule ministru,
Am aflat cu indignare anunțul directorului Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cătălin Homor, că a renunțat la implementarea proiectului unui drum naţional Valea Doftanei - Săcele. Decizia, care sperăm că nu este definitivă, ar afecta sute de mii de șoferi blocați pe DN 1 - Valea Prahovei zilnic, dar mai ales la fiecare sfârșit de săptămână și de sărbătorile legale. Să spui că renunți la singura alternativă a aglomeratului și periculosului DN 1, pentru a te concentra asupra tronsonului de autostradă Comarnic-Brașov, reprezintă o sfidare a cetățenilor plătitori de taxe. Drumul Câmpina - Valea Doftanei - Săcele este, de fapt, vital pentru construirea autostrăzii pe Valea Prahovei, pentru că va prelua din traficul rutier îngreunat de vastul şantier.
Îi reamintim domnului Homor că, anul acesta, Drumul Județean 102 I a fost transformat la gradul de drum național - DN 1V. Așadar, au fost parcurse etapele birocratice, fiind nevoie doar de construcția efectivă a drumului respectiv. Cu această ocazie, vă aducem la cunoștință că amenajarea acestui drum național ar avea și un puternic impact economic și social pentru Valea Doftanei, o zonă cu un potenţial turistic asemănător celui de pe Valea Prahovei.
În final, vă solicităm, domnule ministru, să nu abandonați alternativa la DN 1, Câmpina - Valea Doftanei - Săcele!
Grupul parlamentarilor PNL Prahova

(Publicitate electorală)

 

6464 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Simon 24.11.2016 10:57 Toată lumea vrea, dar nimeni nu îl face!!!
  • Ion Dandoaselea 24.11.2016 13:23 Sper din tot sufletul (pentru ei) ca administratorii site-ului au luat bani buni pe acest articol (ca-i vad prea inteligenti sa promoveze asa o gogomanie). De fapt la final ei indica faptul ca acesta reprezinta 'Publicitate electorala'. Dupa umila mea parere eu I-as spune 'Petarda electorala' : hai sa mai prostim pe unii care nu gandesc si sa mai luam ceva voturi. Sigur ca un traseist ca acela care face declaratiile respective are nevoie de drumuri. Dar noi, noi campinenii si locuitorii zonei avem nevoie de asa ceva? Am parcurs drumul respectiv de cateva ori, de la Campina la Sacele. Prima oara acum 35 de ani, ultima acum doi. Nu s-au schimbat multe pe acolo.Este o minunatie, strabate locuri de poveste, te poarta prin natura inca salbatica. Acum sa vedem reversul medaliei: mergeti pe bulevard vineri la pranz sau duminica dupa amiaza si vedeti traficul pe DN1. Zeci de mii de masini. Chiar dorim sa le bagam pe valea Doftanei? Sa distrugem ce a mai ramas frumos in zona? Vrem sa maturam identitatea comunei Valea Doftanei? Sa umplem de gaze de esapament tot platoul de la Vadu lui Zeghe? Predelusul? Nu cred ca exista prostie mai mare decat asta .... Asa ca domnule deputat, in cazul in care v-ati fixat definitiv la un partid v-as sugera sa luptati sa se faca odata blestemata aia de autostrada asa cum a reiesit din studii. Iar pentru noi astia de aici luptati-va, luminati intunecimea mintii autoritatilor locale (ca sunt majoritatea sub umbrella aceluiasi partid) sa atraga fonduri europene pentru dezvoltarea zonei, sa se construiasca pensiuni, ceva partii de ski, parcuri aventura,piste de biciclete, etc. Dezvoltati turismul rural, lasati natura asa virgina cum e ea.Faceti niste drumuri comunale sau judetene serioase, sanatoase, moderne si opriti-va aici. Lasati traficul European pe unde ii e locul.

Politică

1040 vizualizari
21 nov. 2023 11:48

Drept la replică din partea AUR Câmpina

3 comentarii

În urma apariției articolului "Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina", publicat pe site-ul nostru în data de 17 noiembrie 2023, am primit din partea Biroului de comunicare al AUR Câmpina un drept la replică pe care în prezentăm integral. 

1740 vizualizari
17 nov. 2023 19:46

Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina

2 comentarii

Pe măsură ce se apropie alegerile, după cum ne așteptam cu toții, pe scena politică locală se produc mișcări interesante, apar nume noi sau se reactivează nume vechi în... partide noi. În această din urmă categorie îi putem include și pe Alexandru Anghel și Cezar Grama, de câteva zile președinte, respectiv vicepreședinte la AUR Câmpina.

Alte stiri recente

175 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

1054 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.