CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

PNL Prahova nu renunță la proiectul privind construcția drumului Câmpina - Valea Doftanei - Săcele

- Politică -

PNL Prahova nu renunță la proiectul privind construcția drumului Câmpina - Valea Doftanei - Săcele

Parlamentarii PNL Prahova au reacționat la anunțul făcut de directorul CNAIR, Cătălin Homor, potrivit căruia realizarea drumului Câmpina - Valea Doftanei - Săcele nu mai este de actualitate, prioritară fiind construcția autostrăzii Comarnic - Brașov. Într-o scrisoare adresată ministrului Transporturilor, Petru Sorin Bușe, parlamentarii liberali arată importanța acestui drum ca alternativă la DN1 și și solicită continuarea proiectului.

‘Noi nu vom renunța la acest proiect și vom insista la Guvern și CNAIR pentru continuarea investiției, mai ales că o serie de pași au fost deja parcurși. Există toată documentația pentru realizarea studiului de fezabilitate și proiectului propriu-zis, iar ca finanțare se pot accesa fonduri europene în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014 – 2020. În niciun caz nu putem renunța la acest drum important, care ar descongestiona traficul de pe Valea Prahovei’, ne-a declarat deputatul PNL Virgil Guran.

Vă prezentăm în continuare scrisoarea adresată de parlamentarii liberali din Prahova ministrului Transporturilor:

Domnule ministru,
Am aflat cu indignare anunțul directorului Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cătălin Homor, că a renunțat la implementarea proiectului unui drum naţional Valea Doftanei - Săcele. Decizia, care sperăm că nu este definitivă, ar afecta sute de mii de șoferi blocați pe DN 1 - Valea Prahovei zilnic, dar mai ales la fiecare sfârșit de săptămână și de sărbătorile legale. Să spui că renunți la singura alternativă a aglomeratului și periculosului DN 1, pentru a te concentra asupra tronsonului de autostradă Comarnic-Brașov, reprezintă o sfidare a cetățenilor plătitori de taxe. Drumul Câmpina - Valea Doftanei - Săcele este, de fapt, vital pentru construirea autostrăzii pe Valea Prahovei, pentru că va prelua din traficul rutier îngreunat de vastul şantier.
Îi reamintim domnului Homor că, anul acesta, Drumul Județean 102 I a fost transformat la gradul de drum național - DN 1V. Așadar, au fost parcurse etapele birocratice, fiind nevoie doar de construcția efectivă a drumului respectiv. Cu această ocazie, vă aducem la cunoștință că amenajarea acestui drum național ar avea și un puternic impact economic și social pentru Valea Doftanei, o zonă cu un potenţial turistic asemănător celui de pe Valea Prahovei.
În final, vă solicităm, domnule ministru, să nu abandonați alternativa la DN 1, Câmpina - Valea Doftanei - Săcele!
Grupul parlamentarilor PNL Prahova

(Publicitate electorală)

 


24 Nov 2016 10:35 6526 vizualizari



Comentarii






  • 24.11.2016 13:23 Ion Dandoaselea Sper din tot sufletul (pentru ei) ca administratorii site-ului au luat bani buni pe acest articol (ca-i vad prea inteligenti sa promoveze asa o gogomanie). De fapt la final ei indica faptul ca acesta reprezinta 'Publicitate electorala'. Dupa umila mea parere eu I-as spune 'Petarda electorala' : hai sa mai prostim pe unii care nu gandesc si sa mai luam ceva voturi. Sigur ca un traseist ca acela care face declaratiile respective are nevoie de drumuri. Dar noi, noi campinenii si locuitorii zonei avem nevoie de asa ceva? Am parcurs drumul respectiv de cateva ori, de la Campina la Sacele. Prima oara acum 35 de ani, ultima acum doi. Nu s-au schimbat multe pe acolo.Este o minunatie, strabate locuri de poveste, te poarta prin natura inca salbatica. Acum sa vedem reversul medaliei: mergeti pe bulevard vineri la pranz sau duminica dupa amiaza si vedeti traficul pe DN1. Zeci de mii de masini. Chiar dorim sa le bagam pe valea Doftanei? Sa distrugem ce a mai ramas frumos in zona? Vrem sa maturam identitatea comunei Valea Doftanei? Sa umplem de gaze de esapament tot platoul de la Vadu lui Zeghe? Predelusul? Nu cred ca exista prostie mai mare decat asta .... Asa ca domnule deputat, in cazul in care v-ati fixat definitiv la un partid v-as sugera sa luptati sa se faca odata blestemata aia de autostrada asa cum a reiesit din studii. Iar pentru noi astia de aici luptati-va, luminati intunecimea mintii autoritatilor locale (ca sunt majoritatea sub umbrella aceluiasi partid) sa atraga fonduri europene pentru dezvoltarea zonei, sa se construiasca pensiuni, ceva partii de ski, parcuri aventura,piste de biciclete, etc. Dezvoltati turismul rural, lasati natura asa virgina cum e ea.Faceti niste drumuri comunale sau judetene serioase, sanatoase, moderne si opriti-va aici. Lasati traficul European pe unde ii e locul.
  • 24.11.2016 10:57 Simon Toată lumea vrea, dar nimeni nu îl face!!!
1231 vizualizari 25 Apr 2024 16:18 Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

citeste mai mult
1560 vizualizari 24 Apr 2024 22:29 Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

citeste mai mult
636 vizualizari 24 Apr 2024 19:06 Iulian Dumitrescu (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova

Iulian Dumitrescu (PNL) și-a depus candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova

Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a depus astăzi, 24 aprilie 2024, dosarul de candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Judeţean.

citeste mai mult
2050 vizualizari 22 Apr 2024 21:37 Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV