PNL Prahova nu renunță la proiectul privind construcția drumului Câmpina - Valea Doftanei - Săcele

Politică (Categoria articolului)

Parlamentarii PNL Prahova au reacționat la anunțul făcut de directorul CNAIR, Cătălin Homor, potrivit căruia realizarea drumului Câmpina - Valea Doftanei - Săcele nu mai este de actualitate, prioritară fiind construcția autostrăzii Comarnic - Brașov. Într-o scrisoare adresată ministrului Transporturilor, Petru Sorin Bușe, parlamentarii liberali arată importanța acestui drum ca alternativă la DN1 și și solicită continuarea proiectului.

‘Noi nu vom renunța la acest proiect și vom insista la Guvern și CNAIR pentru continuarea investiției, mai ales că o serie de pași au fost deja parcurși. Există toată documentația pentru realizarea studiului de fezabilitate și proiectului propriu-zis, iar ca finanțare se pot accesa fonduri europene în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014 – 2020. În niciun caz nu putem renunța la acest drum important, care ar descongestiona traficul de pe Valea Prahovei’, ne-a declarat deputatul PNL Virgil Guran.

Vă prezentăm în continuare scrisoarea adresată de parlamentarii liberali din Prahova ministrului Transporturilor:

Domnule ministru,
Am aflat cu indignare anunțul directorului Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cătălin Homor, că a renunțat la implementarea proiectului unui drum naţional Valea Doftanei - Săcele. Decizia, care sperăm că nu este definitivă, ar afecta sute de mii de șoferi blocați pe DN 1 - Valea Prahovei zilnic, dar mai ales la fiecare sfârșit de săptămână și de sărbătorile legale. Să spui că renunți la singura alternativă a aglomeratului și periculosului DN 1, pentru a te concentra asupra tronsonului de autostradă Comarnic-Brașov, reprezintă o sfidare a cetățenilor plătitori de taxe. Drumul Câmpina - Valea Doftanei - Săcele este, de fapt, vital pentru construirea autostrăzii pe Valea Prahovei, pentru că va prelua din traficul rutier îngreunat de vastul şantier.
Îi reamintim domnului Homor că, anul acesta, Drumul Județean 102 I a fost transformat la gradul de drum național - DN 1V. Așadar, au fost parcurse etapele birocratice, fiind nevoie doar de construcția efectivă a drumului respectiv. Cu această ocazie, vă aducem la cunoștință că amenajarea acestui drum național ar avea și un puternic impact economic și social pentru Valea Doftanei, o zonă cu un potenţial turistic asemănător celui de pe Valea Prahovei.
În final, vă solicităm, domnule ministru, să nu abandonați alternativa la DN 1, Câmpina - Valea Doftanei - Săcele!
Grupul parlamentarilor PNL Prahova

(Publicitate electorală)

 

6266 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Simon 24.11.2016 10:57 Toată lumea vrea, dar nimeni nu îl face!!!
  • Ion Dandoaselea 24.11.2016 13:23 Sper din tot sufletul (pentru ei) ca administratorii site-ului au luat bani buni pe acest articol (ca-i vad prea inteligenti sa promoveze asa o gogomanie). De fapt la final ei indica faptul ca acesta reprezinta 'Publicitate electorala'. Dupa umila mea parere eu I-as spune 'Petarda electorala' : hai sa mai prostim pe unii care nu gandesc si sa mai luam ceva voturi. Sigur ca un traseist ca acela care face declaratiile respective are nevoie de drumuri. Dar noi, noi campinenii si locuitorii zonei avem nevoie de asa ceva? Am parcurs drumul respectiv de cateva ori, de la Campina la Sacele. Prima oara acum 35 de ani, ultima acum doi. Nu s-au schimbat multe pe acolo.Este o minunatie, strabate locuri de poveste, te poarta prin natura inca salbatica. Acum sa vedem reversul medaliei: mergeti pe bulevard vineri la pranz sau duminica dupa amiaza si vedeti traficul pe DN1. Zeci de mii de masini. Chiar dorim sa le bagam pe valea Doftanei? Sa distrugem ce a mai ramas frumos in zona? Vrem sa maturam identitatea comunei Valea Doftanei? Sa umplem de gaze de esapament tot platoul de la Vadu lui Zeghe? Predelusul? Nu cred ca exista prostie mai mare decat asta .... Asa ca domnule deputat, in cazul in care v-ati fixat definitiv la un partid v-as sugera sa luptati sa se faca odata blestemata aia de autostrada asa cum a reiesit din studii. Iar pentru noi astia de aici luptati-va, luminati intunecimea mintii autoritatilor locale (ca sunt majoritatea sub umbrella aceluiasi partid) sa atraga fonduri europene pentru dezvoltarea zonei, sa se construiasca pensiuni, ceva partii de ski, parcuri aventura,piste de biciclete, etc. Dezvoltati turismul rural, lasati natura asa virgina cum e ea.Faceti niste drumuri comunale sau judetene serioase, sanatoase, moderne si opriti-va aici. Lasati traficul European pe unde ii e locul.

Politică

2029 vizualizari
11 nov. 2022 11:33

Comunicat al BPL Câmpina. Liberalii încă mai așteaptă să afle (oficial) de ce a fost dizolvat biroul de conducere

3 comentarii

Biroul Politic Local al PNL Câmpina, cel dizolvat miercuri seară de Biroul Politic Județean al PNL Prahova, ne-a transmis un comunicat de presă prin care își face cunoscut punctul de vedere cu privire la situația apărută în urma deciziei conducerii județene. Membrii BPL nu au fost anunțați nici până la această oră, oficial, de hotărârea luată la Ploiești și de motivele care au stat la baza acesteia. "Auzim că am fi fost judecați și condamnați, în grup, pentru ceva ce nu știm, pentru ceva ce nici măcar nu ni se spune, pentru ceva pentru care nu ne-am putut nici măcar apăra. Și asta, din partea unor oameni alături de care am stat peste 20 de ani..."

2170 vizualizari
10 nov. 2022 10:22

Punctul de vedere al lui Marian Nistor, în urma dizolvării conducerii PNL Câmpina de către Biroul Politic Județean

5 comentarii

Biroul Politic Județean al PNL Prahova a dizolvat Biroul de Conducere al PNL Câmpina, decizie luată în ședința de miercuri seară și despre care noi am scris AICI. Vă prezentăm în continuare punctul de vedere al președintelui PNL Câmpina, Marian Nistor, demis, practic, împreună cu toată conducerea organizației, dar fără să fie anunțat de acest lucru în mod oficial, până la această oră.

Alte stiri recente

1451 vizualizari
29 nov. 2022 17:55

La Câmpina, în seara Sfântului Andrei, se aprind luminițele pentru sărbători și vor răsuna primele colinde

În seara Sfântului Andrei, părintele spiritual și ocrotitorul României, la ora 17.00, în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, vor răsuna primele colinde ale acestei ierni. Vor cânta micii soliști de la Clubul Copiilor din localitate. Apoi, la 17.30, va fi aprins iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă.

8093 vizualizari
29 nov. 2022 11:05

Ne-a părăsit pentru totdeauna Raluca Drăgan, sportivă care a adus Câmpinei și României numeroase medalii la atletism

1 comentarii

O veste foarte tristă la sfârșit de toamnă... Raluca Drăgan, fostă sportivă a Clubului "Constantin Istrati" din Câmpina, campioană națională de juniori la aruncarea greutății și multiplă medaliată în probele de aruncarea discului și suliței, a încetat din viață. Avea doar 34 de ani.