CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Dacă vor creșteri salariale, angajații Casei de Cultură și Casei Tineretului din Câmpina vor trebui să se adreseze instanțelor de judecată

- Actualitate -

Dacă vor creșteri salariale, angajații Casei de Cultură și Casei Tineretului din Câmpina vor trebui să se adreseze instanțelor de judecată

Salarizarea angajaților din administrația locală câmpineană este un subiect fierbinte, dar și delicat, în același timp. Din iulie 2017 au fost majorate substanțial salariile doar pentru angajații Primăriei și Poliției Locale, în timp ce la celelalte instituții din subordinea administrației publice majorările au fost nesemnificative. Ne referim aici la Muzeul "B.P. Hasdeu" și Biblioteca Municipală, instituții aflate în aparatul de specialitate al primarului, la Piața Centrală, Casa de Cultură, Casa Tineretului, Clubul Sportiv Câmpina, Creșa Municipală și altele.

În luna decembrie a anului trecut, consilierii locali Constantin Cândea și Gabriel Dima au inițiat un proiect de hotărâre pentru includerea angajaților de la Casa de Cultură și Casa Tineretului (doar aceste două instituții, nu și celelalte aflate în aceeași situație) în familia ocupațională "administrație", ceea ce ar însemna o creștere importantă a salariilor acestora. Proiectul nu a putut fi inclus pe ordinea de zi a ședinței din luna decembrie deorece nu a fost întocmit raportul de specialitate din partea Direcției Juridice, raport fără de care un proiect nu poate ajunge în dezbaterea Consiliului Local. Prin urmare, reprezentanții Primăriei au fost invitați la ședința Comisiei de Administrația Publică a Consiliului Local pentru a discuta și despre acest subiect, pe lângă cel legat de stâna de pe dealul Muscel. Ședința a avut loc marți, 15 ianuarie 2019. Mai întâi, Iulian Anton, directorul Direcției Juridice, a explicat de ce nu a întocmit raportul de specialitate în decembrie 2018: "Proiectul a venit cu numai câteva zile înainte de trimiterea materialelor pentru ședința Consiliului Local și am considerat că este o problemă complexă, cu mult mai multe implicații, astfel că am amânat puțin întocmirea acestui raport".
În privința proiectului propriu-zis, juriștii Primăriei au ascultat punctul de vedere al inițiatorilor, prezentat de Constantin Cândea și Daniel Ioniță, membri ai comisiei menționate (video). Juriștii nu au dat un răspuns, dar din discuții a reieșit că va fi un raport negativ, ceea ce va duce la respingerea proiectului în plenul Consiliului Local, moment în care angajații celor două instituții nu vor avea altă soluție decât să acționeze în instanță decizia Consiliului Local. Iar instanța va fi cea care va decide dacă salariile pot fi majorate sau nu. Dar, atenție, dacă instanța hotărăște că angajații au dreptate, Primăria va trebui nu doar să le majoreze salariile, ci să le plătească și din urmă. 
"La controlul Curții de Conturi, de acum câțiva ani, în urma căruia s-a decis că unii salariați au încasat sporuri necuvenite, aceștia au spus că ar trebui să le plătească cine le-a calculat. După această situație, eu suflu și în iaurt și nu voi mai fi de acord cu creșteri salariale decât în cazurile 100% clare, fără niciun dubiu. Am avut o lungă corespondență cu Ministerul Muncii, ei niciodată nu ne dau un răspuns clar, iar când vine Curtea de Conturi suntem buni de plată. Prefer să nu riscăm și să fim acoperiți de hotărâri judecătorești definitive", a explicat directorul Direcției Juridice, Iulian Anton, de ce nu ar fi de acord cu majorarea salariilor la cele două instituții.
Toate bune și frumoase, dar atunci care mai este responsabilitatea unui director important din Primăria Câmpina, unul dintre cei cu un salariu de peste 10.000 lei brut pe lună, dacă atunci când e o problemă atât de serioasă nu vrea să se pronunțe?!

Există totuși voci care susțin că primarul Horia Tiseanu nu ar fi străin de strategia directorului juridic. Avantajul ar fi acela că Primăria rămâne cu mai mulți bani la dispoziție decât dacă ar acorda majorări salariale și instituțiilor din subordine. Dacă angajații respectivi dau Primăria în judecată, procesul ar putea dura și doi ani, iar dacă angajații câștigă, își primesc drepturile restante eșalonat, în cinci ani. Și nu este vorba de o sumă mică, având în vedere că în această situație sunt 96 de persoane  (17 la Casa Tineretului, 8 la Casa de Cultură "Geo Bogza", 6 la Biblioteca Municipală "Dr. C.I. Istrati", 6 la Muzeul Memorial "B.P. Hasdeu", 25 la Serviciul Public al Pieței Centrale, 11 la Clubul Sportiv, 16 la Creșa Municipală, 7 la Centrul de Asistență Socială). Dacă socotim o creștere salarială medie de numai 200 lei pentru fiecare dintre acești angajați (deși ar fi vorba de mai mulți bani), la nivelul unui an se ajunge la o sumă de peste 230.400 lei. 


16 Jan 2019 21:12 5854 vizualizari



Comentarii






  • 17.01.2019 11:12 Tudor Pentru mine este clar ca in primăria Câmpina peste de la cap se-mpute!
  • 17.01.2019 10:41 Patriciu Dan Senzatia noastra este ca,ori este incompetenta ori rea vointa ,cei ce au vazut cardurile pline ce interes au fata de ceilalti ,oare legislatia nu este clara sau pur si simplu se baga gunoiul sub pres pentru cei ce vor veni .Pana atunci unii se bucura iar altii inghit in sec .Se va ajunge in final ca mare parte din buget sa ajunga doar pentru salarii .De asta la noi procesul de reconstructie este si va fi foarte luuung .
  • 17.01.2019 08:29 Dan Vedeți că are de lucru Primăria. O să stea prin tribunale. Toată lumea îl dă în judecată pe Tiseanu: instituțiile din subordine, consilierii locali, Ministerul Dezvoltării, DNA, ciobanii, cetățenii care își rup mașinile prin gropile din carosabil, etc. Restul înjură pe facebook. Se spune așa: „ Culegi ceea ce semeni!”
414 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2539 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2645 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1493 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV