Au deschis "Cartea umană" și au văzut cât de frumos se poate comunica față în față, fără telefoane și rețele de socializare

Social (Categoria articolului)

S-au întâlnit, au lăsat deoparte telefoanele, au vorbit direct, față în fața. S-au cunoscut unii pe alții și s-au redescoperit pe ei înșiși. Aceasta este "Cartea umană", acesta este proiectul deosebit lansat de șapte liceeni câmpineni. Un proiect de succes.

Scriam la începutul lunii august despre cei șapte liceeni din Câmpina care au lansat un proiect inedit - "Cartea umană". Un proiect prin care Alex Bejinariu Stamen, Andrei Dumitrache, Mara Andreea Găgeanu, Cosmin Găman, Sonia Ana-Maria Leoloacă, Denisa Andreea Răducu și Raluca Elena Voineag vor să combată una dintre marile probleme ale generației lor: comunicarea online, unul dintre principalele motive pentru care tinerii își pierd abilitatea de a vorbi deschis cu o persoană, față în față. O adevărată provocare și pentru ei, inițiatorii proiectului, dar și pentru ceilalți participanți.
În week-end-ul trecut a avut loc o primă sesiune a acestui proiect, o primă întâlnire a mai multor tineri care au avut curajul să deschidă "Cartea umană". S-au întâlnit, au lăsat deoparte telefoanele și au stat de vorbă. Față în față. Despre ei, despre viața lor, despre problemele lor, despre tot ce-i înconjoară. Au stat de vorbă ore bune. Și le-a plăcut. 
"
A fost o experienţă minunată, pe care cu siguranţă nu o voi uita! Un mod nou și interesant de a cunoaște oameni noi"; "A fost o experiență foarte interesanta, intrigatoare, care m-a ajutat să descopăr personalități noi și să descopăr mai multe persoane, o coordonare foarte buna, la fel și organizarea. Recomand, chiar merită dacă vrei să cunoști mai multe despre alții, dar cel mai important să cunoști mai multe despre tine însuți și cunoscându-te pe tine prin intermediul altor persoane"; "Este o modalitate de a uita cu desăvârșire de telefonul de care suntem cu toții dependenți" - sunt doar câteva dintre părerile celor prezenți la prima întâlnire organizată în cadrul proiectului "Cartea umană".
Proiectul merge mai departe. 
Toți cei care susțineți comunicarea directă, care doriți să vă implicați în acest proiect, care sunteți dispuși să acceptați provocarea lansată de cei șapte liceeni din Câmpina vă puteți înscrie în "Cartea umană" pe pagina de Facebook - CARTEA UMANĂ, sau pe WhatsApp, la numărul 0734.728.070.

(Pozele au fost preluate de pe pagina de Facebook "Cartea umană")

4277 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1094 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4749 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

190 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

442 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.