Au deschis "Cartea umană" și au văzut cât de frumos se poate comunica față în față, fără telefoane și rețele de socializare

Social (Categoria articolului)

S-au întâlnit, au lăsat deoparte telefoanele, au vorbit direct, față în fața. S-au cunoscut unii pe alții și s-au redescoperit pe ei înșiși. Aceasta este "Cartea umană", acesta este proiectul deosebit lansat de șapte liceeni câmpineni. Un proiect de succes.

Scriam la începutul lunii august despre cei șapte liceeni din Câmpina care au lansat un proiect inedit - "Cartea umană". Un proiect prin care Alex Bejinariu Stamen, Andrei Dumitrache, Mara Andreea Găgeanu, Cosmin Găman, Sonia Ana-Maria Leoloacă, Denisa Andreea Răducu și Raluca Elena Voineag vor să combată una dintre marile probleme ale generației lor: comunicarea online, unul dintre principalele motive pentru care tinerii își pierd abilitatea de a vorbi deschis cu o persoană, față în față. O adevărată provocare și pentru ei, inițiatorii proiectului, dar și pentru ceilalți participanți.
În week-end-ul trecut a avut loc o primă sesiune a acestui proiect, o primă întâlnire a mai multor tineri care au avut curajul să deschidă "Cartea umană". S-au întâlnit, au lăsat deoparte telefoanele și au stat de vorbă. Față în față. Despre ei, despre viața lor, despre problemele lor, despre tot ce-i înconjoară. Au stat de vorbă ore bune. Și le-a plăcut. 
"
A fost o experienţă minunată, pe care cu siguranţă nu o voi uita! Un mod nou și interesant de a cunoaște oameni noi"; "A fost o experiență foarte interesanta, intrigatoare, care m-a ajutat să descopăr personalități noi și să descopăr mai multe persoane, o coordonare foarte buna, la fel și organizarea. Recomand, chiar merită dacă vrei să cunoști mai multe despre alții, dar cel mai important să cunoști mai multe despre tine însuți și cunoscându-te pe tine prin intermediul altor persoane"; "Este o modalitate de a uita cu desăvârșire de telefonul de care suntem cu toții dependenți" - sunt doar câteva dintre părerile celor prezenți la prima întâlnire organizată în cadrul proiectului "Cartea umană".
Proiectul merge mai departe. 
Toți cei care susțineți comunicarea directă, care doriți să vă implicați în acest proiect, care sunteți dispuși să acceptați provocarea lansată de cei șapte liceeni din Câmpina vă puteți înscrie în "Cartea umană" pe pagina de Facebook - CARTEA UMANĂ, sau pe WhatsApp, la numărul 0734.728.070.

(Pozele au fost preluate de pe pagina de Facebook "Cartea umană")

3130 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1986 vizualizari
23 ian. 2019 09:12

O casă, două anexe și două garaje au fost mistuite de un incendiu, la Talea

Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață la o casă din comuna Talea. Pompierii militari din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova au intervenit cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea focului. A fost o intervenție dificilă pentru că, la sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta violent și generalizat pe o suprafață de peste 200 mp.

2117 vizualizari
22 ian. 2019 11:40

Triajul copiilor, curățenia și aerisirea claselor și dezinfecția băncilor - recomandările DSP Prahova către școli, pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă

Încă trei decese cauzate de virusul gripal de tip A, subtip H1, au fost înregistrate ieri în România. Este vorba despre trei femei, de 43 de ani, de 51 de ani și de 72 de ani, din Prahova, Gorj și București. În județul Prahova, acesta este al patrulea deces cauzat de gripă. La nivel național, 23 de persoane și-au pierdut până acum viața din cauza gripei, după cum a transmis Institutul Național de Sănătate Publică. Ministrul Sănătății a anunțat că România este în pragul unei epidemii de gripă, săptămâna trecută înregistrându-se 1.155 cazuri de gripă clinică, la nivel național, dintr-un total de peste 90.000 de cazuri de viroze respiratorii. Având în vedere această situație, Direcția de Sănătate Publică Prahova a transmis Inspectoratului Școlar Județean, iar acesta, la rândul său, a transmis tuturor unităților de învățământ, o adresă privind instituirea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în școli.

Alte stiri recente

2297 vizualizari
23 ian. 2019 20:55

Hora Unirii, dansată de elevii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina

1 comentarii

Pentru că joi, 24 Ianuarie, este zi liberă, elevii și profesorii Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina au sărbătorit cu o zi mai devreme Unirea Principatelor Române. În curtea instituției, elevi din toate ciclurile de învățământ (primar, gimnazial, liceal) au dansat Hora Unirii, pentru a marca astfel împlinirea a 160 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a pus bazele dezvoltării moderne a României prin reformele aplicate în scurta sa perioadă de domnie.

1945 vizualizari
23 ian. 2019 19:56

"Mândria de a fi român", un proiect educațional dedicat Micii Uniri, desfășurat la Școala "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din Câmpina și Școala Gimnazială Nistorești, aparținând de Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" Breaza, au desfășurat miercuri, 23 ianuarie, un proiect educațional intitulat "Mândria de a fi român". Acest proiect s-a adresat elevilor din ciclul primar și a fost dedicat aniversării Zilei Unirii Principatelor Române. (video)