CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

“Educație pe urmele lui Waldorf”, un proiect internațional derulat de Școala Gimnazială “Al.I. Cuza” din Câmpina

- Social -

“Educație pe urmele lui Waldorf”, un proiect internațional derulat de Școala Gimnazială “Al.I. Cuza” din Câmpina

În perioada martie-iunie 2023, Școala Gimnazială “Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina a fost parte a unui proiect internațional denumit “Education in the footsteps of Waldorf” - “Educație pe urmele lui Waldorf”. Un proiect derulat prin programul eTwinning, adică prin intermediul unei platforme online, disponibilă în 25 de limbi europene.

Acest program al Comisiei Europene oferă oportunități deosebite oricărui profesor să găsească parteneri pentru proiecte, să participe în grupuri, ateliere de lucru, evenimente și seminarii de formare, să progreseze, să fie la curent cu ultimele noutăți, să beneficieze de sprijin și de resurse puse la dispoziție de alți utilizatori ai platformei.
În proiectul “Education in the footsteps of Waldorf”, partenerii Școlii Cuza (reprezentată prin profesor învățământ primar Cristina Badea, profesor învățământ primar Raluca Andreea Mihalache și profesor de limba și literatura română Ana State) au fost: profesor Özlem Gündüz (Kestel, Turcia, inițiatorul proiectului), profesor Maria Ceban (Chișinău, Republica Moldova), profesor Ana Vasile (Școala Gimnazială „Ioan Duhovnicul” din comuna Bănești).
Ca procedură de lucru, copiii au fost împărțiți în trei grupe, fiecare grupă având câte o temă. Elevii de la Școala Cuza au făcut parte din "grupa animalelor" și au avut de prezentat un cântec despre fluture (echipa a avut de investigat etapele formării fluturelui în sezonul de primăvară). Tema finală a proiectului, la care au participat toate echipele, a fost realizarea unui puzzle cu „Migdalul” lui Van Gogh’s.

“Mi s-a părut interesantă ideea unui proiect despre cunoașterea mai îndeaproape a sistemului de învățământ Waldorf, alternativă a sistemului educațional existent. În mediul educațional Waldorf, copilul este acceptat ca parte a naturii, iar acestuia i se oferă activități care îi vor permite să se descopere pe sine în natură. Implementând și desfășurând acest proiect am dezvoltat abilitățile de comunicare ale elevilor noștri, i-am ajutat să-și asume responsabilitatea, dezvoltând astfel încrederea în sine. Pe parcursul proiectului, au înțeles importanța răbdării și a cooperării, a altruismului, a acceptării. Au înțeles că e foarte important să fie buni unii cu ceilalți. Tot prin acest proiect ne-am propus să creștem gradul de conștientizare a elevilor noștri cu privire la securitatea pe internet, susținându-i să utilizeze eficient și corect tehnologia. Pentru activitățile desfășurate elevii au fost obișnuiți să se documenteze din mai multe surse în studiul despre fluture (tema pe echipe de lucru), formându-și păreri cât mai obiective, antrenându-și calitatea de autodidact. De asemenea, au învățat să să-și educe sufletul prin arte și meșteșuguri, cultivându-și simpatia, lucrul în echipă, empatia, respectul”, ne-a declarat prof. Cristina Badea.
Școala Waldorf vizează transformarea ființei omenești, dezvoltarea sa și crearea unei relații între individ și lumea înconjurătoare. În curriculum-ul Waldorf, un loc important îl ocupă artele, care oferă elevilor un contact cu diverse materiale și nenumărate activități de bază ale omului (sculptură, modelare, pictură, desen etc.), la acestea se adaugă limbajul, istoria, geografia, matematica și celelalte materii.


26 Jun 2023 10:49 5388 vizualizari


Comentarii


1284 vizualizari 18 Jun 2024 23:26 Premierea olimpicilor de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Premierea olimpicilor de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

La inițiativa Asociației Părinților Elevilor de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, marți, 18 iunie 2024, a avut loc premierea olimpicilor din această instituție de învățământ.

citeste mai mult
1851 vizualizari 17 Jun 2024 10:28 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere de Rusalii, la Câmpina, Breaza, Secăria, Telega, Băicoi și Comarnic

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere de Rusalii, la Câmpina, Breaza, Secăria, Telega, Băicoi și Comarnic

Operatorul de salubritate Floricon Salub anunță unele modificări în programul de ridicare a gunoiului menajer și reciclabil de la populație pe 24 iunie 2024 (a doua zi de Rusalii), zi stabilită prin lege ca fiind nelucrătoare.

citeste mai mult
3101 vizualizari 15 Jun 2024 23:47 Accident în Câmpina, pe Calea Doftanei. Un autoturism a intrat într-un stâlp

Accident în Câmpina, pe Calea Doftanei. Un autoturism a intrat într-un stâlp

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Câmpina au intervenit, sâmbătă seara, pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire a incendiilor, descarcerarea și acordarea asistenței medicale de urgență în cazul producerii unui accident rutier în municipiul Câmpina, pe Calea Doftanei.

citeste mai mult
1234 vizualizari 15 Jun 2024 22:36 Copacii și agricultura, două teme într-un proiect internațional cu participarea Școlii “Cuza” din Câmpina și Școlii “Ioan Duhovnicul” din Bănești

Copacii și agricultura, două teme într-un proiect internațional cu participarea Școlii “Cuza” din Câmpina și Școlii “Ioan Duhovnicul” din Bănești

"The Magical World of Trees and Agriculture" este denumirea celui de-al treilea proiect eTwinning în care a fost implicată Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza", de această dată partenerii săi fiind din Turcia și Republica Moldova.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV