CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

"Focus pe educație", un nou proiect derulat de Asociația "Glasul Autismului" din Câmpina, destinat copiilor, cadrelor didactice, voluntarilor din licee

- Social -

În perioada 1 octombrie - 30 noiembrie 2021, Asociația “Glasul Autismului” derulează un nou proiect - ”Focus pe educație”, finanțat de Primăria și Consiliul Local Câmpina, în baza Legii 350/2005, suma alocată fiind de 14.000 lei. Proiectul propune o intervenție comunitară pe mai multe niveluri, menită să contracareze probleme generate de întreruperea frecventării școlii și a absenței oportunităților de socializare și învățare în rândul copiilor cu autism, să capaciteze cadrele didactice, să sensibilizeze comunitatea de elevi și să potențeze capacitatea de comunicare și creativitate din zona social media și voluntariat a tinerilor liceeni.

Intervenția se va concentra asupra cadrelor didactice, copiilor cu cerințe educaționale speciale și colegilor acestora, generând premisele unei mai bune integrări școlare. În același timp, 15 tineri voluntari vor fi ajutați să construiască mesaje și să desfășoare acțiuni de sensibilizare în mediul în care se simt cel mai confortabil - online.
În cadrul proiectului avem în derulare un curs online de 18 ore pentru 15 cadre didactice, curs care a început în data de 1 noiembrie și se va termina pe 12 noiembrie. Temele abordate în timpul orelor de curs sunt Managementul stresului cadrelor didactice și Metode și tehnici de lucru online cu copii cu cerințe educaționale specilale. Acest curs este susținut pe platforma Zoom de doi formatori cu experiență. După finalizarea cursului, echipa proiectului și voluntarii vor organiza o campanie de informare și sensibilizare prin întâlniri în școli, discuții cu elevii privind importanța integrării copiilor cu dizabilități. De asemenea  am organizat două webinarii (întâlniri video live) privind derularea campaniilor de sensibilizare online și utilizarea social media în generarea de schimbare socială, pentru 18 voluntari. În perioada 1 - 14 noiembrie 2021, voluntarii noștri minunați organizează campanii de sensibilizare virale și vor posta pe rețelele de socializare 5 materiale cu diverse teme: voluntariat, copii cu dizabilități, autism, Asociația Glasul Autismului, incluziune, discriminare. Cele mai bune trei campanii vor fi premiate. Aș vrea să mulțumesc administrației locale pentru susținere și pentru oportunitatea de a derula un proiect atât de frumos și de util, ne-a declarat Ileana Papahagi, președintele Asociației Glasul Autismului Câmpina.

Se estimează că la finalul proiectului vor fi obținute următoarele rezultate:
- 15 cadre didactice din Câmpina vor dobândi abilitați crescute de lucru incluziv cu copiii cu CES, prin participarea la cursul online derulat în cadrul proiectului
- 10 copii vor dobândi abilități de socializare crescute datorita participării la activitățile din proiect
- 15 voluntari implicați în activități de informare, pregătiți sa deruleze campanii informative online în urma webinarului derulat prin proiect
- 150 copii vor fi mai bine informați cu privire la nevoia de suport și integrare a copiilor cu dizabilități

Puteți accesa site-ul, pagina de facebook și instagram pentru a afla mai multe lucruri despre Asociația Glasul Autismului și despre proiectul “Focus pe educație”:
https://glasulautismului.ro/focus-pe-educatie
https://www.facebook.com/glasulautismului
https://www.instagram.com/asociatiaglasulautismului


10 Nov 2021 08:12 3147 vizualizari



Comentarii






860 vizualizari 17 Apr 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2933 vizualizari 12 Apr 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1794 vizualizari 07 Apr 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
1914 vizualizari 07 Apr 2024 08:16

Propunere pentru o troiță în zona bisericii de la Spitalul Municipal Câmpina, dedicată victimelor COVID-19

Nimeni nu știe cu exactitate numărul persoanelor care au murit la Câmpina în pandemia de COVID-19, izbucnită în primăvara anului 2020. Au fost și femei și bărbați, și tineri și bătrâni, chiar și medici de la Spitalul Municipal Câmpina, care a fost unitate suport COVID în anii pandemiei.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV