"Focus pe educație", un nou proiect derulat de Asociația "Glasul Autismului" din Câmpina, destinat copiilor, cadrelor didactice, voluntarilor din licee

Social (Categoria articolului)

În perioada 1 octombrie - 30 noiembrie 2021, Asociația “Glasul Autismului” derulează un nou proiect - ”Focus pe educație”, finanțat de Primăria și Consiliul Local Câmpina, în baza Legii 350/2005, suma alocată fiind de 14.000 lei. Proiectul propune o intervenție comunitară pe mai multe niveluri, menită să contracareze probleme generate de întreruperea frecventării școlii și a absenței oportunităților de socializare și învățare în rândul copiilor cu autism, să capaciteze cadrele didactice, să sensibilizeze comunitatea de elevi și să potențeze capacitatea de comunicare și creativitate din zona social media și voluntariat a tinerilor liceeni.

Intervenția se va concentra asupra cadrelor didactice, copiilor cu cerințe educaționale speciale și colegilor acestora, generând premisele unei mai bune integrări școlare. În același timp, 15 tineri voluntari vor fi ajutați să construiască mesaje și să desfășoare acțiuni de sensibilizare în mediul în care se simt cel mai confortabil - online.
În cadrul proiectului avem în derulare un curs online de 18 ore pentru 15 cadre didactice, curs care a început în data de 1 noiembrie și se va termina pe 12 noiembrie. Temele abordate în timpul orelor de curs sunt Managementul stresului cadrelor didactice și Metode și tehnici de lucru online cu copii cu cerințe educaționale specilale. Acest curs este susținut pe platforma Zoom de doi formatori cu experiență. După finalizarea cursului, echipa proiectului și voluntarii vor organiza o campanie de informare și sensibilizare prin întâlniri în școli, discuții cu elevii privind importanța integrării copiilor cu dizabilități. De asemenea  am organizat două webinarii (întâlniri video live) privind derularea campaniilor de sensibilizare online și utilizarea social media în generarea de schimbare socială, pentru 18 voluntari. În perioada 1 - 14 noiembrie 2021, voluntarii noștri minunați organizează campanii de sensibilizare virale și vor posta pe rețelele de socializare 5 materiale cu diverse teme: voluntariat, copii cu dizabilități, autism, Asociația Glasul Autismului, incluziune, discriminare. Cele mai bune trei campanii vor fi premiate. Aș vrea să mulțumesc administrației locale pentru susținere și pentru oportunitatea de a derula un proiect atât de frumos și de util, ne-a declarat Ileana Papahagi, președintele Asociației Glasul Autismului Câmpina.

Se estimează că la finalul proiectului vor fi obținute următoarele rezultate:
- 15 cadre didactice din Câmpina vor dobândi abilitați crescute de lucru incluziv cu copiii cu CES, prin participarea la cursul online derulat în cadrul proiectului
- 10 copii vor dobândi abilități de socializare crescute datorita participării la activitățile din proiect
- 15 voluntari implicați în activități de informare, pregătiți sa deruleze campanii informative online în urma webinarului derulat prin proiect
- 150 copii vor fi mai bine informați cu privire la nevoia de suport și integrare a copiilor cu dizabilități

Puteți accesa site-ul, pagina de facebook și instagram pentru a afla mai multe lucruri despre Asociația Glasul Autismului și despre proiectul “Focus pe educație”:
https://glasulautismului.ro/focus-pe-educatie
https://www.facebook.com/glasulautismului
https://www.instagram.com/asociatiaglasulautismului

2962 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1631 vizualizari
28 mai 2023 08:46

Echipa Școlii Centrale Câmpina a participat la faza județeană a concursului ”Educație rutieră - Educație pentru viață”

Sâmbătă, 27 mai, în Parcul Memorial Constantin Stere, din comuna Bucov, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au organizat faza județeană a concursului național ”Educație rutieră- Educație pentru viață". În competiție, au participat șase echipe a câte patru elevi din ciclurile primare și gimnaziale din unități de învățământ din Câmpina (Școala Gimnazială Centrală) și din orașele Comarnic, Mizil,  Sinaia, Plopeni și Vălenii de Munte. 

1664 vizualizari
27 mai 2023 11:25

SING, proiect Erasmus al Fundației Zamolxes, la Câmpina

Fundația Zamolxes continuă șirul schimburilor internaționale organizate în Câmpina, cu un nou proiect ce va reuni peste 40 de tineri participanți cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani din Polonia, Bulgaria, Spania și Slovacia.

Alte stiri recente

189 vizualizari
31 mai 2023 22:55

Sărbătoarea copilăriei, la Poiana Câmpina, cu multă veselie, cadouri și 1 IUNIE "scris" din copii cu șepcuțe colorate

La Poiana Câmpina, Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită astăzi, pentru ca mâine, 1 Iunie 2023, elevii să poată participa la un eveniment devenit tradiție - "Ultimul clopoțel", la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din localitate. Evenimentul de astăzi s-a desfășurat mai întâi în Parcul Triumf, apoi pe stadionul de la Poiana, aflat chiar lângă parc.

453 vizualizari
31 mai 2023 20:49

Cupa României, faza județeană, sferturi de finală. Rezultate

Miercuri după-amiază au avut loc partidele contând pentru sferturile de finală din cadrul fazei județene a Cupei României.