"Focus pe educație", un nou proiect derulat de Asociația "Glasul Autismului" din Câmpina, destinat copiilor, cadrelor didactice, voluntarilor din licee

Social (Categoria articolului)

În perioada 1 octombrie - 30 noiembrie 2021, Asociația “Glasul Autismului” derulează un nou proiect - ”Focus pe educație”, finanțat de Primăria și Consiliul Local Câmpina, în baza Legii 350/2005, suma alocată fiind de 14.000 lei. Proiectul propune o intervenție comunitară pe mai multe niveluri, menită să contracareze probleme generate de întreruperea frecventării școlii și a absenței oportunităților de socializare și învățare în rândul copiilor cu autism, să capaciteze cadrele didactice, să sensibilizeze comunitatea de elevi și să potențeze capacitatea de comunicare și creativitate din zona social media și voluntariat a tinerilor liceeni.

Intervenția se va concentra asupra cadrelor didactice, copiilor cu cerințe educaționale speciale și colegilor acestora, generând premisele unei mai bune integrări școlare. În același timp, 15 tineri voluntari vor fi ajutați să construiască mesaje și să desfășoare acțiuni de sensibilizare în mediul în care se simt cel mai confortabil - online.
În cadrul proiectului avem în derulare un curs online de 18 ore pentru 15 cadre didactice, curs care a început în data de 1 noiembrie și se va termina pe 12 noiembrie. Temele abordate în timpul orelor de curs sunt Managementul stresului cadrelor didactice și Metode și tehnici de lucru online cu copii cu cerințe educaționale specilale. Acest curs este susținut pe platforma Zoom de doi formatori cu experiență. După finalizarea cursului, echipa proiectului și voluntarii vor organiza o campanie de informare și sensibilizare prin întâlniri în școli, discuții cu elevii privind importanța integrării copiilor cu dizabilități. De asemenea  am organizat două webinarii (întâlniri video live) privind derularea campaniilor de sensibilizare online și utilizarea social media în generarea de schimbare socială, pentru 18 voluntari. În perioada 1 - 14 noiembrie 2021, voluntarii noștri minunați organizează campanii de sensibilizare virale și vor posta pe rețelele de socializare 5 materiale cu diverse teme: voluntariat, copii cu dizabilități, autism, Asociația Glasul Autismului, incluziune, discriminare. Cele mai bune trei campanii vor fi premiate. Aș vrea să mulțumesc administrației locale pentru susținere și pentru oportunitatea de a derula un proiect atât de frumos și de util, ne-a declarat Ileana Papahagi, președintele Asociației Glasul Autismului Câmpina.

Se estimează că la finalul proiectului vor fi obținute următoarele rezultate:
- 15 cadre didactice din Câmpina vor dobândi abilitați crescute de lucru incluziv cu copiii cu CES, prin participarea la cursul online derulat în cadrul proiectului
- 10 copii vor dobândi abilități de socializare crescute datorita participării la activitățile din proiect
- 15 voluntari implicați în activități de informare, pregătiți sa deruleze campanii informative online în urma webinarului derulat prin proiect
- 150 copii vor fi mai bine informați cu privire la nevoia de suport și integrare a copiilor cu dizabilități

Puteți accesa site-ul, pagina de facebook și instagram pentru a afla mai multe lucruri despre Asociația Glasul Autismului și despre proiectul “Focus pe educație”:
https://glasulautismului.ro/focus-pe-educatie
https://www.facebook.com/glasulautismului
https://www.instagram.com/asociatiaglasulautismului

2675 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2131 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

1 comentarii

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

2431 vizualizari
30 iun. 2022 07:47

Licitația pentru noua creșă de la Câmpina a fost finalizată. Valoarea contractului - 8,15 milioane lei fără TVA

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat recent semnarea contractelor de execuție pentru 15 creșe din țară, finanțate cu bani de la bugetul de stat și care vor fi construite prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Printre aceste 15 creșe se numără și cea de la Câmpina, din cartierul Voila.

Alte stiri recente

657 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

662 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.