Contratimp şi Pro-Câmpina continuă parteneriatul pentru sprijinirea înotului de performanţă şi organizează o nouă ediţie a Memorialului "Schwing Fridirich"

Sport (Categoria articolului)

De patru ani, în Câmpina funcţionează un parteneriat de succes între ACS Contratimp şi Asociaţia Pro-Câmpina, prin care se doreşte sprijinirea sportului de performanţă, în special a înotului, iar primele rezultate au început deja să apară, după ce Andreea Văcaru a devenit campioană naţională în proba de 50m fluture, la categoria 11 ani. Luni, la bazinul de înot didactic din Câmpina, Irinel Dumitraşcu (Asociaţia Pro-Câmpina) şi Octavian Postolache (ACS Contratimp Câmpina) au prezentat un scurt bilanț al activității de până acum şi planurile pentru 2017.

"Acest parteneriat a plecat de la zero. Am plecat cu o idee pe care puţini oameni, inclusiv din lumea sportului, o credeau, aceea de a crea performanţă. Și iată că am reușit să creăm performanță. Promovăm sportul ca mişcare, în special înotul. Avem o pepinieră în care copiii trec din zona de iniţiere în zona de performanţă. Parteneriatul nostru a dezvoltat mai întâi iniţierea şi perfecţionarea, iar după primii doi ani am ajuns la nivel de campioni naţionali. În acest proiect, an de an creştem numărul de copii care beneficiază de sportul partenerilor noştri. Copiii beneficiază de intrări la bazin, pentru că aceasta este esenţială pentru sport - baza de pregătire. În aceste condiţii, uşor-uşor vom ajunge mult mai departe şi personal îmi menţin promisiunea făcută de a avea sportivi la Olimpiada de la Tokyo din 2020", a declarat antrenorul Octavian Postolache, președintele Clubului Contratimp. (video)
La rândul său, Irinel Dumitraşcu, președintele Asociației Pro-Câmpina, a vorbit despre programul de terapie şi recuperare medicală prin înot, un program pe care asociaţia nu îl mai desfăşoară: "De data aceasta nu mai dezvoltăm noi acest proiect pentru copiii cu autism, Sindrom Down sau alte probleme speciale, ci există o gratuitate pentru aceştia şi probabil că vor avea alţi voluntari, tocmai de aceea nu se mai află alături de noi cei care s-au ocupat până acum de acest proiect". (video)

Următorul proiect comun al ACS Contratimp şi Asociaţiei Pro-Câmpina este organizarea la bazinul de înot din Câmpina a celei de-a V-a ediții a Memorialului "Schwing Fridirich", pentru categoria masters, practicanţi ai înotului cu vârsta de peste 25 de ani. Concursul va avea loc sâmbătă, 11 martie, de la ora 16.00, şi duminică, 12 martie, de la ora 10.00, la start fiind aşteptaţi peste 100 de competitori, inclusiv de la trei cluburi din Bulgaria. "Îi aşteptăm şi pe iubitorii înotului din Câmpina să participe la această competiţie, pentru că important este să participi şi să te bucuri de prezenţa oaspeţilor de seamă care vor veni cu acest prilej în municipiul nostru", a mai afirmat Octavian Postolache.

5952 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

2000 vizualizari
29 iun. 2022 23:07

Mentorise Elite Team Câmpina, medalii la Campionatul Național de ciclism

În perioada 23-26 iunie, la Izvorul Mureșului a avut loc Campionatul Național de ciclism, la start aliniindu-se și Mentorise Elite Team Câmpina, singura echipă de ciclism din Câmpina prezentă la un asemenea nivel competițional, fondată și condusă de Cristian Piciu.

2058 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

Alte stiri recente

197 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

1118 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.