Contratimp şi Pro-Câmpina continuă parteneriatul pentru sprijinirea înotului de performanţă şi organizează o nouă ediţie a Memorialului "Schwing Fridirich"

Sport (Categoria articolului)

De patru ani, în Câmpina funcţionează un parteneriat de succes între ACS Contratimp şi Asociaţia Pro-Câmpina, prin care se doreşte sprijinirea sportului de performanţă, în special a înotului, iar primele rezultate au început deja să apară, după ce Andreea Văcaru a devenit campioană naţională în proba de 50m fluture, la categoria 11 ani. Luni, la bazinul de înot didactic din Câmpina, Irinel Dumitraşcu (Asociaţia Pro-Câmpina) şi Octavian Postolache (ACS Contratimp Câmpina) au prezentat un scurt bilanț al activității de până acum şi planurile pentru 2017.

"Acest parteneriat a plecat de la zero. Am plecat cu o idee pe care puţini oameni, inclusiv din lumea sportului, o credeau, aceea de a crea performanţă. Și iată că am reușit să creăm performanță. Promovăm sportul ca mişcare, în special înotul. Avem o pepinieră în care copiii trec din zona de iniţiere în zona de performanţă. Parteneriatul nostru a dezvoltat mai întâi iniţierea şi perfecţionarea, iar după primii doi ani am ajuns la nivel de campioni naţionali. În acest proiect, an de an creştem numărul de copii care beneficiază de sportul partenerilor noştri. Copiii beneficiază de intrări la bazin, pentru că aceasta este esenţială pentru sport - baza de pregătire. În aceste condiţii, uşor-uşor vom ajunge mult mai departe şi personal îmi menţin promisiunea făcută de a avea sportivi la Olimpiada de la Tokyo din 2020", a declarat antrenorul Octavian Postolache, președintele Clubului Contratimp. (video)
La rândul său, Irinel Dumitraşcu, președintele Asociației Pro-Câmpina, a vorbit despre programul de terapie şi recuperare medicală prin înot, un program pe care asociaţia nu îl mai desfăşoară: "De data aceasta nu mai dezvoltăm noi acest proiect pentru copiii cu autism, Sindrom Down sau alte probleme speciale, ci există o gratuitate pentru aceştia şi probabil că vor avea alţi voluntari, tocmai de aceea nu se mai află alături de noi cei care s-au ocupat până acum de acest proiect". (video)

Următorul proiect comun al ACS Contratimp şi Asociaţiei Pro-Câmpina este organizarea la bazinul de înot din Câmpina a celei de-a V-a ediții a Memorialului "Schwing Fridirich", pentru categoria masters, practicanţi ai înotului cu vârsta de peste 25 de ani. Concursul va avea loc sâmbătă, 11 martie, de la ora 16.00, şi duminică, 12 martie, de la ora 10.00, la start fiind aşteptaţi peste 100 de competitori, inclusiv de la trei cluburi din Bulgaria. "Îi aşteptăm şi pe iubitorii înotului din Câmpina să participe la această competiţie, pentru că important este să participi şi să te bucuri de prezenţa oaspeţilor de seamă care vor veni cu acest prilej în municipiul nostru", a mai afirmat Octavian Postolache.

6054 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1613 vizualizari
24 ian. 2023 21:11

CS Câmpina a câștigat Cupa ”24 Ianuarie” la handbal feminin

După ce a câștigat, în decembrie anul trecut, Trofeul ”Transylvania Winter Cup”, jucătoarele de la CS Câmpina au câștigat un nou turneu, impunându-se în cadrul Cupei ”24 Ianuarie”, organizată de clubul câmpinean în colaborare cu Asociația Județeană de Handbal Prahova. Alături de elevele antrenorului Daniel Vasile, au mai participat la acest turneu echipele de junioare IV ale cluburilor Rapid București, ACS "Lucian Bute" Galați și Szejke Odorheiu Secuiesc.

3498 vizualizari
22 ian. 2023 18:29

Rezultate foarte bune ale atleților câmpineni la primul concurs al anului 2023

La București, a avut loc în week-end prima etapă a Campionatului Național de Atletism în Sală pentru categoriile seniori, tineret sub 23 ani și sub 20 ani. La startul întrecerilor s-au aliniat și mai mulți sportivi câmpineni, pregătiți de antrenorii Mihaela Marin și Jenica Bran. Spre cinstea lor, sportivii câmpineni au obținut rezultate foarte bune, chiar cu recorduri personale, existând astfel premizele unor performanțe remarcabile și în acest an.

Alte stiri recente

293 vizualizari
27 ian. 2023 09:11

Câmpina, prima zăpadă din 2023. Autoritățile susțin că au intervenit prompt. Probleme în localitățile limitrofe

După numeroase atenționări ale meteorologilor, de joi, 26 ianuarie, și în zona Câmpina a început să ningă. A continuat toată noaptea, astfel că de la prima oră a dimineții a fost necesară intervenția autorităților.

184 vizualizari
27 ian. 2023 07:09

Poliția e în alertă! A dispărut un copil de la Centrul de Plasament din Breaza

UPDATE - Vineri, 27 ianuarie, la ora 9.07, Poliția a anunțat că minorul a fost depistat pe raza comunei Brebu și nu a fost victima niciunei infracțiuni.
În cursul serii de joi, 26 ianuarie, în jurul orei 18.30, polițiștii din Breaza au fost sesizați de către o femeie, în calitate de instructor în cadrul Centrului de Plasament Breaza, despre faptul că minorul, Florin Ștefan Voicu, în vârstă de 16 ani ar fi plecat din cadrul unității și nu a mai revenit până în prezent.