Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.
21 noiembrie...
1916 – În fața iminentei ocupații germane, are loc scurgerea și incendierea țițeiului și produselor petroliere la majoritatea sondelor din Câmpina și împrejurimi. (foto cu caracter ilustrativ - o parte din pădurea de sonde, în jurul anului 1910)
1948 - Meci în Divizia C, Astra Româna Poiana - STB București 6-1.
1957 - Meci în Cupa României, Energia Câmpina - Flacăra Moreni 1-2. Echipa câmpineană: Sălcudeanu - I. Dumitrescu, G. Ionescu III, Bulbara, Filip (autorul golului), Nițulescu, Dumitrache, G. Ionescu II, Lazăr, Bibere, Alecu Banu.
1965 - Meci în Cupa României, AS Aiuid - Poiana Câmpina 4-3, marcatorii formației câmpinene fiind A. Iordache - 2 și P. Stoica.
1998 – Meci în Divizia B, Poiana Câmpina – Sportul Studențesc 1-1, marcator – Cărbunaru. Arbitrul partidei a fost Florin Verigeanu, din Rm. Vâlcea.
2009 – La Casa de Cultură a Studenților din București, câmpineanul Mihai Coșăreanu (17 ani), elev la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, câștiga Premiul I și Premiul de Virtuozitate la concursul de chitară ”Naționala de Rock”.
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă, Octavian Cojocaru și până la diverse articole de presă.)
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.