CONTACT
reclama
https://www.hidroprahova.ro/
https://www.soceram.ro/
reclama

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 21 noiembrie

- Social -

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 21 noiembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

21 noiembrie...
1916 – În fața iminentei ocupații germane, are loc scurgerea și incendierea țițeiului și produselor petroliere la majoritatea sondelor din Câmpina și împrejurimi. (foto cu caracter ilustrativ - o parte din pădurea de sonde, în jurul anului 1910)
1948 - Meci în Divizia C, Astra Româna Poiana - STB București 6-1.
1957 - Meci în Cupa României, Energia Câmpina - Flacăra Moreni 1-2. Echipa câmpineană: Sălcudeanu - I. Dumitrescu, G. Ionescu III, Bulbara, Filip (autorul golului), Nițulescu, Dumitrache, G. Ionescu II, Lazăr, Bibere, Alecu Banu.
1965 - Meci în Cupa României, AS Aiuid - Poiana Câmpina 4-3, marcatorii formației câmpinene fiind A. Iordache - 2 și P. Stoica.
1998 – Meci în Divizia B, Poiana Câmpina – Sportul Studențesc 1-1, marcator – Cărbunaru. Arbitrul partidei a fost Florin Verigeanu, din Rm. Vâlcea.
2009 – La Casa de Cultură a Studenților din București, câmpineanul Mihai Coșăreanu (17 ani), elev la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, câștiga Premiul I și Premiul de Virtuozitate la concursul de chitară ”Naționala de Rock”.

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă, Octavian Cojocaru și până la diverse articole de presă.)


21 Nov 2020 07:45 3880 vizualizari



Comentarii






852 vizualizari 17 Apr 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2928 vizualizari 12 Apr 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1789 vizualizari 07 Apr 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
1909 vizualizari 07 Apr 2024 08:16

Propunere pentru o troiță în zona bisericii de la Spitalul Municipal Câmpina, dedicată victimelor COVID-19

Nimeni nu știe cu exactitate numărul persoanelor care au murit la Câmpina în pandemia de COVID-19, izbucnită în primăvara anului 2020. Au fost și femei și bărbați, și tineri și bătrâni, chiar și medici de la Spitalul Municipal Câmpina, care a fost unitate suport COVID în anii pandemiei.

citeste mai mult
https://cleopatra-esthetics.ro/
https://dentfamily.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV