Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenÈ›ia că vom reuÈ™i să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuÈ™i vom încerca să vă aducem în atenÈ›ie informaÈ›ii interesante despre oameni È™i fapte din Câmpina noastră dragă.
22 aprilie...
1929 – Comitetul Școlar al Liceului de BăieÈ›i organiza un bal cu strângere de fonduri pentru construcÈ›ia liceului, actualul Colegiu NaÈ›ional ”Nicolae Grigorescu”. (foto - Liceul de BăieÈ›i Câmpina; medalion, Corpul profesoral al liceului în anul È™colar 1929-1930)
2004 – O delegaÈ›ie condusă de prof. dr. Ostoja Krstic, È™eful Academiei de PoliÈ›ie din Belgrad, vizita Școala de AgenÈ›i de PoliÈ›ie ”Vasile Lascăr” Câmpina, între cele două instituÈ›ii de învățământ existând relaÈ›ii de colaborare.
2008 – Consiliul Local aproba acordarea titlului de cetățean de onoare al Câmpinei colonelului în retragere Ioan Salcu, veteran de război, decorat cu Ordinul ”Coroana României”.
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu È™i Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona LuncaÈ™u, Marian Dulă È™i până la diverse articole de presă.)
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile OrdonanÈ›ei de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deÈ™eurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piaÈ›a locală din comuna ProviÈ›a de Jos, printre telemea, burduf, caÈ™cavea, ouă, legume È™i fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din ProviÈ›a de Jos.
FundaÈ›ia Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar È™i în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri È™i monumente care ar merita mai multă atenÈ›ie, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la MeliceÈ™ti, sat al comunei Telega.