CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

“Sinaia, oraș regal, moștenitori de elită”, un eveniment în cadrul căruia va fi prezentat filmul documentar “Regele Mihai - Drumul către Casă”

- Eveniment -

“Sinaia, oraș regal, moștenitori de elită”, un eveniment în cadrul căruia va fi prezentat filmul documentar “Regele Mihai - Drumul către Casă”

Primăria Sinaia și Centrul Cultural "Carmen Silva" organizează joi, 20 aprilie 2023, începând cu ora 18.00, evenimentul “Oraș Regal – Moștenitori de Elită”, la Sala Teatru a Casinoului din Sinaia, în prezența nepotului Regelui Mihai, Nicolae al României, în calitate de invitat de onoare.

Prilejuit de proiecția filmului documentar “Regele Mihai – Drumul către Casă” și premierea celor mai performanți elevi de la Colegiile “Mihail Cantacuzino” Sinaia și “Dimitrie Cantemir” din Breaza, unde a învățat și Regele Mihai, evenimentul face parte din seria de manifestări organizate de Primăria Sinaia, care îmbină promovarea excelenței în educație și celebrarea ultimului Rege al României, se precizează în comunicatul de presă remis de Primăria Sinaia. Cu acest prilej, primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, va premia 19 de elevi de la Colegiul „Mihail Cantacuzino” din Sinaia, care au obținut media generală 10 în anul școlar 2021-2022, precum și premii la olimpiadele județene și naționale, iar Nicolae al României va premia alți 10 elevi de la Colegiul “Dimitrie Cantemir” din Breaza, cu aceleași performanțe școlare.
“Susținerea performanței în educație, dar și crearea tuturor condițiior necesare pentru un învățământ de calitate reprezintă priorități pe care mi le-am asumat în calitate de primar. Este cea mai bună investiție pe care o putem face pentru Sinaia, dar și o datorie pe care o avem cu toții, peste timp, față de Regele Mihai, care ne-a lăsat moștenire leagănul regalității din România, un oraș încărcat de tradiție și istorie, al cărui prestigiu s-a consolidat în timp și pe care îl vom onora în continuare”, a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia. 
Documentarul “Regele Mihai – Drumul către Casă”, o producție independentă CHAINSAW FILM Productions 2022, susținut de History Channel, face parte din Turneul Național de Educație Istorică  2022-2023, inițiat de producătorul executiv John Florescu, împreună cu Dan Draghicescu, producător asociat. O excepțională lecție de istorie despre curaj, tenacitate și triumful speranței în povestea dramatică a Regelui Mihai, filmul aduce în atenția publicului un interviu exclusiv cu Prințul Consort Philip, duce de Edinburgh, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord, analize ale istoricilor, precum și mărturii ale membrilor Familiei Regale a României și consilierilor apropiați.
Proiecția va fi însoțită de o sesiune de întrebări și răspunsuri despre personalitatea marcantă a Regelui Mihai, precum și de o expoziție de pictură dedicată Regalității, realizată de profesorul Tănase Mocănescu, ce va putea fi vizitată în Foaierul Cazinoului.


19 Apr 2023 17:23 2116 vizualizari


Comentarii


170 vizualizari 18 Jul 2024 07:20 La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

La 1 septembrie 2024, la Câmpina are loc a V-a ediție a competiției de ciclism ROYAL RACE

Competiția de ciclism montan Royal Race a ajuns la ediția a V-a, programată anul acesta la 1 septembrie, pe dealul Muscel și în împrejurimile Câmpinei, cu plecarea de pe Strada Prutului, de lângă Parcul Soceram.

citeste mai mult
296 vizualizari 17 Jul 2024 20:08 Miercuri, 24 iulie, petrecere ca-n Hawaii la Premium Tenis Club Câmpina

Miercuri, 24 iulie, petrecere ca-n Hawaii la Premium Tenis Club Câmpina

Hawaii Vibes este denumirea evenimentului care va avea loc miercuri, 24 iulie, cu începere de la ora 21.30, la Premium Tenis Club din Câmpina.

citeste mai mult
19748 vizualizari 15 Jul 2024 21:39 Trei dintre șefii de promoție ai Universității Politehnice București sunt absolvenți ai Colegiului “Grigorescu” din Câmpina

Trei dintre șefii de promoție ai Universității Politehnice București sunt absolvenți ai Colegiului “Grigorescu” din Câmpina

La Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București au avut loc festivitățile de absolvire la fiecare facultate în parte. Un lucru frumos și îmbucurător pentru comunitatea câmpineană este acela că, dintre cei peste 100 de șefi de promoție de la facultățile Politehnicii, trei sunt absolvenți ai Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina, promoția 2020, așa-numita "promoție a pandemiei".

citeste mai mult
739 vizualizari 13 Jul 2024 16:40 Emoții și cuvinte frumoase la festivitatea de absolvire a claselor de asistent medical generalist de la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina

Emoții și cuvinte frumoase la festivitatea de absolvire a claselor de asistent medical generalist de la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” Câmpina

A devenit o frumoasă tradiție a ”Familiei AMUS” ca la final de an școlar, festivitatea de absolvire a claselor de asistent medical generalist să se desfășoare la Terasa ”Muntenia”, din centrul Câmpinei, și să fie un prilej de sărbătoare pentru elevii și profesorii Școlii Postliceale ”Louis Pasteur”, instituție coordonată de Fundația AMUS France-Roumanie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV