CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Vasile Blaga a demisionat din funcțiile politice. Va face și Horia Tiseanu la fel?

- Actualitate -

Vasile Blaga a demisionat din funcțiile politice. Va face și Horia Tiseanu la fel?

Urmărit penal pentru trafic de influență și pus sub control judiciar pentru 60 de zile de procurorii DNA, Vasile Blaga a demisionat din funcția de copreședinte al PNL și a renunțat la cea de șef al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Astăzi, la ieșirea din sediul DNA Ploiești, unde a fost audiat, Vasile Blaga a spus că va respecta Statutul PNL și va face ceea ce trebuie. 

Ulterior, printr-un comunicat de presă, Vasile Blaga a anunțat că demisionează de la conducerea PNL și că nu va mai candida la alegerile parlamentare din decembrie. Precizăm că, potrivit DNA, în perioada 2011-2012, Vasile Blaga și Gheorghe Ștefan (pe atunci lideri ai PDL) au acționat pentru a aduce bani la partid prin intermediul unor licitații trucate. Blaga ar fi primit în total 700.000 euro.
Primarul Horia Tiseanu este președinte al PNL Câmpina. Este urmărit penal și se află sub control judiciar cu interdicția de a-și exercita funcția administrativă pe o perioadă de 60 de zile, fiind acuzat de abuz în serviciu și luare de mită. Va proceda Horia Tiseanu asemeni președintelui său de partid, Vasile Blaga, și va demisona din funcțiile deținute în PNL? Este o întrebare la care doar Horia Tiseanu poate răspunde. Rămâne de văzut dacă va face sau nu acest gest de onoare. 
În privința funcției administrative, aici situația este ceva mai complicată. Horia Tiseanu nu are voie nici să se apropie de Primărie, dar nu este suspendat din funcție, ci pus sub control judiciar de procurorii DNA. Suspendarea intervine atunci când se emite un ordin al prefectului în urma unei decizii judecătorești definitive privind condamnarea sa. Deocamdată, Horia Tiseanu este doar urmărit penal, nu a fost încă trimis în judecată. Sigur, controlul judiciar se poate prelungi (ca în cazul primarului de la Sinaia, Vlad Oprea), iar în toată această perioadă Primăria va fi condusă de viceprimar. Alegeri anticipate pentru Primărie am putea avea doar dacă Tiseanu este suspendat din funcție sau dacă își dă demisia. 


28 Sep 2016 19:28 4827 vizualizari


Comentarii


234 vizualizari 15 Jul 2024 21:27 Restricții de apă la Poiana Câmpina, în satul Bobolia

Restricții de apă la Poiana Câmpina, în satul Bobolia

Hidro Prahova a anunțat că impune mai multe restricții de furnizare a apei în localitățile unde stocurile de apă sunt foarte scăzute. Printre aceste localități se numără și satul Bobolia din comuna Poiana Câmpina.

citeste mai mult
293 vizualizari 15 Jul 2024 18:55 OMV Petrom a achiziționat cea mai mare rețea de încărcare pentru vehicule electrice din România

OMV Petrom a achiziționat cea mai mare rețea de încărcare pentru vehicule electrice din România

OMV Petrom a achiziționat cel mai mare operator de stații de încărcare a vehiculelor electrice din România, Renovatio Assest Management, consolidându-și astfel poziția de lider pe piața zonală a stațiilor de încărcare a mașinilor electrice.

citeste mai mult
1265 vizualizari 15 Jul 2024 13:32 Primim de la cititori. Parcarea asta le întrece pe toate - au blocat calea de acces pe ambele sensuri!

Primim de la cititori. Parcarea asta le întrece pe toate - au blocat calea de acces pe ambele sensuri!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea din fața Complexului comercial Kaufland.

citeste mai mult
1769 vizualizari 15 Jul 2024 13:20 Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Primăria municipiului Câmpina derulează în această perioadă activitățile necesare actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV