Câmpina are o pleiadă de campioni sportivi în activitate. Ce facem cu ei? În ce fel îi ajută comunitatea?

Sport (Categoria articolului)

Succesul colosal la înotătorului David Popovici la Mondialele de natație de la Budapesta a readus în atenție o discuție mai veche, mai amplă. Pe rețelele de socializare sau cu orice altă ocazie, persoane publice care nu au nicio legătură cu sportul, cu atât mai puțin cu această disciplină sau cu acest băiat minunat, se înghesuie să-l felicite, într-o încercare disperată de a se asocia cu succesul său, succes la care acești oameni nu au avut nicio contribuție. Dar absolut niciuna!

Plecând de la această tristă realitate am ajuns la o altă discuție care doare la nivelul Câmpinei, o discuție greu de sintetizat și, mai ales, greu de rezolvat.
Din fericire, Câmpina are o pleiadă de campioni încă în activitate în diverse discipline sportive, semn că izvorul de talente funcționează în continuare și că mai există antrenori dispuși să-și asume creșterea unui sportiv de mare performanță, până la a deveni campion național al României. Este cazul atletismului, natației, motociclismului, artelor marțiale, tenisului de masă sau bobului, în toate cazurile fiind vorba de sportivi ai unor cluburi private.
Comunitatea se mândrește când un astfel de sportiv devine campion național al României, chiar dacă (aproape) nimeni din această comunitate nu conștientizeză sau nu știe câte sute, poate mii de ore de muncă stau în spatele acestui succes și ce cheltuieli presupune această muncă. Și ce facem apoi cu acel sportiv? Din păcate, nimic... Ba chiar, dimpotrivă. Avem situații concrete în care un campion al României la natație nu poate beneficia nici măcar de gratuitate la folosirea culoarului de la bazinul de înot din Câmpina (bazin care aparține administrației locale și se află în administrarea CS Câmpina) sau avem situația arhicunoscută în care, la terminarea junioratului, tot mai mulți atleți câmpineni sunt nevoiți să plece, să reprezinte alte comunități, pentru că în Câmpina, deși există secție de atletism în cadrul clubului municipalității, nu se dorește ca acești campioni să fie incluși aici. Și, din păcate, astfel de exemple pot continua...
Sigur, se pune problema banilor. Dar ar trebui să se pună și problema priorităților și comunitatea locală să dea unor campioni ai României respectul pe care și l-au câștigat fără sprijinul acestei comunități. Fondurile, puține, atâtea câte își permite comunitatea, să le îndreptăm cu prioritate spre campioni și spre copii, pentru a asigura schimbul de mâine al campionilor de astăzi.
Așadar, avem niște campioni în Câmpina, haideți să nu ne mai batem joc de ei! Și, vorba englezului, suntem prea săraci să cheltuim bruma de bani alocată sportului pe apă pentru niște inși cu pretenții de fotbaliști într-o obscură ligă județeană, în loc să-i îndreptăm spre campioni, spre cei care aduc cu adevărat imagine municipiului Câmpina la nivel național și chiar dincolo de hotarele României.

2306 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1999 vizualizari
29 iun. 2022 23:07

Mentorise Elite Team Câmpina, medalii la Campionatul Național de ciclism

În perioada 23-26 iunie, la Izvorul Mureșului a avut loc Campionatul Național de ciclism, la start aliniindu-se și Mentorise Elite Team Câmpina, singura echipă de ciclism din Câmpina prezentă la un asemenea nivel competițional, fondată și condusă de Cristian Piciu.

2058 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

Alte stiri recente

194 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

1115 vizualizari
02 iul. 2022 14:36

Poliția Prahova scoate la concurs mai multe posturi din sursă externă, inclusiv ofițeri și ajutor de șef de post

64 de posturi sunt scoase la concurs de Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, cu recrutare prin încadrare directă din sursă externă: patru sunt pentru ofițer, iar 60 sunt pentru agenți de poliție – dintre care 15 pentru ajutor de șef de post din specialitatea ordine publică, în mediul rural.