Sute de câmpineni au participat la manifestările dedicate Zilei Naționale a României

Eveniment (Categoria articolului)

1 Decembrie 1918 a fost cea mai strălucitoare zi din istoria României, ziua când au fost reunite laolaltă toate teritoriile locuite de cei care vorbesc limba lui Eminescu. La 105 ani de la acel moment, lucrurile nu mai stau la fel, România este în Europa, dar mulți spun că nu se îndreaptă în direcția bună. Totuși, sute de câmpineni au profitat de soare și au ieșit din case pentru a fi prezenți la manifestările organizate de Primăria Câmpina la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire Națională, din Parcul Trandafirilor.

Ceremonialul militar și cel religios au fost clasice - onorul, intonarea Imnului Național, slujba religioasă, alocuțiunea primarului municipiului Câmpina - Alin Moldoveanu și a prefectului județului Prahova - Virgiliu Nanu, acesta transmițând și mesajul premierului României, Marcel Ciolacu, după care a urmat depunerea de coroane și jerbe de flori. Oficialități, reprezentanții forțelor de ordine, cadre militare în rezervă și în retragere din Ministerul Apărării Naționale, dar și din Ministerul Afacerilor Interne, reprezentanții partidelor politice, ai liceelor și școlilor din Câmpina, ai spitalelor și ai unor asociații, cu toții au adus, prin coroane și jerbe de flori, un omagiu Eroilor Neamului. Menționăm faptul că, alături de câmpineni, la 1 Decembrie 2023, s-au aflat deputații Rodica Paraschiv și Bogdan Toader.
Ceremonia s-a încheiat cu cel mai așteptat moment de către public - parada militară. Au defilat prin fața sutelor de câmpineni prezenți la eveniment detașamente ale Jandarmeriei, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Poliției Locale, precum și mașini din dotarea acestora, Fanfara Centrului Cultural Județean încheind un moment aplaudat de câmpineni.
La mulți ani, români! La mulți ani, România!

2137 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

534 vizualizari
03 mar. 2024 11:24

Proiect româno-moldovean pe tema Mărțișorului la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

După cum v-am informat deja, pe 1 Martie 2024, Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina a derulat o activitate foarte frumoasă - ”Mărțișorul, între tradiție, creativitate și Patrimoniul UNESCO”, în cadrul proiectului transfrontalier ”Grădinițele prieteniei”, la care participă unități de învățământ preșcolar din România și Republica Moldova. 

1725 vizualizari
29 feb. 2024 20:38

Spectacol de revistă la Casa de Cultură din Câmpina, susținut de artiștii Teatrului “Toma Caragiu” din Ploiești

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, la Casa de Cultură “Geo Bogza” din Câmpina va avea loc spectacolul “Dă, Doamne, cântec!”, susținut de artiștii Secției de Revistă a Teatrului “Toma Caragiu”din Ploiești. Evenimentul va avea loc marți, 12 martie 2024, de la ora 19.00.

Alte stiri recente

598 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

784 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.