Intervenție dificilă a echipelor de salvare pentru transportarea unui pacient cronic de la Buștenari la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Serviciul de Ambulanță Prahova a fost solicitat prin apel la 112 pentru a interveni în satul Buștenari, comuna Telega, pentru un bărbat de 78 ani cu insuficiență respiratorie cronică, dependent de concentrator de oxigen. 

La locul solicitării s-a deplasat un echipaj medical de urgență cu o ambulanță 4×4, ajungând la pacient cu ajutorul unei echipe a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care a intervenit pentru asigurarea accesului (în urma viscolului, drumul de acces era blocat de arbori).
Prefectul Virgiliu Daniel Nanu a fost alături de echipele SAJ și ISU la fața locului, pentru a se asigura de eficacitatea intervenției, dar și de finalizarea cu succes a acesteia. Pacientului i-a fost asigurat oxigenul necesar până la urcarea în ambulanță. Autoritățile mulțumesc și unui cetățean care a dat dovadă de spirit civic și dorință de implicare, sprijinind intervenția chiar dacă era în trecere cu ATV-ul prin zona respectivă. 
Pacientul a fost transportat în siguranță la Spitalul Municipal Câmpina, unde i s-au oferit îngrijirile medicale necesare. 
Prefectura Prahova mulțumește echipelor ISU Prahova care de-a lungul zilei au avut multiple intervenții din cauza fenomenelor meteo nefavorabile, dar și celorlalte instituții care, odată cu activarea comandamentului de iarnă, și-au făcut datoria, sprijinind reluarea bunului mers al activităților din județ, atât cât a permis situația în teren.

(Sursa foto - Prefectura Prahova)

4760 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Radulescu 29.01.2023 08:40 Felicitari echipelor de interventie! Totusi, nu pot sa nu ma gandesc ca zapada nu cred ca a fost mai mare de 20cm, dar au fost atatea probleme. Daca ar fi fost o zapada de jumatate de metru si care sa dureze saptamani bune, ce ne faceam?

Actualitate

257 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

397 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

25 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

747 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.