Intervenție dificilă a echipelor de salvare pentru transportarea unui pacient cronic de la Buștenari la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Serviciul de Ambulanță Prahova a fost solicitat prin apel la 112 pentru a interveni în satul Buștenari, comuna Telega, pentru un bărbat de 78 ani cu insuficiență respiratorie cronică, dependent de concentrator de oxigen. 

La locul solicitării s-a deplasat un echipaj medical de urgență cu o ambulanță 4×4, ajungând la pacient cu ajutorul unei echipe a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care a intervenit pentru asigurarea accesului (în urma viscolului, drumul de acces era blocat de arbori).
Prefectul Virgiliu Daniel Nanu a fost alături de echipele SAJ și ISU la fața locului, pentru a se asigura de eficacitatea intervenției, dar și de finalizarea cu succes a acesteia. Pacientului i-a fost asigurat oxigenul necesar până la urcarea în ambulanță. Autoritățile mulțumesc și unui cetățean care a dat dovadă de spirit civic și dorință de implicare, sprijinind intervenția chiar dacă era în trecere cu ATV-ul prin zona respectivă. 
Pacientul a fost transportat în siguranță la Spitalul Municipal Câmpina, unde i s-au oferit îngrijirile medicale necesare. 
Prefectura Prahova mulțumește echipelor ISU Prahova care de-a lungul zilei au avut multiple intervenții din cauza fenomenelor meteo nefavorabile, dar și celorlalte instituții care, odată cu activarea comandamentului de iarnă, și-au făcut datoria, sprijinind reluarea bunului mers al activităților din județ, atât cât a permis situația în teren.

(Sursa foto - Prefectura Prahova)

4745 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Radulescu 29.01.2023 08:40 Felicitari echipelor de interventie! Totusi, nu pot sa nu ma gandesc ca zapada nu cred ca a fost mai mare de 20cm, dar au fost atatea probleme. Daca ar fi fost o zapada de jumatate de metru si care sa dureze saptamani bune, ce ne faceam?

Actualitate

243 vizualizari
28 mar. 2024 17:08

Reacție fără precedent a societății Neptun Câmpina, ca răspuns la acuzațiile primarului Alin Moldoveanu privind microhidrocentrala de la Fântâna cu Cireși

Un grup de salariați ai societății Neptun Câmpina ne-au transmis o Scrisoare deschisă adresată primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. Este o scrisoare șocantă, pe care o puteți citi în continuare, apoi o să încercăm să explicăm ce a stat la baza acestei reacții fără precedent.

525 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

Alte stiri recente

373 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

433 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.