Intervenție dificilă a echipelor de salvare pentru transportarea unui pacient cronic de la Buștenari la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Serviciul de Ambulanță Prahova a fost solicitat prin apel la 112 pentru a interveni în satul Buștenari, comuna Telega, pentru un bărbat de 78 ani cu insuficiență respiratorie cronică, dependent de concentrator de oxigen. 

La locul solicitării s-a deplasat un echipaj medical de urgență cu o ambulanță 4×4, ajungând la pacient cu ajutorul unei echipe a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care a intervenit pentru asigurarea accesului (în urma viscolului, drumul de acces era blocat de arbori).
Prefectul Virgiliu Daniel Nanu a fost alături de echipele SAJ și ISU la fața locului, pentru a se asigura de eficacitatea intervenției, dar și de finalizarea cu succes a acesteia. Pacientului i-a fost asigurat oxigenul necesar până la urcarea în ambulanță. Autoritățile mulțumesc și unui cetățean care a dat dovadă de spirit civic și dorință de implicare, sprijinind intervenția chiar dacă era în trecere cu ATV-ul prin zona respectivă. 
Pacientul a fost transportat în siguranță la Spitalul Municipal Câmpina, unde i s-au oferit îngrijirile medicale necesare. 
Prefectura Prahova mulțumește echipelor ISU Prahova care de-a lungul zilei au avut multiple intervenții din cauza fenomenelor meteo nefavorabile, dar și celorlalte instituții care, odată cu activarea comandamentului de iarnă, și-au făcut datoria, sprijinind reluarea bunului mers al activităților din județ, atât cât a permis situația în teren.

(Sursa foto - Prefectura Prahova)

4758 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Radulescu 29.01.2023 08:40 Felicitari echipelor de interventie! Totusi, nu pot sa nu ma gandesc ca zapada nu cred ca a fost mai mare de 20cm, dar au fost atatea probleme. Daca ar fi fost o zapada de jumatate de metru si care sa dureze saptamani bune, ce ne faceam?

Actualitate

2373 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.

1578 vizualizari
15 apr. 2024 12:55

Un brad riscă să se prăbușescă în stația de la ”Salcie”, în centrul Câmpinei

De la o zi la alta bradul aflat chiar în spatele stației din fața fostului complex de la ”Salcie” se înclină din ce în ce mai amenințător și riscă să se prăbușească.

Alte stiri recente

201 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.

408 vizualizari
16 apr. 2024 10:58

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), campion european la karate SKDUN

La Debrecen, în Ungaria, s-au desfășurat, în perioada 12-14 aprilie 2024, Campionatul European de Karate SKDUN și Cupa Europei SKDUN. Din lotul național al României, prezent la Debrecen, au făcut parte și doi sportivi câmpineni, de la Clubul AIKO. Este vorba despre Rareș Hodoiu și Alexandru Petre, iar rezultatele lor sunt excepționale la o competiție de un asemenea nivel.