Intervenție dificilă a echipelor de salvare pentru transportarea unui pacient cronic de la Buștenari la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Serviciul de Ambulanță Prahova a fost solicitat prin apel la 112 pentru a interveni în satul Buștenari, comuna Telega, pentru un bărbat de 78 ani cu insuficiență respiratorie cronică, dependent de concentrator de oxigen. 

La locul solicitării s-a deplasat un echipaj medical de urgență cu o ambulanță 4×4, ajungând la pacient cu ajutorul unei echipe a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care a intervenit pentru asigurarea accesului (în urma viscolului, drumul de acces era blocat de arbori).
Prefectul Virgiliu Daniel Nanu a fost alături de echipele SAJ și ISU la fața locului, pentru a se asigura de eficacitatea intervenției, dar și de finalizarea cu succes a acesteia. Pacientului i-a fost asigurat oxigenul necesar până la urcarea în ambulanță. Autoritățile mulțumesc și unui cetățean care a dat dovadă de spirit civic și dorință de implicare, sprijinind intervenția chiar dacă era în trecere cu ATV-ul prin zona respectivă. 
Pacientul a fost transportat în siguranță la Spitalul Municipal Câmpina, unde i s-au oferit îngrijirile medicale necesare. 
Prefectura Prahova mulțumește echipelor ISU Prahova care de-a lungul zilei au avut multiple intervenții din cauza fenomenelor meteo nefavorabile, dar și celorlalte instituții care, odată cu activarea comandamentului de iarnă, și-au făcut datoria, sprijinind reluarea bunului mers al activităților din județ, atât cât a permis situația în teren.

(Sursa foto - Prefectura Prahova)

4747 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Radulescu 29.01.2023 08:40 Felicitari echipelor de interventie! Totusi, nu pot sa nu ma gandesc ca zapada nu cred ca a fost mai mare de 20cm, dar au fost atatea probleme. Daca ar fi fost o zapada de jumatate de metru si care sa dureze saptamani bune, ce ne faceam?

Actualitate

2147 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

340 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

120 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

486 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: