Două ore și jumătate a durat operațiunea de ridicare a capului de tractor (cabina care a luat foc în urma accidentului din această dimineață, de pe DN1) și apoi repunerea pe roți a cisternei încărcate cu acid sulfuric. Operațiunea a fost executată cu o macara de mare tonaj. Capul de tractor, complet distrus de flăcări, a fost amplasat pe o platformă mobilă, iar cisternei i s-a atașat o altă cabină.
A fost o intervenție dificilă, având în vedere încărcătura vehiculului, dar operațiunea s-a încheiat cu bine. Cisterna a fost dusă la Bănești, pe un câmp, unde la această oră se realizarea transvazarea acidului sulfuric într-o altă cisternă adusă de la Covasna. Mai multe echipe de intervenție au însoțit vehiculul și supraveghează în continuare transferarea substanței toxice.
Circulația pe DN1 a fost reluată după ce, timp de aproape 12 ore, a fost deviată prin municipiul Câmpina.
Citiți și:
O cisternă încărcată cu acid sulfuric a luat foc pe DN1, în dreptul Câmpinei. Șoferul a decedat
Șoferul care și-a pierdut viața pe DN1, la Câmpina, în această dimineață, avea 34 de ani
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.