Propuneri oarecum controversate privind retragerea unor sume de la organizarea manifestărilor culturale, educative și sportive din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La ședința din luna mai a Consiliului Local Câmpina s-a discutat despre necesitatea inițierii unui proiect de modificare a sumelor acordate pentru manifestările culturale, educative și sportive în anul 2020, având în vedere că, din cauza restricțiilor impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus, mai multe manifestări nu au putut fi organizate, iar la altele s-a renunțat. Proiectul a fost întocmit și va fi supus aprobării Consiliului Local în ședința de joi, 25 iunie 2020.

Proiectul, inițiat de membrii Comisiei de Cultură a Consiliului Local, conține, însă, o serie de inadvertențe pe care sperăm să le îndrepte Consiliul Local în cadrul ședinței. Vă vom prezenta mai întâi acțiunile de la care se propune retragerea banilor alocați, suma totală "economisită" astfel la bugetul local fiind de 164.350 lei: 
- Festivalul Jazz-Rock - 45.000 lei (programat pentru luna august)
- Balul "Nunta de Aur" - 9.000 lei (programat inițial în octombrie)
- Premierea elevilor și sportivilor cu rezultate deosebite - 30.000 lei (programată în septembrie, în cadrul Festivalului "Serbările Toamnei")
- Tabăra de pictură - 16.000 lei (programată în iulie)
- Campionatul Național de Navomodele - 5.000 lei (programat pentru 25 mai)
- Spectacolul de teatru din luna mai - 10.000 lei
- Festivalul concurs de interpretare pianistică ”Iulia Hasdeu”, ediția a XXII-a - 4.000 lei (programat în luna mai)
- Festivalul de teatru pentru tineri, ediția I - 20.000 lei (programat pentru septembrie)
- Sărbătoarea celor două Iulii - 16.850 lei (nu va mai fi organizat pentru că la Castelul Hasdeu se desfășoară lucrări de restaurare)
- Concursul de teatru pentru elevi, ediția a IX-a - 7.000 lei (programat pentru iunie)
- Ziua Mondială a Cărții / Ziua Bibliotecarului - 1.500 lei (aprilie)

Acestea sunt evenimentele anulate, să le spunem așa. În schimb, figurează în continuare pe listă, cu alocările bugetare aferente, o serie de acțiuni care erau programate și nu s-au desfășurat tocmai din cauza problemelor generate de pandemie. Deci, evenimente care nu au avut loc, dar sunt în continuare bugetate. Și este vorba despre următoarele manifestări:
- Ziua Copilului, 1 Iunie - 12.000 lei
- Maratonul poeziei, programat pe 21 martie - 1.500 lei
- Simpozion ”Basarabia, pământ românesc” - 4.000 lei (martie)
- Sărbătorirea Zilei Veteranilor - 1.500 lei (aprilie)
Probabil mai sunt și altele, la care s-ar adăuga cele care ar fi trebuit organizate pe parcursul mai multor luni, gen spectacolele stradale programate din aprilie până în septembrie, în Parcul Regele Mihai I sau "Câmpina în culori" (din ianuarie până în septembrie) sau "Stele printre stele" (din martie până în octombrie).
Ar mai fi de discutat și asupra intenției administrației locale de a nu mai premia elevii și sportivii cu rezultate deosebite. Este adevărat că olimpiadele școlare au fost anulate și multe concursuri sportive nu au mai putut fi organizate, dar asta nu înseamnă că anul acesta nu avem elevi sau sportivi care ar merita premiați. E ușor de tăiat o sumă de pe listă, dar este important și de unde o tai.

3939 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1098 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1143 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1294 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

998 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.