La Câmpina a început o nouă ediție a programului educațional "Liderii Mileniului Trei" - Tenaris

Social (Categoria articolului)

"Liderii Mileniului Trei" este un program educațional lansat în urmă cu 14 ani, în România, de societatea Tenaris Silcotub, având acordul Ministerului Educației și Cercetării. Programul se derulează la Câmpina, Călărași și Zalău, orașele în care există fabrici Silcotub. Municipiul Câmpina este reprezentat și la această ediție de elevi de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu".

Cluburile „Liderii Mileniului Trei”(LMT) reprezintă un cadru pentru activități de training desfășurate în sistemul de lucru peer education, în care elevii învață de la colegi de-ai lor, pregătiți în avans de profesori special formați în domeniul educației non formale. Atelierele de lucru includ subiecte care nu se regăsesc de regulă în programa școlară, precum munca în echipă, leadership-ul, abilitățile de negociere sau de comunicare. O astfel de acțiune a avut loc miercuri, 13 martie, la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", la eveniment fiind prezenți și directorul instituției prof. Roxana Stan și un reprezentant al administrației locale - Marian Dulă, consilierul personal al primarului Horia Tiseanu. La acest atelier de lucru s-a urmărit ca prin joc, printr-o modalitate cât mai plăcută și atractivă, să se dezvolte capacitățile specifice unui lider, de la comunicare și asumarea responsabilității, la inovație și managementul unor situații. De asemenea, s-au depănat amintiri din tabăra în care au fost și o parte dintre elevii colegiului câmpinean.  

Potrivit comunicatului de presă remis de Tenaris, 300 de elevi sunt înscriși pentru activități în ambele semestre LMT în cele trei comunități, iar 180 au trecut deja prin prima etapă de formare, în semestrul I al anului școlar curent. Dintre ei, 24 de tineri, care s-au făcut remarcați de profesori, au fost aleși pentru a deveni la rândul lor traineri și vor „da mai departe” ceea ce au învățat altor 120 de colegi. În acest fel, liceenii vor învăța de la colegii lor care este relația dintre management și leadership, iar la finalul celui de-al doilea semestru vor trebui să demonstreze ceea ce știu printr-un proiect concret, care să corespundă propriilor interese și pasiuni, precum și nevoilor existente în școlile în care învăță. 
La finalul programului, 70 de liceeni din toată țara, adică 25% din numărul total de participanți, vor fi invitați la o tabără de leadership și teambuilding ce are loc la începutul verii și care este un nou prilej de a construi proiecte comune și a lega noi prietenii. „Rezultatul remarcabil este chiar apariția acestor elevi-traineri: este o demonstrație clară și practică a faptului că sistemul «peer education» funcționează și produce schimbări atât în viața tinerilor, ci și în întreaga comunitate. Pentru a avea asemenea efecte, este nevoie de un angajament pe termen lung al tuturor partenerilor din program, iar faptul că TenarisSilcotub a ales să ne susțină timp de peste un deceniu ne onorează. Este o formă cu fond, în cel mai profund sens”, a afirmat Marian Staș, președintele asociației Cluburile Liderii Mileniului Trei și inițiatorul programului.

3023 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

573 vizualizari
22 mar. 2019 12:40

Pericol real pentru copii - o gaură în asfalt, la ieșirea din incinta Școlii "Ion Câmpineanu" din Câmpina

Mai mulți părinți ai căror copii învață la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din municipiul Câmpina ne-au semnalat existența unei gropi apărute chiar în zona pe unde elevii intră și ies în/din instituția de învățământ. Este vorba despre zona adiacentă porților laterale, cele dinspre sediul Distrigaz. Părinții sunt îngrijorați ca nu cumva această gaură din asfalt să devină o capcană pentru copii lor. La rândul nostru, semnalăm această problemă autorităților locale, cu speranță că vor lua măsurile necesare.

2722 vizualizari
21 mar. 2019 09:35

Accident în centrul Câmpinei. O autoutilitară a intrat într-un autoturism care circula regulamentar

Accidentul s-a produs pe Bulevardul Carol I, în apropierea notariatelor. O autoutilitară Volkswagen, cu numărul de înmatriculare PH-15-VEE, a ieșit de pe Strada 1 Decembrie 1918 în bulevardul central, prin breteaua din fața "turnului înclinat". Conducătorul auto nu a acordat prioritate și a intrat direct în autoturismul Volkswagen PH-87-NLF, care circula regulamentar pe Bulevardul Carol I, dinspre centrul localității.

Alte stiri recente

464 vizualizari
22 mar. 2019 13:38

Lucrări pentru introducerea unui canal de colectare a apelor pluviale la intersecția străzilor I.H. Rădulescu și Drumul Taberei din Câmpina

La intersecția străzilor Ion Heliade Rădulescu, Drumul Taberei și Muscelului din municipiul Câmpina este în curs de execuție o lucrare de colectare a apelor pluviale și de dirijare a acestora spre pârâul Câmpinița. Este o investiție despre care se vorbește de mai mulți ani, dar abia în 2018 a fost aprobată de Consiliul Local, iar licitația în vederea executării lucrărilor a fost finalizată în ianuarie 2019.

1806 vizualizari
21 mar. 2019 21:04

Liga A Prahova, etapa a 19-a. Avancronici și delegări

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 19-a din Liga A Prahova. Capul de afiș al rundei pare a fi la Păulești, dar și la Brebu, Coada Izvorului sau Urlați se anunță meciuri interesante. Iată programul cu scurte avancronici și cu delegările arbitirlor și observatorilor: