Adrian Piţigoi (PMP) are cele mai mari şanse să fie viceprimarul Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE - Din informațiile noastre, Adrian Pițigoi va fi votat ca viceprimar nu doar de consilierii PNL Câmpina, ci și de cei din PSD, cărora conducerea județeană a partidului le-a recomandat să-l susțină pe reprezentantul PMP. În aceste condiții, Pițigoi ar ieși viceprimar cu 17 voturi (8 de la PNL, 7 de la PSD și 2 de la propriul partid). Totuși, având în vedere că votul este secret și că Adrian Pițigoi nu este agreat de toată lumea, s-ar putea ca numărul voturilor să fie ceva mai mic.

În urmă cu câteva zile, am iniţiat pe site-ul nostru un sondaj de opinie referitor la funcția de viceprimar a municipiului. Un sondaj la care au răspuns mai mulți cititori. Vă prezentăm rezultatele cu precizarea că, probabil, realitatea va fi alta mâine, la ședința de constituire a Consiliului Local Câmpina și de alegere a viceprimarului.

Reamintim că întrebarea noastră a fost "cine aţi dori să fie viceprimarul Câmpinei?", iar dumneavoastră aţi răspuns astfel:
Daniel Ioniţă (ALDE) - 37 voturi
Ion Dragomir (PSD) - 35 voturi
Adrian Piţigoi (PMP) - 29 voturi
Elena Albu (PNL) - 28 voturi
Constantin Cândea (PSD) - 20 voturi
Dragomir Enache (PNL) - 10 voturi
Altul - 14 voturi.

Aşadar, acestea sunt rezultatele sondajului nostru. Acum, să analizăm puțin lucrurile din... teren. Plecăm de la structura Consiliului Local. PNL are 8 consilieri, PSD - 7, ALDE - 2, PMP - 2.
PNL, adică partidul primarului Horia Tiseanu, are nevoie de majoritate în CL și o poate face ori cu PMP, ori cu ALDE. Dacă erau două funcții de viceprimar, o putea face cu amândouă partidele, probabil. Rămâne ca pentru proiectele unde este necesar votul a două treimi din numărul consilierilor să se obţină şi acordul PSD (unei părți din PSD, probabil acea parte cu care Tiseanu discută direct și care este reprezentată de Constantin Cândea).
Noi credem că Adrian Pițigoi va fi viitorul viceprimar al Câmpinei și nu Daniel Ioniță. Fie și pentru faptul că Horia Tiseanu are deja o înţelegere (scrisă, sub formă de protocol, lucru mai puțin cunoscut) cu Adrian Piţigoi. Și mai are consilieri care vor vota așa cum li se spune. Și mai are și mână liberă de la liderii PNL Prahova de a-și alege singur viceprimarul, indiferent de ceea ce se întâmplă la județ. Așa că, Adrian Pițigoi are drumul deschis spre Cabinetul 2 din Casa cu Grifoni. Iar Câmpina va fi din nou un caz aparte în politica și administrația județului. Vă reamintim că atât la nivelul Consiliului Local Ploiești, cât și la nivelul Consiliului Județean Prahova, PNL a cam rămas de unul singur, pentru că s-a încheiat alianța PSD - ALDE - PMP. Doar la Câmpina va fi altfel. În mai puțin de 24 de ore, lucrurile se lămuresc. Şi apoi câmpinenii ar trebui să simtă că se apucă cineva de treabă şi pentru ei!

5653 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Sergiu 24.06.2016 10:38 Si PSD Votează cu Pițigoi?!?! Înseamnă ca mergem spre dezastru....

Actualitate

2063 vizualizari
15 feb. 2019 11:50

Inițiativă la nivelul administrației câmpinene: parteneriate cu investitori privați pentru punerea în valoare a unor spații publice

Se anunță vremuri complicate din punct de vedere al investițiilor publice. Bugetul local se duce, în cea mai mare parte, pe salarii și cheltuieli cu funcționarea instituțiilor publice, veniturile stau pe loc, iar accesarea unor credite bancare reprezintă o soluție pe termen scurt, cu îndatorare pe termen lung. În acest context, la nivelul administrației locale a fost organizată o întâlnire pentru găsirea unor soluții privind încheierea unor parteneriate cu investitori privați în vederea punerii în valoare a unor spații publice din Câmpina, pe care Primăria nu are bani să le modernizeze și să le găsească apoi o utilitate publică. Întâlnirea a fost organizată la inițiativa consilierilor locali Monica Clinciu - președintele Comisiei de Urbanism și Florin Frățilă - președintele Comisiei de Cultură, Sănătate și Sport.

2730 vizualizari
14 feb. 2019 21:44

A început administrarea de probe în procesul în care primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție

A fost nevoie de cinci termene pentru ca, la Secția Penală a Tribunalului Prahova, în procesul primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, să înceapă administrarea efectivă de probe. Până acum au fost doar amânări. La termenul de astăzi se poate spune că a început și judecarea propriu-zisă, chiar dacă dosarul a intrat pe rol la 15 noiembrie 2018. Următorul termen a fost fixat peste două săptămâni, pe 28 februarie.

Alte stiri recente

3059 vizualizari
14 feb. 2019 12:48

"Actrițele" vin la Câmpina pentru a prezenta publicului o poveste emoționantă despre delicatețea sufletului de artist

Pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina se va juca pe 5 martie 2019, de la ora 19.00, spectacolul de teatru "Actrițele", cu o distribuție de excepție: Florina Cercel, Carmen Tănase, Dana Dogaru și Anca Dinicu. Este cadoul administrației câmpinene pentru doamnele și domnișoarele din municipiu, cu ocazia Zilei de 8 Martie.

2365 vizualizari
14 feb. 2019 10:00

Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica vor fi aduse, în pelerinaj, la mai multe biserici din Câmpina

Racla cu moaștele Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica va fi adusă în pelerinaj la mai multe biserici din municipiul Câmpina, în perioada 17-24 februarie 2019. Sfântul Calinic a trăit între anii 1787-1868, iar printre numeroasele așezăminte ctitorite de el se numără și Biserica "Sfânta Treime" (de la piața) din Câmpina, lângă biserică ridicând și un cămin pentru bătrâni, apoi o școală primară. Este cel care s-a îngrijit de refacerea Bisericii de la Brazi (de la han) după cumplitul cutremur de la 1838. Sfântul Ierarh Calinic, stareț al Mănăstirii Cernica, a avut o mare influență asupra Câmpinei, căreia i-a impulsionat viața social-religioasă.