Adrian Piţigoi (PMP) are cele mai mari şanse să fie viceprimarul Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE - Din informațiile noastre, Adrian Pițigoi va fi votat ca viceprimar nu doar de consilierii PNL Câmpina, ci și de cei din PSD, cărora conducerea județeană a partidului le-a recomandat să-l susțină pe reprezentantul PMP. În aceste condiții, Pițigoi ar ieși viceprimar cu 17 voturi (8 de la PNL, 7 de la PSD și 2 de la propriul partid). Totuși, având în vedere că votul este secret și că Adrian Pițigoi nu este agreat de toată lumea, s-ar putea ca numărul voturilor să fie ceva mai mic.

În urmă cu câteva zile, am iniţiat pe site-ul nostru un sondaj de opinie referitor la funcția de viceprimar a municipiului. Un sondaj la care au răspuns mai mulți cititori. Vă prezentăm rezultatele cu precizarea că, probabil, realitatea va fi alta mâine, la ședința de constituire a Consiliului Local Câmpina și de alegere a viceprimarului.

Reamintim că întrebarea noastră a fost "cine aţi dori să fie viceprimarul Câmpinei?", iar dumneavoastră aţi răspuns astfel:
Daniel Ioniţă (ALDE) - 37 voturi
Ion Dragomir (PSD) - 35 voturi
Adrian Piţigoi (PMP) - 29 voturi
Elena Albu (PNL) - 28 voturi
Constantin Cândea (PSD) - 20 voturi
Dragomir Enache (PNL) - 10 voturi
Altul - 14 voturi.

Aşadar, acestea sunt rezultatele sondajului nostru. Acum, să analizăm puțin lucrurile din... teren. Plecăm de la structura Consiliului Local. PNL are 8 consilieri, PSD - 7, ALDE - 2, PMP - 2.
PNL, adică partidul primarului Horia Tiseanu, are nevoie de majoritate în CL și o poate face ori cu PMP, ori cu ALDE. Dacă erau două funcții de viceprimar, o putea face cu amândouă partidele, probabil. Rămâne ca pentru proiectele unde este necesar votul a două treimi din numărul consilierilor să se obţină şi acordul PSD (unei părți din PSD, probabil acea parte cu care Tiseanu discută direct și care este reprezentată de Constantin Cândea).
Noi credem că Adrian Pițigoi va fi viitorul viceprimar al Câmpinei și nu Daniel Ioniță. Fie și pentru faptul că Horia Tiseanu are deja o înţelegere (scrisă, sub formă de protocol, lucru mai puțin cunoscut) cu Adrian Piţigoi. Și mai are consilieri care vor vota așa cum li se spune. Și mai are și mână liberă de la liderii PNL Prahova de a-și alege singur viceprimarul, indiferent de ceea ce se întâmplă la județ. Așa că, Adrian Pițigoi are drumul deschis spre Cabinetul 2 din Casa cu Grifoni. Iar Câmpina va fi din nou un caz aparte în politica și administrația județului. Vă reamintim că atât la nivelul Consiliului Local Ploiești, cât și la nivelul Consiliului Județean Prahova, PNL a cam rămas de unul singur, pentru că s-a încheiat alianța PSD - ALDE - PMP. Doar la Câmpina va fi altfel. În mai puțin de 24 de ore, lucrurile se lămuresc. Şi apoi câmpinenii ar trebui să simtă că se apucă cineva de treabă şi pentru ei!

5940 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Sergiu 24.06.2016 10:38 Si PSD Votează cu Pițigoi?!?! Înseamnă ca mergem spre dezastru....

Actualitate

534 vizualizari
19 sept. 2020 15:22

Parcometrele din centrul Câmpinei au devenit funcționale

”De ce nu sunt încă funcționale parcometrele din zona centrală a Câmpinei?”, am întrebat la Primăria Câmpina în urmă cu aproximativ trei săptămâni, atun ci când parcometrele erau deja instalate de mai bine de o lună. ”Pentru punerea în funcțiune a parcometrelor va fi nevoie mai întâi de aprobarea unui regulament de funcționare a acestora, printr-o hotărâre a Consiliului Local”, a fost răspunsul Primăriei Câmpina.

535 vizualizari
19 sept. 2020 14:00

Circulația rutieră pe un tronson al Străzii Republicii, din Câmpina, este închisă până pe 25 septembrie

Circulația rutieră pe Strada Republicii, din zona centrală a municipiului Câmpina, se desfășoară cu dificultate de ceva vreme, din cauza lucrărilor din zonă. Acum, Primăria Câmpina a anunțat închiderea completă a circulației pe uin segment al acestei străzi, termenul pentru redeschiderea tronsului respectiv fiind 25 septembrie.

Alte stiri recente

1028 vizualizari
19 sept. 2020 13:04

Alin Moldoveanu face apel la decență și o competiție electorală corectă în ultima săptămână de campanie

Candidatul independent la Primăria municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu, face apel către toate formațiunile politice și alianțele electorale, către toți candidații și echipele acestora, la decență și corectitudine în ultima săptămână a campaniei electorale pentru alegerile locale din 27 septembrie 2020.

937 vizualizari
19 sept. 2020 10:08

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 19 septembrie

1 comentarii

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.