Adrian Piţigoi (PMP) are cele mai mari şanse să fie viceprimarul Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE - Din informațiile noastre, Adrian Pițigoi va fi votat ca viceprimar nu doar de consilierii PNL Câmpina, ci și de cei din PSD, cărora conducerea județeană a partidului le-a recomandat să-l susțină pe reprezentantul PMP. În aceste condiții, Pițigoi ar ieși viceprimar cu 17 voturi (8 de la PNL, 7 de la PSD și 2 de la propriul partid). Totuși, având în vedere că votul este secret și că Adrian Pițigoi nu este agreat de toată lumea, s-ar putea ca numărul voturilor să fie ceva mai mic.

În urmă cu câteva zile, am iniţiat pe site-ul nostru un sondaj de opinie referitor la funcția de viceprimar a municipiului. Un sondaj la care au răspuns mai mulți cititori. Vă prezentăm rezultatele cu precizarea că, probabil, realitatea va fi alta mâine, la ședința de constituire a Consiliului Local Câmpina și de alegere a viceprimarului.

Reamintim că întrebarea noastră a fost "cine aţi dori să fie viceprimarul Câmpinei?", iar dumneavoastră aţi răspuns astfel:
Daniel Ioniţă (ALDE) - 37 voturi
Ion Dragomir (PSD) - 35 voturi
Adrian Piţigoi (PMP) - 29 voturi
Elena Albu (PNL) - 28 voturi
Constantin Cândea (PSD) - 20 voturi
Dragomir Enache (PNL) - 10 voturi
Altul - 14 voturi.

Aşadar, acestea sunt rezultatele sondajului nostru. Acum, să analizăm puțin lucrurile din... teren. Plecăm de la structura Consiliului Local. PNL are 8 consilieri, PSD - 7, ALDE - 2, PMP - 2.
PNL, adică partidul primarului Horia Tiseanu, are nevoie de majoritate în CL și o poate face ori cu PMP, ori cu ALDE. Dacă erau două funcții de viceprimar, o putea face cu amândouă partidele, probabil. Rămâne ca pentru proiectele unde este necesar votul a două treimi din numărul consilierilor să se obţină şi acordul PSD (unei părți din PSD, probabil acea parte cu care Tiseanu discută direct și care este reprezentată de Constantin Cândea).
Noi credem că Adrian Pițigoi va fi viitorul viceprimar al Câmpinei și nu Daniel Ioniță. Fie și pentru faptul că Horia Tiseanu are deja o înţelegere (scrisă, sub formă de protocol, lucru mai puțin cunoscut) cu Adrian Piţigoi. Și mai are consilieri care vor vota așa cum li se spune. Și mai are și mână liberă de la liderii PNL Prahova de a-și alege singur viceprimarul, indiferent de ceea ce se întâmplă la județ. Așa că, Adrian Pițigoi are drumul deschis spre Cabinetul 2 din Casa cu Grifoni. Iar Câmpina va fi din nou un caz aparte în politica și administrația județului. Vă reamintim că atât la nivelul Consiliului Local Ploiești, cât și la nivelul Consiliului Județean Prahova, PNL a cam rămas de unul singur, pentru că s-a încheiat alianța PSD - ALDE - PMP. Doar la Câmpina va fi altfel. În mai puțin de 24 de ore, lucrurile se lămuresc. Şi apoi câmpinenii ar trebui să simtă că se apucă cineva de treabă şi pentru ei!

5714 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Sergiu 24.06.2016 10:38 Si PSD Votează cu Pițigoi?!?! Înseamnă ca mergem spre dezastru....

Actualitate

6204 vizualizari
17 aug. 2019 16:21

Incendiu la Câmpina, la două case din cartierul Câmpinița. Cinci persoane au fost evacuate

UPDATE 16.50 - Incendiul a fost lichidat. Una dintre autospeciale s-a retras la bază, celelalte echipaje de pompieri intervin pentru înlăturarea efectelor incendiului.
 
În cartierul Câmpinița din municipiul Câmpina a avut loc sâmbătă după-amiază un incendiu puternic, în urma căruia au ars două case, în suprafață de 150mp și 120mp, precum și mai multe anexe gospodărești, iar cinci persoane au fost evacuate, după cum ne-a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.

2730 vizualizari
13 aug. 2019 22:44

Lucrările de reparații programate la școlile din Câmpina și firmele care le execută

În perioada vacanței de vară, la unitățile de învățământ din municipiul Câmpina se execută diverse lucrări de reparații și igienizare, fondurile necesare fiind alocate de la bugetul local. La nivelul școlilor au avut loc mai multe selecții de oferte pentru stabilirea firmelor care realizează aceste lucrări, din comisiile de licitație făcând parte reprezentanți ai unității respective de învățământ și ai Primăriei. Vă prezentăm în continuare lucrările pentru care au fost finalizate până acum licitațiile, firmele câștigătoare și costurile lucrărilor.

Alte stiri recente

2295 vizualizari
17 aug. 2019 19:49

Liga A Prahova, etapa I. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață, la Boldești, s-a dat startul unei noi ediții a Campionatului Ligii A Prahova la fotbal. Primul joc al etapei și al campionatului a opus două echipe de tradiție, Petrolistul Boldești și Tricolorul Breaza. Cele mai multe dintre meciurile acestei prime etape au avut loc sâmbătă după-amiaza, runda urmând a se încheia duminică dimineață.

1986 vizualizari
16 aug. 2019 11:47

Peste 100 de elevi și profesori din țară au participat la concursul de dezbateri "Câmpina Impromptu Open 2019"

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a fost gazda ediției a V-a a concursului de dezbateri "Câmpina Improptu Open", un eveniment dedicat în acest an aniversării centenarului liceului. Competiția a reunit 27 de echipe din întreaga țară, în total peste 100 de elevi și profesori coordonatori. De la un an la altul, competiția de dezbateri organizată sub egida AES (Asociației de Educație Socială) crește în valoare și tinde să devină una dintre cele mai atractive la nivel național.