Adrian Piţigoi (PMP) are cele mai mari şanse să fie viceprimarul Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE - Din informațiile noastre, Adrian Pițigoi va fi votat ca viceprimar nu doar de consilierii PNL Câmpina, ci și de cei din PSD, cărora conducerea județeană a partidului le-a recomandat să-l susțină pe reprezentantul PMP. În aceste condiții, Pițigoi ar ieși viceprimar cu 17 voturi (8 de la PNL, 7 de la PSD și 2 de la propriul partid). Totuși, având în vedere că votul este secret și că Adrian Pițigoi nu este agreat de toată lumea, s-ar putea ca numărul voturilor să fie ceva mai mic.

În urmă cu câteva zile, am iniţiat pe site-ul nostru un sondaj de opinie referitor la funcția de viceprimar a municipiului. Un sondaj la care au răspuns mai mulți cititori. Vă prezentăm rezultatele cu precizarea că, probabil, realitatea va fi alta mâine, la ședința de constituire a Consiliului Local Câmpina și de alegere a viceprimarului.

Reamintim că întrebarea noastră a fost "cine aţi dori să fie viceprimarul Câmpinei?", iar dumneavoastră aţi răspuns astfel:
Daniel Ioniţă (ALDE) - 37 voturi
Ion Dragomir (PSD) - 35 voturi
Adrian Piţigoi (PMP) - 29 voturi
Elena Albu (PNL) - 28 voturi
Constantin Cândea (PSD) - 20 voturi
Dragomir Enache (PNL) - 10 voturi
Altul - 14 voturi.

Aşadar, acestea sunt rezultatele sondajului nostru. Acum, să analizăm puțin lucrurile din... teren. Plecăm de la structura Consiliului Local. PNL are 8 consilieri, PSD - 7, ALDE - 2, PMP - 2.
PNL, adică partidul primarului Horia Tiseanu, are nevoie de majoritate în CL și o poate face ori cu PMP, ori cu ALDE. Dacă erau două funcții de viceprimar, o putea face cu amândouă partidele, probabil. Rămâne ca pentru proiectele unde este necesar votul a două treimi din numărul consilierilor să se obţină şi acordul PSD (unei părți din PSD, probabil acea parte cu care Tiseanu discută direct și care este reprezentată de Constantin Cândea).
Noi credem că Adrian Pițigoi va fi viitorul viceprimar al Câmpinei și nu Daniel Ioniță. Fie și pentru faptul că Horia Tiseanu are deja o înţelegere (scrisă, sub formă de protocol, lucru mai puțin cunoscut) cu Adrian Piţigoi. Și mai are consilieri care vor vota așa cum li se spune. Și mai are și mână liberă de la liderii PNL Prahova de a-și alege singur viceprimarul, indiferent de ceea ce se întâmplă la județ. Așa că, Adrian Pițigoi are drumul deschis spre Cabinetul 2 din Casa cu Grifoni. Iar Câmpina va fi din nou un caz aparte în politica și administrația județului. Vă reamintim că atât la nivelul Consiliului Local Ploiești, cât și la nivelul Consiliului Județean Prahova, PNL a cam rămas de unul singur, pentru că s-a încheiat alianța PSD - ALDE - PMP. Doar la Câmpina va fi altfel. În mai puțin de 24 de ore, lucrurile se lămuresc. Şi apoi câmpinenii ar trebui să simtă că se apucă cineva de treabă şi pentru ei!

5677 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Sergiu 24.06.2016 10:38 Si PSD Votează cu Pițigoi?!?! Înseamnă ca mergem spre dezastru....

Actualitate

500 vizualizari
22 apr. 2019 07:53

238.000 lei de la bugetul Câmpinei pentru bănci, indicatoare rutiere, stâlpișori și coșuri stradale

Poate părea un mărunțiș raportat la valoarea totală a bugetului local al municipiului Câmpina, dar, totuși, an de an, la Câmpina, se cheltuiesc sute de mii de lei pe indicatoare rutiere, băncuțe, stâlpișori și coșuri stradale de gunoi. Iar când vine vorba de distrugerea unuia dintre aceste bunuri, aflăm că valoarea este prea mică pentru a se face dosar penal celui vinovat, prejudiciul fiind nesemnificativ. În Câmpina se distrug anual zeci de coșuri de gunoi și bănci, este adevărat, dar iată câți bani se alocă pentru noile achiziții.

2873 vizualizari
20 apr. 2019 21:24

Mizerie de nedescris la terenul sintetic Petrol, administrat de Clubul Sportiv Câmpina

1 comentarii

Terenul sintetic de fotbal din incinta Căminului Petrol și toate spațiile aferente - vestiare, tribune etc - sunt în administrarea Clubului Sportiv Câmpina. Cu toate acestea, văzând imaginile surprinse vineri după-amiază, putem crede că este un loc părăsit... 

Alte stiri recente

512 vizualizari
22 apr. 2019 09:13

Școala Centrală Câmpina, locul I la faza naționala a concursului "Made for Europa", un fel de olimpiadă a proiectelor finanțate prin programe europene

Am scris despre proiectul Școlii Centrale Câmpina atunci când echipa de proiect a câștigat faza județeană a concursului național "Made for Europa" și s-a calificat la faza națională. Ei bine, avem bucuria să vă anunțăm că la etapa națională, desfășurată la Cluj-Napoca, în perioada 18-21 aprilie 2019, Școala Centrală a obținut locul I. 

559 vizualizari
22 apr. 2019 08:12

La Câmpina, întotdeauna altul e de vină. Primarul, niciodată...

1 comentarii

Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a demonstrat și la dezbaterea publică pe tema bugetului local că este adeptul politicii "întotdeauna, altul e de vină". Persoana care ocupă cea mai înaltă funcție din administrația locală câmpineană de 15 ani încoace a folosit dezbaterea pe tema bugetului local ca pe un nou prilej de a arunca în toate direcțiile cu acuze, mai fine sau mai brutale, dar toate demonstrând același principiu al politicii sale - "întotdeauna, dar întotdeauna, altul e de vină".