"Van Damme" a comis-o din nou. A spart geamurile Pieței Centrale Câmpina

Social (Categoria articolului)

UPDATE - Miercuri, în jurul orei 9.30, "Van Damme" era din nou în zona pieței. I se dăduse drumul de la Spitalul Voila, fără să fie anunțați polițiștii. A fost chemată Poliția Municipală, iar un echipaj l-a ridicat și l-a dus la sediul instituției.

Marți seară, în jurul orei 21.40, o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice a spart cu o lopată geamurile Pieței Centrale Câmpina - 12 geamuri și ușa laterală. Polițiștii au identificat persoana respectivă pe baza înregistrărilor camerelor video de supraveghere montate la piață. Este vorba despre un individ cunoscut în Câmpina sub porecla "Van Damme", cu antecedente penale. Încă din timpul nopții a fost reținut și internat la Spitalul de Psihiatrie Voila, fiind băut, plin de sânge și extrem de agitat.

În cursul dimineții, la Piața Centrală se făcea curățenie după dezastrul de marți seară. Conducerea Serviciului Public de Exploatare și Administrare a Pieței Centrale a decis ca, temporar, în locul geamurilor sparte să pună folie de protecție, iar apoi să demareze procedura de achiziție publică pentru cumpărarea și montarea de geamuri noi, asta și în funcție de fondurile disponibile. Dar probabil că se va găsi o soluție pentru rezolvarea problemei.
În ceea ce-l privește pe "Van Damme", potrivit polițiștilor, ar putea fi acuzat de distrugere și tulburarea liniștii publice, în funcție și de ceea ce vor spune medicii cu privire la sănătatea lui mintală. Oricum, "Van Damme" este cunoscut cu antecedente penale, cea mai gravă faptă pe care a săvârșit-o fiind violarea unei tinere, sub amenințarea cuțitului, în vara anului 2014. A fost atunci arestat și condamnat pentru lipsire de libertate și viol la cinci ani și patru luni de închisoare. În noiembrie 2018 a fost eliberat condiționat prin decizie a Tribunalului Prahova și i s-a stabilit un termen de supraveghere până în februarie 2019. De atunci a mai fost amendat pentru tulburarea liniștii publice, ultima sancțiune fiind aplicată de Poliția Locală Câmpina chiar săptămâna trecută.

7114 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2332 vizualizari
28 iul. 2021 12:30

Se caută "părinți sociali" pentru copiii de la Centrul Rezidențial de tip familial din comuna Brebu

1 comentarii

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova face angajări pentru Centrul Rezidențial de tip familial din Brebu. Se dorește angajarea unor părinți sociali (asistenți maternali), care să aibă grijă de copiii de la centrul din comuna Brebu. 

Alte stiri recente

1571 vizualizari
29 iul. 2021 11:56

Societatea VOIPAN angajează brutar-cocător, patiser, cofetar, șofer distribuție și inginer în panificație

Noi, echipa Voipan, ne extindem activitatea. Vrei să faci parte din echipa noastră?

3139 vizualizari
29 iul. 2021 11:46

Primarul Alin Moldoveanu, despre problemele legate de infrastructura rutieră a Câmpinei

Una dintre principalele probleme ale municipiului Câmpina - infrastructura rutieră a fost subiectul emisiunii la care l-am avut ca invitat pe primarul Alin Moldoveanu. Discuțiile au pornit, evident, de la Calea Doftanei, acolo unde se desfășoară mai multe tipuri de lucrări – de canalizare, apă, reabilitare carosabil și trotuare. Vă reamintim că lucrările de canalizare și cele de schimbare a conductelor de apă sunt realizate cu fonduri europene, prin HidroPrahova, iar reabilitarea străzii este o lucrare a Primăriei Câmpina.