"Van Damme" a comis-o din nou. A spart geamurile Pieței Centrale Câmpina

Social (Categoria articolului)

UPDATE - Miercuri, în jurul orei 9.30, "Van Damme" era din nou în zona pieței. I se dăduse drumul de la Spitalul Voila, fără să fie anunțați polițiștii. A fost chemată Poliția Municipală, iar un echipaj l-a ridicat și l-a dus la sediul instituției.

Marți seară, în jurul orei 21.40, o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice a spart cu o lopată geamurile Pieței Centrale Câmpina - 12 geamuri și ușa laterală. Polițiștii au identificat persoana respectivă pe baza înregistrărilor camerelor video de supraveghere montate la piață. Este vorba despre un individ cunoscut în Câmpina sub porecla "Van Damme", cu antecedente penale. Încă din timpul nopții a fost reținut și internat la Spitalul de Psihiatrie Voila, fiind băut, plin de sânge și extrem de agitat.

În cursul dimineții, la Piața Centrală se făcea curățenie după dezastrul de marți seară. Conducerea Serviciului Public de Exploatare și Administrare a Pieței Centrale a decis ca, temporar, în locul geamurilor sparte să pună folie de protecție, iar apoi să demareze procedura de achiziție publică pentru cumpărarea și montarea de geamuri noi, asta și în funcție de fondurile disponibile. Dar probabil că se va găsi o soluție pentru rezolvarea problemei.
În ceea ce-l privește pe "Van Damme", potrivit polițiștilor, ar putea fi acuzat de distrugere și tulburarea liniștii publice, în funcție și de ceea ce vor spune medicii cu privire la sănătatea lui mintală. Oricum, "Van Damme" este cunoscut cu antecedente penale, cea mai gravă faptă pe care a săvârșit-o fiind violarea unei tinere, sub amenințarea cuțitului, în vara anului 2014. A fost atunci arestat și condamnat pentru lipsire de libertate și viol la cinci ani și patru luni de închisoare. În noiembrie 2018 a fost eliberat condiționat prin decizie a Tribunalului Prahova și i s-a stabilit un termen de supraveghere până în februarie 2019. De atunci a mai fost amendat pentru tulburarea liniștii publice, ultima sancțiune fiind aplicată de Poliția Locală Câmpina chiar săptămâna trecută.

7962 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

685 vizualizari
11 aug. 2022 18:20

A trecut un an de la prima ediție a "Festivalului de Creație și Recreație" din Brebu - și a fost un an plin!

După tabăra din vara lui 2021, echipa de organizare a zis că e doar prima filă a unei frumoase povești. Și s-a dovedit că este chiar așa!

1670 vizualizari
10 aug. 2022 13:42

Doar trei farmacii din Câmpina, pe lista celor care eliberează pastile cu iodură de potasiu

Ministerul Sănătății a publicat lista farmaciilor care eliberează pastilele cu iodură de potasiu. La nivelul județului Prahova sunt doar 35 de farmacii pe această listă, iar din Câmpina numai trei.

Alte stiri recente

2035 vizualizari
11 aug. 2022 21:55

Împușcături în cartierul Voila, din Câmpina. Un urs a dat atacul într-o gospodărie

Panică în cartierul Voila, din Câmpina, joi seară, când s-au auzit mai multe focuri de armă, undeva înaintea orei 21. Ce s-a întâmplat?

289 vizualizari
11 aug. 2022 21:13

Mircea Baniciu cântă la Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, sâmbătă, 13 august 2022

Mircea Baniciu susține cel de-al treilea concert din cadrul evenimentului "Câmpina Summer Park Music" organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza". Primul spectacol a avut loc pe 25 iunie, protagonist fiind Kempes (Ovidiu Ioncu), apoi al doilea concert, pe 23 iulie, a fost susținut de formația Semnal M. Mircea Baniciu va cânta sâmbătă, 13 august, de la ora 20.00, pe esplanada din Parcul Regele Mihai I.