După o zi mai slabă, Marius Vasile s-a clasat pe locul 9 la aruncarea greutății, la FOTE

Sport (Categoria articolului)

După o evoluție excelentă în calificările probei de aruncarea greutății, care dădea mari speranțe delegației României la Festivalul Olimpic pentru Tineretul European (FOTE) de la Baku, la o nouă medalie, Marius Vasile nu a mai repetat vineri aceeași performanță. Totuși, în ciuda unei firești dezamăgiri, Marius Vasile și ceilalți câmpineni - Andreea Lungu și Mihaela Marin - prezenți în capitala Azerbaidjanului la acest eveniment sportiv de nivel continental, trebuie să fie mândri că au ajuns să reprezinte România la un asemenea nivel înalt de performanță sportivă.

Calificat de pe primul loc în finala de la aruncarea greutății, cu o aruncare de 18,95m, Marius Vasile nu a repetat în finală aceeași prestație, reușind să arunce doar 17,82m, cu care s-a clasat pe locul 9. Pentru ca amărăciunea să fie și mai mare, trebuie spus că, dacă ar fi repetat evoluția din calificări, cu 18,95m, Marius Vasile s-ar fi clasat pe locul al doilea și ar fi obținut o prețioasă medalie de argint pentru România și pentru sportul câmpinean. Proba de aruncarea greutății a fost câștigată de Muhamet Ramadani, din Kosovo, cu 19,75m.
Poate că evoluția din finală a sportivului antrenat de Nicolae Pavel și legitimat la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina a fost influențată negativ și de faptul că, înainte cu numai o oră de această finală, Marius Vasile a participat la calificările în altă probă, cea de aruncarea discului, unde nu a reușit să obțină calificarea în finală. Sportivul câmpinean a reușit o aruncare de numai 50,38m, cu care s-a clasat pe locul 14, ratând calificarea în finală, unde vor concura 12 sportivi, aruncarea lui Marius Vasile fiind cu 31cm mai scurtă decât ultimul rezultat calificat în finală. Mai trebuie adăugat că la aruncarea discului cea mai bună perfoamnță a acestui sezon pentru Marius Vasile era o aruncare de 53,54m, cu care s-ar fi clasat în calificările pentru finala de la FOTE doar pe locul 11.
Chiar dacă există regretul că se putea mai mult, Andreea Lungu (locul 5 la aruncarea discului, cu cel mai bun rezultat al său din acest sezon), Marius Vasile (locul 9 la aruncarea greutății și aproape de calificarea în finală la aruncarea discului) și antrenoarea Mihaela Marin, coordonatorul clubului CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, trebuie să fie mândri că dintr-un oraș în care sportul este o adevărată Cenușăreasă au ajuns să reprezinte România la un asemenea nivel. Iar puținii oameni de sport din Câmpina, care înțeleg acest fenomen la adevărata lui dimensiune, trebuie să fie mândri că avem șansa de a avea în urbea noastră asemenea valori.

4984 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

365 vizualizari
20 apr. 2024 13:40

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

907 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

Alte stiri recente

398 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

536 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.