După o zi mai slabă, Marius Vasile s-a clasat pe locul 9 la aruncarea greutății, la FOTE

Sport (Categoria articolului)

După o evoluție excelentă în calificările probei de aruncarea greutății, care dădea mari speranțe delegației României la Festivalul Olimpic pentru Tineretul European (FOTE) de la Baku, la o nouă medalie, Marius Vasile nu a mai repetat vineri aceeași performanță. Totuși, în ciuda unei firești dezamăgiri, Marius Vasile și ceilalți câmpineni - Andreea Lungu și Mihaela Marin - prezenți în capitala Azerbaidjanului la acest eveniment sportiv de nivel continental, trebuie să fie mândri că au ajuns să reprezinte România la un asemenea nivel înalt de performanță sportivă.

Calificat de pe primul loc în finala de la aruncarea greutății, cu o aruncare de 18,95m, Marius Vasile nu a repetat în finală aceeași prestație, reușind să arunce doar 17,82m, cu care s-a clasat pe locul 9. Pentru ca amărăciunea să fie și mai mare, trebuie spus că, dacă ar fi repetat evoluția din calificări, cu 18,95m, Marius Vasile s-ar fi clasat pe locul al doilea și ar fi obținut o prețioasă medalie de argint pentru România și pentru sportul câmpinean. Proba de aruncarea greutății a fost câștigată de Muhamet Ramadani, din Kosovo, cu 19,75m.
Poate că evoluția din finală a sportivului antrenat de Nicolae Pavel și legitimat la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina a fost influențată negativ și de faptul că, înainte cu numai o oră de această finală, Marius Vasile a participat la calificările în altă probă, cea de aruncarea discului, unde nu a reușit să obțină calificarea în finală. Sportivul câmpinean a reușit o aruncare de numai 50,38m, cu care s-a clasat pe locul 14, ratând calificarea în finală, unde vor concura 12 sportivi, aruncarea lui Marius Vasile fiind cu 31cm mai scurtă decât ultimul rezultat calificat în finală. Mai trebuie adăugat că la aruncarea discului cea mai bună perfoamnță a acestui sezon pentru Marius Vasile era o aruncare de 53,54m, cu care s-ar fi clasat în calificările pentru finala de la FOTE doar pe locul 11.
Chiar dacă există regretul că se putea mai mult, Andreea Lungu (locul 5 la aruncarea discului, cu cel mai bun rezultat al său din acest sezon), Marius Vasile (locul 9 la aruncarea greutății și aproape de calificarea în finală la aruncarea discului) și antrenoarea Mihaela Marin, coordonatorul clubului CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, trebuie să fie mândri că dintr-un oraș în care sportul este o adevărată Cenușăreasă au ajuns să reprezinte România la un asemenea nivel. Iar puținii oameni de sport din Câmpina, care înțeleg acest fenomen la adevărata lui dimensiune, trebuie să fie mândri că avem șansa de a avea în urbea noastră asemenea valori.

4398 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1026 vizualizari
17 oct. 2021 20:17

Primele două victorii în meciuri oficiale pentru handbalistele de la CS Câmpina

Echipa de handbal feminin a CS Câmpina, antrenată de Daniel Vasile, înființată de ceva vreme, a participat doar la competiții cu caracter de verificare. Din acest sezon, echipa a fost înscrisă în Campionatul Municipal București, la junioare IV.

1548 vizualizari
17 oct. 2021 19:28

Superliga B Prahova. Triumf Poiana Câmpina - Știința Albești 7-0. Și se putea mai mult...

La fel ca și în alte situații, despre care am scris la momentul potrivit, dezinteresul unor echipe pentru competiție aduce o pată neagră pe obrazul unui fotbal de nivel județan și așa destul de afectat de scandaluri. La fel s-a întâmplat și duminică, 17 octombrie, la meciul Triumf Poiana Câmpina - Știința Albești, acolo unde oaspeții au venit cu numai 11 jucători, dintre care unul nu avea viza medicală. În aceste condiții, oaspeții au început jocul în zece jucători, iar aproape de minutul 75, unul dintre fundașii de la Albești a cedat fizic, echpa sa terminând partida în nouă jucători.

Alte stiri recente

49 vizualizari
18 oct. 2021 13:28

Spitalul Voila, printre cele patru unități sanitare din Prahova care primesc, de la Ministerul Sănătății, doze de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2

Ministerul Sănătății a repartizat unor spitale din țară dozele de anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru SARS-CoV-2. Este vorba de 5.206 fiole de anticorpi monoclonali repartizate la 134 de unități sanitare cu paturi,  pentru tratarea a 2.603 pacienți cu COVID-19. Prahova primește doar 100 de doze: 70 pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești și câte 10 pentru Spitalul de Boli Pulmonare Breaza, Spitalul Orășenesc Băicoi și Spitalul de Psihiatrie Voila.

94 vizualizari
18 oct. 2021 12:28

A încetat din viață Paul Bărbulescu, cel care a fost arhitect șef al Câmpinei timp de 25 de ani

Arhitectul câmpinean Paul Bărbulescu a încetat din viață. Avea 78 de ani și timp de un sfert de secol, în perioada 1968-1993, a lucrat în cadrul Primăriei Câmpina, fiind arhitectul șef al orașului. Dumnezeu să-l odihnească în pace!