După o zi mai slabă, Marius Vasile s-a clasat pe locul 9 la aruncarea greutății, la FOTE

Sport (Categoria articolului)

După o evoluție excelentă în calificările probei de aruncarea greutății, care dădea mari speranțe delegației României la Festivalul Olimpic pentru Tineretul European (FOTE) de la Baku, la o nouă medalie, Marius Vasile nu a mai repetat vineri aceeași performanță. Totuși, în ciuda unei firești dezamăgiri, Marius Vasile și ceilalți câmpineni - Andreea Lungu și Mihaela Marin - prezenți în capitala Azerbaidjanului la acest eveniment sportiv de nivel continental, trebuie să fie mândri că au ajuns să reprezinte România la un asemenea nivel înalt de performanță sportivă.

Calificat de pe primul loc în finala de la aruncarea greutății, cu o aruncare de 18,95m, Marius Vasile nu a repetat în finală aceeași prestație, reușind să arunce doar 17,82m, cu care s-a clasat pe locul 9. Pentru ca amărăciunea să fie și mai mare, trebuie spus că, dacă ar fi repetat evoluția din calificări, cu 18,95m, Marius Vasile s-ar fi clasat pe locul al doilea și ar fi obținut o prețioasă medalie de argint pentru România și pentru sportul câmpinean. Proba de aruncarea greutății a fost câștigată de Muhamet Ramadani, din Kosovo, cu 19,75m.
Poate că evoluția din finală a sportivului antrenat de Nicolae Pavel și legitimat la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina a fost influențată negativ și de faptul că, înainte cu numai o oră de această finală, Marius Vasile a participat la calificările în altă probă, cea de aruncarea discului, unde nu a reușit să obțină calificarea în finală. Sportivul câmpinean a reușit o aruncare de numai 50,38m, cu care s-a clasat pe locul 14, ratând calificarea în finală, unde vor concura 12 sportivi, aruncarea lui Marius Vasile fiind cu 31cm mai scurtă decât ultimul rezultat calificat în finală. Mai trebuie adăugat că la aruncarea discului cea mai bună perfoamnță a acestui sezon pentru Marius Vasile era o aruncare de 53,54m, cu care s-ar fi clasat în calificările pentru finala de la FOTE doar pe locul 11.
Chiar dacă există regretul că se putea mai mult, Andreea Lungu (locul 5 la aruncarea discului, cu cel mai bun rezultat al său din acest sezon), Marius Vasile (locul 9 la aruncarea greutății și aproape de calificarea în finală la aruncarea discului) și antrenoarea Mihaela Marin, coordonatorul clubului CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, trebuie să fie mândri că dintr-un oraș în care sportul este o adevărată Cenușăreasă au ajuns să reprezinte România la un asemenea nivel. Iar puținii oameni de sport din Câmpina, care înțeleg acest fenomen la adevărata lui dimensiune, trebuie să fie mândri că avem șansa de a avea în urbea noastră asemenea valori.

4592 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

1937 vizualizari
03 aug. 2022 08:13

S-a stabilit programul primei etape în Liga A Prahova, la fotbal. Care sunt adversarele echipelor câmpinene

La sediul Asociației Județene de Fotbal Prahova a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea programului noii ediții de campionat în Liga A Prahova, competiția eșalon a fotbalului prahovean. Iată programul primei etape:

4767 vizualizari
28 iul. 2022 22:34

Câmpineanul Darius Coman, medalie de argint la FOTE, în ștafeta de 4x100m mixt, la natație

Performanță de excepție pentru sportul românesc, dar și pentru Câmpina. La Banska Bystrica, în Slovacia, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, echipa României a obținut medalia de argint în proba de ștafetă 4x100m mixt.

Alte stiri recente

142 vizualizari
13 aug. 2022 17:26

Numărul șoferilor prinși ”sub influența substanțelor psihoactive” a crescut alarmant la Câmpina. Care ar fi explicațiile?

În ultimele luni, numărul șoferilor depistați de polițiști ”sub influența substanțelor psihoactive”, inclusiv în Câmpina, dar nu numai, a crescut alarmant. Tot mai mulți câmpineni ne-au întrebat care sunt explicațiile acestei ”inflații”. Vom încerca în rândurile următoare să explicăm situația...

2992 vizualizari
13 aug. 2022 11:23

Autoarea accidentului care a șocat Câmpina pe 7 aprilie 2022, a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă

1 comentarii

Pe 7 aprilie 2022, Câmpina era cutremurată de vestea producerii unui accident pe trecerea de pietoni din apropierea Colegiului Forestier, chiar pe Bulevardul Carol I. În accident era ucis pe loc tânărul Paul Alexandru Dragomir, 17 ani, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din localitate.