Pe 5 mai 2021 încep cursurile unei noi promoții de elevi la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

După sesiunea de admitere din perioada martie - aprilie 2021, pe 5 mai încep cursurile unei noi promoții de elevi la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina. Conducerea școlii a transmis elevilor o serie de recomandări, inclusiv legate de noul coronavirus, cei care doresc având posibilitatea să se vaccineze prin intermediul școlii, la începerea anul școlar. Precizăm faptul că elevii admiși vor fi împărțiți în două serii. Prima serie se va prezenta la cursuri, în timp ce a doua serie va face practică la sediile inspectoratelor județene din teritoriu, pentru ca apoi lucrurile să se inverseze.

7.248 de candidați s-a înscris la admiterea din primăvara acestui an pentru Școala de Poliție de la Câmpina, pentru cele 1.283 locuri scoase la concurs (din care 25 locuri au fost pentru romi și 15 pentru alte minorități). După susținerea probei de evaluare a aptitudinilor fizice, 4.793 candidați au intrat la proba scrisă, dintre care 69 candidați la locurile destinate romilor, 39 candidați la locurile pentru alte minorități și 4.685 candidați la locurile generale. La proba scrisă, cel mai mare punctaj obținut a fost 83 puncte, iar ultima medie cu care s-a intrat - 59 puncte - a fost obținută de 118 candidați, dintre care doar 9 au fost declarați admiși. Departajarea s-a făcut în funcție de nota la limba română obținută la bacalaureat, apoi nota de la proba scrisă a profilului la bacalaureat, apoi nota la proba scrisă la alegere de la bac, apoi media din liceu de la limba străină aleasă și pentru admiterea la Școala de Poliție.

Vă reamintim că, din cele 1.283 locuri pentru admiterea la Școala de Poliție din Câmpina, 1.160 sunt pentru agenți de poliție în structurile IGPR, 15 sunt pentru Direcția Generală de Pașapoarte (DGP), 5 locuri pentru Direcția Generală Anticorupție (DGA), 2 la Centrul Național pentru Sistemul de Informații Schengen (CNSIS), 4 pentru Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule (DRPCIV), 30 locuri pentru Inspectoratul General de Imigrări (IGI), 2 locuri pentru Direcția Generală Afaceri Europene, Schengen și Relații Internaționale (DGAESRI), 10 locuri pentru Serviciul de Informații Externe (SIE), 3 locuri la Direcția Generală de Logistică (DGL), 8 locuri la Direcția Secretariat General (DSG), 40 locuri la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazei de Date (DEPABD), un loc la Direcția Generală pentru Comunicații și Tehnologia Informației (DGCTI) și 3 locuri la Centru de Formare Inițială și Continuă al MAI (CFIC).
Cursurile de la Școala de Poliție durează cinci luni, ca și perioada de practică. Ceremonia de absolvire a acestei promoții va avea loc în martie 2022.

5081 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion 06.05.2021 10:14 Fiți mai explicit cu împărțirea în cele două serii...o serie va pleca în practică fără a beneficia de un minimum de cunoștințe teoretice? Cel puțin așa rezultă din articolul dvs. ...

Actualitate

970 vizualizari
27 nov. 2021 13:19

1,16 - alcoolemia unui bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț la Telega

1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost alcoolemia stabilită de apartul etilotest pentru un bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț.

1202 vizualizari
27 nov. 2021 12:44

Polițiștii rutieri au reținut un bărbat din Poiana Câmpina băut, fără permis de conducere și... fugit din carantină

Noaptea trecută, în jurul orei 00:40, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Bulevardul Carol I din municipiu, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, care nu s-a conformat indicațiilor polițistului. 

 

Alte stiri recente

14 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

10 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a.