CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Discuții dure în Consiliul Local Câmpina pentru aproape 40 hectare de teren pe albia râului Doftana

- Actualitate -

Discuții dure în Consiliul Local Câmpina pentru aproape 40 hectare de teren pe albia râului Doftana

390.905 mp, adică aproape 40 hectare, este suprafața de teren pe care societățile Elsid și Electrocarbon au edificat o serie de investiții energetice. Începând cu anul 2010, Consiliul Local Câmpina a aprobat mai multe hotărâri prin care celor două societăți le-a fost acordat dreptul de superficie, uz și servitute asupra terenurilor în cauză, situate pe malul râului Doftana, pentru realizarea investițiilor respective.

Acum, subiectul acesta cu conotații politice și care mocnește de mai multe luni în mediile politico-administrative ale Câmpinei a ajuns în dezbaterea actualului Consiliu Local din Câmpina. Un proiect inițiat de primarul Alin Moldoveanu, care prevede aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți pentru terenuri aparținând municipalității, a fost aprobat în ședința din 25 octombrie 2023.
Discuțiile asupra acestui proiect au fost dure, contondente, cele două societăți fiind reprezentate la ședința Consiliului Local de avocatul Doru Trăilă, fiecare parte încercând să-și prezinte argumentele și lăsând oarecum impresia că la mijloc mai este și altceva decât ceea ce apare scris oficial în acte. Puteți urmări integral dezbaterile pe marginea acestui subiect în materialul video.
Primarul Alin Moldoveanu a insistat asupra faptului că ”pe amplasamentele în cauză urmează a se realiza obiective de interes public local, realizarea acestora fiind finanțată din fonduri europene nerambursabile și fonduri bugetare județene - Centura de Est, modernizarea râului Doftana în cadrul Green-Blue Investments, parc fotovoltaic, iar suprafețele de teren trebuie să fie libere de sarcini”. De asemenea, Alin Moldoveanu a mai spus: ”Nimeni nu dorește desființarea investițiilor celor două societăți sau punerea lor în pericol în vreun fel. Dimpotrivă, drepturile lor rămân cele consfințite de lege, iar orice viitoare lucrare pe acele terenuri nu se va realiza fără avizul celor două societăți”.
Avocatul Doru Trăilă a adus mai multe argumente de ordin juridic, dar ne-a atras atenția că cele două societăți se opun radierii din Cartea Funciară a drepturilor lor asupra acestor terenuri, tocmai pentru că aceasta este singura modalitate care le garantează opozabilitatea asupra oricărei viitoare intervenții pe terenurile în discuție. "Dacă nu ești în Cartea Funciară, nu exiști și știți foarte bine cî acesta este adevărul!", a afirmat Doru Trăilă, ca o concluzie a întregii situații. Mai mult, avocatul a venit chiar și cu o propunere de amendament, care - în opinia sa - ar fi rezolvat situația. S-a luat o pauză de consultări, apoi consilierul Andrei Duran a formulat amendamentul prezentat de avocatul celor două societăți, dar acesta nu a fost adoptat la vot.
În cele din urmă, cu 11 voturi ”pentru” (Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Lorena Iordache, Dan Nica, Florin Marcu, Liviu Briciu, Cosmin Raț, Costel Filip, Valentin Crețu, Viorica Vane și Marius Anghelescu) proiectul a fost adoptat, deci drepturile celor două societăți vor fi radiate din Cartea Funciară. Consilierii Livia Lupu, Horațiu Zăgan, Andrei Duran, Bogdan Ene, Aron Sabo, Adina Gârbîcică și viceprimarul Liviu Dumitrache nu au fost în favoarea proiectului, iar Liviu Davidescu a lipsit.
Acum, rămâne de văzut dacă cele două societăți vor declanșa procedurile pentru acționarea în instanța de contencios administrativ a acestei hotărâri, pentru că este greu de crezut că lucrurile se vor opri aici. Mai ales că unele investiții ale firmelor în cauză s-au derulat cu fonduri europene și o condiție obligatorie a fost aceea de înscriere în Cartea Funciară așa cum, de altfel, prevedea și legea la momentul respectiv.


01 Nov 2023 08:30 2324 vizualizari


Comentarii


  • 08.11.2023 17:21 Zidaru Cine sunt consilierii care au oferit gratis terenurile orașului? 45000 mp gratis? Cam grava situația. De la podul lui Cuza pana la Telega totul este oferit gratis. Asta era motivul pentru care nu se vroia drumul.
  • 02.11.2023 17:07 Anonim Pentru Ionut: daca suntem cat de cat destepti, din cei 11, nici unul nu va mai fi la anu'.
  • 02.11.2023 06:56 Ionut Din cei 11 lachei, cel putin 6 nu vor ma fi incepand de la anul.
  • 01.11.2023 12:37 diss Nimic concret pentru Cămpina. Un consiliu local inert condus de un primar interesat doar de propria persoană.Cămpina, la fel ca toată România, nu are absolut niciun viitor.
2107 vizualizari 24 Jul 2024 23:14 Peste 5,5 milioane lei din bugetul local al Câmpinei pentru trei proiecte cu fonduri europene, nefinalizate la timp

Peste 5,5 milioane lei din bugetul local al Câmpinei pentru trei proiecte cu fonduri europene, nefinalizate la timp

Joi, 25 iulie, de la ora 11.00, primarul Alin Moldoveanu i-a convocat pe consilierii locali într-o ședință extraordinară, care cu siguranță va provoca multe discuții.

citeste mai mult
546 vizualizari 24 Jul 2024 20:17 Joi, 25 iulie, în Câmpina se vor auzi focuri de armă. E doar un exercițiu al Jandarmeriei

Joi, 25 iulie, în Câmpina se vor auzi focuri de armă. E doar un exercițiu al Jandarmeriei

În cursul zilei de joi, 25 iulie, între orele 9.00 și 14.00, la Câmpina este planificat un exercițiu al Inspectoratului Județean al Jandarmeriei, care va avea loc în interiorul unității de jandarmi din sudul Câmpinei, vis-a-vis de Complexul comercial Lidl.

citeste mai mult
1928 vizualizari 24 Jul 2024 13:30 Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Apel la câmpineni pentru completarea chestionarului privind actualizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă

Primăria municipiului Câmpina derulează în această perioadă activitățile necesare actualizării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă.

citeste mai mult
1751 vizualizari 24 Jul 2024 12:45 Admitere 2024 - 607 locuri ocupate și 37 locuri rămase libere la liceele câmpinene după prima etapă a repartizării computerizate

Admitere 2024 - 607 locuri ocupate și 37 locuri rămase libere la liceele câmpinene după prima etapă a repartizării computerizate

644 locuri au fost disponibile la liceele câmpinene pentru admiterea 2024, învățământ de zi, iar 607 dintre acestea au fost ocupate după prima etapă a repartizării computerizate.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV