La Câmpina, colectarea selectivă a deșeurilor pare un proces încă foarte greu de implementat și asta poate și din cauza faptului că informația ajunge greu la cetățeni. Mult-promisa campanie de informare a populației de către Primăria Câmpina, pentru care s-au alocat bani de la bugetul local, este extrem de deficitară, iar acesta este un capitol căruia trebuie să i se acorde mai multă atenție. Până acum, cel care a înțeles cel mai bine cum stau lucrurile cu colectarea selectivă și chiar a făcut investiții pentru acest domeniu este operatorul de salubritate Floricon Salub.
“Am achiziționat trei mașini speciale pentru colectarea deșeurilor recicabile, pe fiecare fiind instalate GPS-uri pentru a putea verifica în orice moment situația din teren. Am achiziționat sacii care vor fi împărțiți populației pentru colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile, am instruit personalul și am investit inclusiv pe partea de informare online a cetățenilor, prin pagina noastră de internet (floricon.ro) pe care am modernizat-o și unde am inclus absolut tot ce am considerat noi necesar pentru oamenii de bună credință. Am tipărit fluturași, pe care i-am postat la fiecare intrare de bloc, cu detaliile pe care oamenii trebuie să le știe. Sincer vă spun, nu știu ce am mai putea face noi... Consider că, în momentul de față, noi suntem pregătiți pentru a începe activitatea de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile cu rezultate bune, dar pentru ca acest proces să fie eficient nu putem să acționăm singuri, avem nevoie de sprijinul administrației locale și al oamenilor. Iar cetățenii ar trebui să știe că toată lumea are de câștigat dintr-o colectare selectivă reală și eficientă: populația va plăti un tarif mai mic, operatorul va plăti mai puțin pentru că va avea o cantitate mai mică de deșeuri reziduale, iar administrația locală va plăti mai puțin penalitatea față de Autoritatea de Mediu, pentru că va fi mai aproape de ținta asumată de România la nivel european”, a precizat directorul societății Floricon Salub, Florin Constantinescu. (video)
În momentul de față, la Câmpina sunt 22.000 abonați la serviciul de salubritate, în condițiile în care datele oficiale de la Institutul de Statistică arată că municipiul Câmpina are o populație de peste 36.000 de locuitori, ceea ce, probabil, nu este tocmai real. ”Un număr de 26.500 – 27.000 de abonați, care cred că nu poate fi contestat de nimeni că ar fi real, ar asigura tariful la gunoiul colectat selectiv la nivelul lunii august. Ce înseamnă asta? Că la 26.500-27.000 abonați, tariful ar putea rămâne nemodificat, nemajorat. Procesul de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile, mai ales de când s-a dat în folosință și Stația de Tratare Mecano-Biologică de la Ploiești, este un proces ireversibil și, mai devreme sau mai târziu, și Câmpina va trebuie să se alinieze la această nouă realitate. Că va fi de luna asta, de luna viitoare, important este că va trebui să începem să colectăm selectiv deșeurile reciclabile și, repet, aceasta va fi în beneficiul tuturor”, a mai afirmat Florin Constantinescu. (video)
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.