Investițiile realizate de Floricon Salub pentru colectarea selectivă a deșeurilor. "Din colectarea selectivă toată lumea are de câștigat - cetățeni, administrație, operator"

Actualitate (Categoria articolului)

La Câmpina, colectarea selectivă a deșeurilor pare un proces încă foarte greu de implementat și asta poate și din cauza faptului că informația ajunge greu la cetățeni. Mult-promisa campanie de informare a populației de către Primăria Câmpina, pentru care s-au alocat bani de la bugetul local, este extrem de deficitară, iar acesta este un capitol căruia trebuie să i se acorde mai multă atenție. Până acum, cel care a înțeles cel mai bine cum stau lucrurile cu colectarea selectivă și chiar a făcut investiții pentru acest domeniu este operatorul de salubritate Floricon Salub.

“Am achiziționat trei mașini speciale pentru colectarea deșeurilor recicabile, pe fiecare fiind instalate GPS-uri pentru a putea verifica în orice moment situația din teren. Am achiziționat sacii care vor fi împărțiți populației pentru colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile, am instruit personalul și am investit inclusiv pe partea de informare online a cetățenilor, prin pagina noastră de internet (floricon.ro) pe care am modernizat-o și unde am inclus absolut tot ce am considerat noi necesar pentru oamenii de bună credință. Am tipărit fluturași, pe care i-am postat la fiecare intrare de bloc, cu detaliile pe care oamenii trebuie să le știe. Sincer vă spun, nu știu ce am mai putea face noi... Consider că, în momentul de față, noi suntem pregătiți pentru a începe activitatea de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile cu rezultate bune, dar pentru ca acest proces să fie eficient nu putem să acționăm singuri, avem nevoie de sprijinul administrației locale și al oamenilor. Iar cetățenii ar trebui să știe că toată lumea are de câștigat dintr-o colectare selectivă reală și eficientă: populația va plăti un tarif mai mic, operatorul va plăti mai puțin pentru că va avea o cantitate mai mică de deșeuri reziduale, iar administrația locală va plăti mai puțin penalitatea față de Autoritatea de Mediu, pentru că va fi mai aproape de ținta asumată de România la nivel european”, a precizat directorul societății Floricon Salub, Florin Constantinescu. (video)

În momentul de față, la Câmpina sunt 22.000 abonați la serviciul de salubritate, în condițiile în care datele oficiale de la Institutul de Statistică arată că municipiul Câmpina are o populație de peste 36.000 de locuitori, ceea ce, probabil, nu este tocmai real. ”Un număr de 26.500 – 27.000 de abonați, care cred că nu poate fi contestat de nimeni că ar fi real, ar asigura tariful la gunoiul colectat selectiv la nivelul lunii august. Ce înseamnă asta? Că la 26.500-27.000 abonați, tariful ar putea rămâne nemodificat, nemajorat. Procesul de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile, mai ales de când s-a dat în folosință și Stația de Tratare Mecano-Biologică de la Ploiești, este un proces ireversibil și, mai devreme sau mai târziu, și Câmpina va trebuie să se alinieze la această nouă realitate. Că va fi de luna asta, de luna viitoare, important este că va trebui să începem să colectăm selectiv deșeurile reciclabile și, repet, aceasta va fi în beneficiul tuturor”, a mai afirmat Florin Constantinescu. (video)

2883 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

8 vizualizari
15 oct. 2019 08:48

Echipa Delice Câmpina va reprezenta România la Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie de la Milano

În perioada 21-22 octombrie 2019, la Milano, în Italia, va avea loc prestigiosul concurs The World Trophy of Pastry Ice Cream and Chocolate, adică Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie, eveniment destinat specialiștilor din domeniu. Este o competiție senzațională, de anvergură, la care participă patiseri - cofetari din întreaga lume, miza fiind trofeul și, bineînțeles, tilul de campion mondial. Tema ediției din acest an este "Artă și tradiție națională", iar România va fi reprezentată la Milano de o echipă de la Cofetăriile Delice Internațional Câmpina.

1649 vizualizari
14 oct. 2019 20:16

Trafic deviat și stații desființate temporar în Câmpina, pe Bd. Carol I, pentru executarea lucrărilor de canalizare. Marți se asfaltează și Strada Golești

După cum vă informam la sfârșitul săptămânii trecute, de astăzi, 14 octombrie 2019, Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este închis circulației pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Fibec și Biserica de la Brazi, pentru executarea lucrărilor de canalizare derulate cu fonduri europene prin HidroPrahova. Avizul de închidere a circulației este valabil până pe 8 noiembrie 2019, iar în toată această perioadă traficul rutier va fi deviat pe străzile Frații Golești și B.P. Hasdeu.

Alte stiri recente

1769 vizualizari
14 oct. 2019 22:06

Scrisoarea impresionantă a unei femei ai cărei părinți au fost uciși, către parlamentarii care au votat Legea recursului compensatoriu

1 comentarii

Maria Dumitru este o femeie din Constanța, ai cărei părinți au fost uciși cu bestialitate, în vara acestui an, de un individ eliberat din penitenciar în baza Legii privind recursul compensatoriu. Pe 9 octombrie 2019, ea le-a trimis o scrisoare parlamentarilor care au aprobat această lege controversată, cerându-le să o abroge cât mai repede. ”Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferința fizică și mentală din ultimele lor minute”, scrie Maria Dumitru în scrisoarea adresată parlamentarilor.

789 vizualizari
14 oct. 2019 21:30

”Un pas către tine”, un proiect important destinat copiilor de la Centrul "Glasul Autismului" din Câmpina

Proiectul „Un pas către tine” se derulează pe parcursul a trei luni la Centrul ”Glasul Autismului” din Câmpina și își propune să valorifice potențialul copiilor cu tulburări din spectrul autist, beneficiari ai centrului menționat, prin implicarea în activități de coordonare, mișcare și sport. Acesta este cel de-al doilea proiect al Asociației "Glasul Autismului" finanțat de Kaufland în cadrul Programului START ONG, implementat de Act for Tomorrow.