Investițiile realizate de Floricon Salub pentru colectarea selectivă a deșeurilor. "Din colectarea selectivă toată lumea are de câștigat - cetățeni, administrație, operator"

Actualitate (Categoria articolului)

La Câmpina, colectarea selectivă a deșeurilor pare un proces încă foarte greu de implementat și asta poate și din cauza faptului că informația ajunge greu la cetățeni. Mult-promisa campanie de informare a populației de către Primăria Câmpina, pentru care s-au alocat bani de la bugetul local, este extrem de deficitară, iar acesta este un capitol căruia trebuie să i se acorde mai multă atenție. Până acum, cel care a înțeles cel mai bine cum stau lucrurile cu colectarea selectivă și chiar a făcut investiții pentru acest domeniu este operatorul de salubritate Floricon Salub.

“Am achiziționat trei mașini speciale pentru colectarea deșeurilor recicabile, pe fiecare fiind instalate GPS-uri pentru a putea verifica în orice moment situația din teren. Am achiziționat sacii care vor fi împărțiți populației pentru colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile, am instruit personalul și am investit inclusiv pe partea de informare online a cetățenilor, prin pagina noastră de internet (floricon.ro) pe care am modernizat-o și unde am inclus absolut tot ce am considerat noi necesar pentru oamenii de bună credință. Am tipărit fluturași, pe care i-am postat la fiecare intrare de bloc, cu detaliile pe care oamenii trebuie să le știe. Sincer vă spun, nu știu ce am mai putea face noi... Consider că, în momentul de față, noi suntem pregătiți pentru a începe activitatea de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile cu rezultate bune, dar pentru ca acest proces să fie eficient nu putem să acționăm singuri, avem nevoie de sprijinul administrației locale și al oamenilor. Iar cetățenii ar trebui să știe că toată lumea are de câștigat dintr-o colectare selectivă reală și eficientă: populația va plăti un tarif mai mic, operatorul va plăti mai puțin pentru că va avea o cantitate mai mică de deșeuri reziduale, iar administrația locală va plăti mai puțin penalitatea față de Autoritatea de Mediu, pentru că va fi mai aproape de ținta asumată de România la nivel european”, a precizat directorul societății Floricon Salub, Florin Constantinescu. (video)

În momentul de față, la Câmpina sunt 22.000 abonați la serviciul de salubritate, în condițiile în care datele oficiale de la Institutul de Statistică arată că municipiul Câmpina are o populație de peste 36.000 de locuitori, ceea ce, probabil, nu este tocmai real. ”Un număr de 26.500 – 27.000 de abonați, care cred că nu poate fi contestat de nimeni că ar fi real, ar asigura tariful la gunoiul colectat selectiv la nivelul lunii august. Ce înseamnă asta? Că la 26.500-27.000 abonați, tariful ar putea rămâne nemodificat, nemajorat. Procesul de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile, mai ales de când s-a dat în folosință și Stația de Tratare Mecano-Biologică de la Ploiești, este un proces ireversibil și, mai devreme sau mai târziu, și Câmpina va trebuie să se alinieze la această nouă realitate. Că va fi de luna asta, de luna viitoare, important este că va trebui să începem să colectăm selectiv deșeurile reciclabile și, repet, aceasta va fi în beneficiul tuturor”, a mai afirmat Florin Constantinescu. (video)

3228 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

108 vizualizari
20 feb. 2020 13:05

Incredibil! Un băț înfipt într-o țeavă susține firele rețelei electrice pe un teren al Primăriei Câmpina

În Câmpina, municipiu european al mileniului al III-lea, întâlnim imagini ca cea alăturată, care pare de domeniul irealului. Ne-am uitat de mai multe ori înainte să ne decidem să abordăm acest subiect. Nu ne venea să credem, și, totuși, da, este adevărat, un băț înfipt într-o țeavă susține firele rețelei electrice pe un teren al Primăriei Câmpina!

1485 vizualizari
20 feb. 2020 11:04

Avarie majoră, în centrul Câmpinei, la rețeaua de alimentare cu apă. Traficul este restricționat

UPDATE - La ora 13.00, intervenția HidroPrahova s-a încheiat, circulația rutieră pe Bulevardul Carol I, în centrul municipiului, se desfășoară normal.

O avarie s-a produs în această joi dimineață la rețeaua de alimentare cu apă potabilă a blocului 12E din centrul municipiului Câmpina, în apropierea pasajului de la ceas. HidroPrahova intervine pentru remedierea avariei, dar în acest moment nu se știe cu exactitate cât va dura intervenția. 

Alte stiri recente

1911 vizualizari
20 feb. 2020 06:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 20 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2411 vizualizari
19 feb. 2020 13:57

În 2019, Ambulanța a intervenit în zona Câmpina la peste 15.000 de solicitări

Serviciul de Ambulanță Prahova a prezentat o evaluare a activității pentru anul 2019, o analiză la toate capitolele, cele mai interesante informații legate de zona Câmpina rezumându-le în rândurile următoare.