Cum ne putem testa în România cu testele rapide avizate de OMS pentru diagnosticarea infectării cu SARS CoV-2

Social (Categoria articolului)

Pentru că producătorul testelor recomandă ca testarea să se facă prin intermediul persoanelor calificate în domeniul medical, cu alte cuvinte, nu este vorba despre o autotestare, vă prezentăm în continuare soluțiile pentru a beneficia de aceste teste rapide cu antigen. Precizăm că testul Standard Q Covid 19-Ag cu antigen este cel mai nou tip de test rapid și singurul avizat de Organizația Mondială a Sănătății.

Societățile comerciale își pot testa angajații achiziționând aceste teste rapide de la compania Medimfarm SA, distribuitor pentru România a testelor Standard Q Covid 19-Ag. Testele pot fi achiziționate direct și pot fi utilizate cu sprijinul medicilor cu care societatea respectivă are contract de medicina muncii. 
În cazul persoanelor fizice, acestea se pot adresa medicului de familie, iar medicul poate cumpăra direct testele de la Medimfarm, urmând ca ulterior pacientul să le plătească medicului de familie. Prețul unui test este de 69 lei+TVA. Există și soluția cabinetelor medicale private, unde procedura este aceeași.
Testele sunt capabile să identifice rapid proteina specifică virusului, rezultatul obținându-se în 15-30 minute. Cu o sensibilitate de 96,52% și o specificitate de 99,68%, aceste teste reprezintă un instrument de încredere în diagnosticare.
Compania Medimfarm SA va dona întregul profit obținut din vânzarea testelor familiilor celor decedați din cauza virusului SARS CoV-2.

2588 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

212 vizualizari
27 nov. 2020 17:58

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 noiemrbrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1083 vizualizari
27 nov. 2020 06:20

O mare parte a Cartierului Muscel din Câmpina nu va avea energie electrică timp de mai multe ore, pe 3 și 4 decembrie 2020

Societatea Electrica (SDEE Muntenia Nord) va întrerupe furnizarea energiei electrice în Cartierul Muscel din municipiul Câmpina joi - 3 decembrie și vineri - 4 decembrie, în intervalul orar 9.30-14.30. Joi, vor fi afectați de această întrerupere câmpinenii care locuiesc pe străzile Muscelului, Libertății și Fântânii, iar vineri, locuitorii de pe străzile Ion Heliade Rădulescu, Poieniței și Anotimpului.

Alte stiri recente

271 vizualizari
27 nov. 2020 06:30

"Somăm PNL să înceteze atacurile mizerabile la adresa candidaților PSD Prahova!"

(P) Social-democrații prahoveni consideră că liberalii își acoperă disperarea prin atacuri la adresa principalilor adversari politici, motivul fiind acela că reprezentanții PNL "simt că șansele lor de a câștiga alegerile din 6 decembrie au scăzut considerabil".

981 vizualizari
26 nov. 2020 11:26

Record național pentru înotătorul Darius Coman (Barracuda Câmpina) în proba de 100 m bras, la Campionatul Național de Cadeți

În perioada 22-29 noiembrie 2020, la bazinul olimpic din cadrul complexului de natație de la Târgoviște se desfășoară Campionatul Național de Cadeți 12-14 ani, competiție organizată de Federația Română de Natație și la care participă peste 200 de sportivi de la 42 de cluburi din țară. În proba de 100m bras - masculin, tânărul înotător Darius Coman, de la Clubul Barracuda Câmpina, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, timpul său (01:09:24) reprezentând nou record național.