Cum ne putem testa în România cu testele rapide avizate de OMS pentru diagnosticarea infectării cu SARS CoV-2

Social (Categoria articolului)

Pentru că producătorul testelor recomandă ca testarea să se facă prin intermediul persoanelor calificate în domeniul medical, cu alte cuvinte, nu este vorba despre o autotestare, vă prezentăm în continuare soluțiile pentru a beneficia de aceste teste rapide cu antigen. Precizăm că testul Standard Q Covid 19-Ag cu antigen este cel mai nou tip de test rapid și singurul avizat de Organizația Mondială a Sănătății.

Societățile comerciale își pot testa angajații achiziționând aceste teste rapide de la compania Medimfarm SA, distribuitor pentru România a testelor Standard Q Covid 19-Ag. Testele pot fi achiziționate direct și pot fi utilizate cu sprijinul medicilor cu care societatea respectivă are contract de medicina muncii. 
În cazul persoanelor fizice, acestea se pot adresa medicului de familie, iar medicul poate cumpăra direct testele de la Medimfarm, urmând ca ulterior pacientul să le plătească medicului de familie. Prețul unui test este de 69 lei+TVA. Există și soluția cabinetelor medicale private, unde procedura este aceeași.
Testele sunt capabile să identifice rapid proteina specifică virusului, rezultatul obținându-se în 15-30 minute. Cu o sensibilitate de 96,52% și o specificitate de 99,68%, aceste teste reprezintă un instrument de încredere în diagnosticare.
Compania Medimfarm SA va dona întregul profit obținut din vânzarea testelor familiilor celor decedați din cauza virusului SARS CoV-2.

2830 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1944 vizualizari
26 ian. 2021 10:49

Problemele tehnice continuă. Proba teoretică a examenului auto, suspendată și pe 26 ianuarie 2021

Din cauza unor probleme tehnice apărute la serverul central, proba scrisă și proba practică pentru obținerea permisului de conducere au fost suspendate luni, 25 ianuarie 2021, candidații fiind nevoiți să se reprogrameze. Ei bine, problemele tehnice nu au fost rezolvate, proba de sală a examenului fiind suspendată și marți, 26 ianuarie, după cum anunță Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule din cadrul Instituției Prefectului Prahova.

3468 vizualizari
25 ian. 2021 12:12

Examenul auto suspendat, în Prahova, din cauza unor probleme tehnice. Candidații vor fi reprogramați

3 comentarii

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Prahova anunță că, din cauza unor probleme tehnice apărute la nivel central, astăzi, 25 ianuarie 2021, proba scrisă și proba practică a examenului pentru obținerea permisului au fost suspendate. Candidații vor fi reprogramați.

Alte stiri recente

2354 vizualizari
26 ian. 2021 20:33

Câmpinenii au golit farmaciile veterinare de Ivermectină, după ce au auzit la televizor că previne infectarea cu SARS-CoV-2

Isteria "Ivermectinei" a cuprins și Câmpina. Farmaciile veterinare și-au epuizat, efectiv, stocurile, iar solicitări sunt în continuare din partea câmpinenilor. Se întâmplă acest lucru după ce un medic american de origine română a vorbit la un post național de televiziune despre faptul că își tratează cu Ivermectină pacienții bolnavi de COVID-19, iar altora le administrează acest medicament pentru a preveni îmbolnăvirea. De asemenea, pe internet au apărut numeroase informații legate de acest tratament aplicat în unele clinici din SUA, dar, atenție, Ivermectina de la americani are substanțe aprobate pentru consumul uman, nu este Ivermectina veterinară care se găsește în România.

2133 vizualizari
26 ian. 2021 19:31

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 26 ianuarie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.