CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 6 decembrie

- Social -

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 6 decembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

6 decembrie...
1903 – Avea loc un concert în saloanele societății ”Steaua Română” din Câmpina, susținut de Grigoraș Dinicu (violoncel), Th. Fucs (pian) și doamna Aisinmann (voce). Marele Grigoraș Dinicu (foto) era student la Conservator, unde studia vioara și compoziția.
1926 – Se inaugura în scuarul dintre Strada Carol I și Școala Primară urbană nr. 1 ”Pictor Grigorescu” bustul lui Nicolae Grigorescu, realizat în bronz de sculptorul Tudor Gheorghe (bustul există și astăzi aproximativ în același loc)
1928 – Inegalabilul George Enescu susținea un concert la Câmpina.
1953 - Meci în categoria B, Metalul Câmpina - Textila Sf. Gheorghe 1-1, marcator Neacșu.
2009 – Alegeri prezidențiale, turul al doilea. La Câmpina, Traian Băsescu (PD-L) 54,64%, Mircea Geoană (PSD) 43,36%.
2013 – Avea loc prima ediție a Galei Sportului Câmpinean – primarul, viceprimarul și membrii Comisiei de Sport din CL se premiau singuri!
2014 – Ultimul meci oficial pentru Fortuna Poiana Câmpina în Liga a 2-a. Unirea Târlungeni – Fortuna 5-4. Marcatori – Chipirliu (2), Antohi, Cioinac, V. Munteanu. Antrenorul Aurelian Stamate a folosit următorul ”11”: I. Popescu - Birău, M. Marin (cpt), Şandru, Damian - Minciună, Cioinac - Munteanu, Honciu, Antohi - Chipirliu. Au mai jucat: Crişan, Zsiga, Stancu.

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă, Octavian Cojocaru și până la diverse articole de presă.)


06 Dec 2020 08:49 3182 vizualizari


Comentarii


Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
288 vizualizari 21 May 2024 07:29 Tineri din cinci țări promovează la Câmpina incluziunea socială prin muzică

Tineri din cinci țări promovează la Câmpina incluziunea socială prin muzică

Fundașia Zamolxes din Câmpina va implementa proiectul ”SING - Social Inclusion for New Generation 2.0” o mobilitate a tinerilor Erasmus+, care va avea loc în perioada 29 mai - 5 iunie și va reuni 45 participanți din Bulgaria, Italia, Polonia, Lituania și, desigur, România. 

citeste mai mult
2240 vizualizari 18 May 2024 09:50 199 persoane au fost selectate în vederea angajării la Bursa locurilor de muncă de la Câmpina

199 persoane au fost selectate în vederea angajării la Bursa locurilor de muncă de la Câmpina

În întreaga țară, vineri, 17 mai, a avut loc Bursa generală a locurilor de muncă. La Câmpina, aceasta a avut loc în premieră la Casa Tineretului, având în vedere că la Casa de Cultură - locul tradițional de desfășurare al bursei - se află Biroul Electoral pentru alegerile locale din 9 iunie.

citeste mai mult
1766 vizualizari 17 May 2024 19:39 Conferință pe teme istorice la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina

Conferință pe teme istorice la Liceul Tehnologic Energetic Câmpina

Este mai puțin obișnuit ca la un liceu tehnologic să aibă loc o conferință pe teme istrorice. Și, totuși, așa ceva s-a întâmplat la Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina, joi, 16 mai 2024.

citeste mai mult
1752 vizualizari 16 May 2024 23:08 Echipa de dezbateri de la ”Grigorescu” Câmpina, locul al treilea la Olimpiada Națională ”Tinerii Dezbat”

Echipa de dezbateri de la ”Grigorescu” Câmpina, locul al treilea la Olimpiada Națională ”Tinerii Dezbat”

După ce a câștigat etapa județeană a Olimpiadei de Dezbateri, echipa ”Dacii și romanii” de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a participat la faza națională, care s-a desfășurat la Constanța.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV