S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 6 decembrie

Social (Categoria articolului)

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

6 decembrie...
1903 – Avea loc un concert în saloanele societății ”Steaua Română” din Câmpina, susținut de Grigoraș Dinicu (violoncel), Th. Fucs (pian) și doamna Aisinmann (voce). Marele Grigoraș Dinicu (foto) era student la Conservator, unde studia vioara și compoziția.
1926 – Se inaugura în scuarul dintre Strada Carol I și Școala Primară urbană nr. 1 ”Pictor Grigorescu” bustul lui Nicolae Grigorescu, realizat în bronz de sculptorul Tudor Gheorghe (bustul există și astăzi aproximativ în același loc)
1928 – Inegalabilul George Enescu susținea un concert la Câmpina.
1953 - Meci în categoria B, Metalul Câmpina - Textila Sf. Gheorghe 1-1, marcator Neacșu.
2009 – Alegeri prezidențiale, turul al doilea. La Câmpina, Traian Băsescu (PD-L) 54,64%, Mircea Geoană (PSD) 43,36%.
2013 – Avea loc prima ediție a Galei Sportului Câmpinean – primarul, viceprimarul și membrii Comisiei de Sport din CL se premiau singuri!
2014 – Ultimul meci oficial pentru Fortuna Poiana Câmpina în Liga a 2-a. Unirea Târlungeni – Fortuna 5-4. Marcatori – Chipirliu (2), Antohi, Cioinac, V. Munteanu. Antrenorul Aurelian Stamate a folosit următorul ”11”: I. Popescu - Birău, M. Marin (cpt), Şandru, Damian - Minciună, Cioinac - Munteanu, Honciu, Antohi - Chipirliu. Au mai jucat: Crişan, Zsiga, Stancu.

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă, Octavian Cojocaru și până la diverse articole de presă.)

2876 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1673 vizualizari
28 mai 2023 08:46

Echipa Școlii Centrale Câmpina a participat la faza județeană a concursului ”Educație rutieră - Educație pentru viață”

Sâmbătă, 27 mai, în Parcul Memorial Constantin Stere, din comuna Bucov, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au organizat faza județeană a concursului național ”Educație rutieră- Educație pentru viață". În competiție, au participat șase echipe a câte patru elevi din ciclurile primare și gimnaziale din unități de învățământ din Câmpina (Școala Gimnazială Centrală) și din orașele Comarnic, Mizil,  Sinaia, Plopeni și Vălenii de Munte. 

1687 vizualizari
27 mai 2023 11:25

SING, proiect Erasmus al Fundației Zamolxes, la Câmpina

Fundația Zamolxes continuă șirul schimburilor internaționale organizate în Câmpina, cu un nou proiect ce va reuni peste 40 de tineri participanți cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani din Polonia, Bulgaria, Spania și Slovacia.

Alte stiri recente

123 vizualizari
05 iun. 2023 08:21

Trei atleți câmpineni medaliați la Campionatele Internaționale ale României

La finele săptămânii trecute, la București, a avut loc ediția a 68-a a Campionatelor Internaționale de Atletism ale României, comptiție la startul căreia s-au aflat și cinci sportivi câmpineni, chiar dacă - din păcate - din motive despre care am mai vorbit, nu toți mai reprezintă vreun club câmpinean. Cu toate acestea, ei sunt tot câmpineni și poate că ar fi trebuit găsite resursele necesare pentru a ne mândri și oficial cu ei.

1091 vizualizari
04 iun. 2023 21:23

Gest incalificabil al viceprimarului Dumitrache. Ar trebui să-și dea demisia sau să fie demis?

2 comentarii

În administrația câmpineană, probabil, ca peste tot în țara aceasta, se întâmplă și lucruri... nefirești, ca să nu fim mai duri. Ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută cu viceprimarul Liviu Dumitrache a întrecut, însă, orice măsură! Culmea, nimeni din Consiliul Local sau din cadrul Primăriei Câmpina nici măcar nu l-a deranjat cu vreo întrebare, într-o situație în care onorant ar fi fost să demisioneze. Iar dacă nu are onoare, să fie demis!