S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 6 decembrie

Social (Categoria articolului)

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

6 decembrie...
1903 – Avea loc un concert în saloanele societății ”Steaua Română” din Câmpina, susținut de Grigoraș Dinicu (violoncel), Th. Fucs (pian) și doamna Aisinmann (voce). Marele Grigoraș Dinicu (foto) era student la Conservator, unde studia vioara și compoziția.
1926 – Se inaugura în scuarul dintre Strada Carol I și Școala Primară urbană nr. 1 ”Pictor Grigorescu” bustul lui Nicolae Grigorescu, realizat în bronz de sculptorul Tudor Gheorghe (bustul există și astăzi aproximativ în același loc)
1928 – Inegalabilul George Enescu susținea un concert la Câmpina.
1953 - Meci în categoria B, Metalul Câmpina - Textila Sf. Gheorghe 1-1, marcator Neacșu.
2009 – Alegeri prezidențiale, turul al doilea. La Câmpina, Traian Băsescu (PD-L) 54,64%, Mircea Geoană (PSD) 43,36%.
2013 – Avea loc prima ediție a Galei Sportului Câmpinean – primarul, viceprimarul și membrii Comisiei de Sport din CL se premiau singuri!
2014 – Ultimul meci oficial pentru Fortuna Poiana Câmpina în Liga a 2-a. Unirea Târlungeni – Fortuna 5-4. Marcatori – Chipirliu (2), Antohi, Cioinac, V. Munteanu. Antrenorul Aurelian Stamate a folosit următorul ”11”: I. Popescu - Birău, M. Marin (cpt), Şandru, Damian - Minciună, Cioinac - Munteanu, Honciu, Antohi - Chipirliu. Au mai jucat: Crişan, Zsiga, Stancu.

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă, Octavian Cojocaru și până la diverse articole de presă.)

3107 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1177 vizualizari
08 dec. 2023 18:00

Accident la Florești, pe DJ 720. Au fost implicate patru autoturisme

Pe drumul județean 720, care leagă comuna Florești de DN1, înainte de intersecția cu drumul național, s-a produs vineri seară un accident rutier în care au fost implicate patru autoturisme în care se aflau în total șapte ocupanți.

1163 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.

Alte stiri recente

188 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

1066 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.