Proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", derulat de Asociația Glasul Autismului din Câmpina, a ajuns la final

Social (Categoria articolului)

Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.

“Implicarea societății civile în planificarea unei campanii de conștientizare privind drepturile persoanelor vulnerabile reprezintă un pas în crearea unei rețele de sprijin la nivel local. Participarea reprezentantului Asociației Glasul Autismului la acțiuni organizate la nivel național (formare, conferințe si rețele) a adus un plus de know how (cunoștințe specifice) în comunitate. Proiectul a avut activități pentru cinci comunități rurale limitrofe Câmpinei, comunități cu număr mare de copii cu dizabilități și acces scăzut la servicii sociale. Grupul țintă principal căruia i s-a adresat proiectul este reprezentat de părinți ai copiilor cu dizabilități, în special copii cu tulburări din spectrul autist, cu acces limitat la informații, provenind din familii marginalizate social. Un grup țintă secundar este cel al copiilor și tinerilor cu autism, beneficiari ai asociației, cu acces limitat la servicii de suport pentru integrarea in comunitate, subiectul campaniilor de sensibilizare, conștientizare si campaniei de advocacy, beneficiari ai întâlnirilor de socializare”, se precizează în comunicatul de presă al Asociației Glasul Autismului.

Obiectivele proiectului au fost următoarele:
1. Creșterea capacității de a înțelege și solicita drepturi privind accesul copiilor la servicii sociale și educaționale pentru aproximativ 60 persoane provenind din grupul vulnerabil al părinților copiilor cu dizabilități din cinci comunități rurale, prin participarea la workshopuri de informare și grup de suport în cadrul proiectului.
2. Formularea unei politici publice locale privind integrarea copiilor cu dizabilități prin consultarea unui număr de minim 100 persoane din grupurile vulnerabile.
3. Creșterea capacității de accesare a resurselor din comunitate și de management de proiect pentru 45 reprezentanți ai societății civile din Câmpina și comunitățile rurale limitrofe, prin participare la cursuri de strângere de fonduri, management de proiect și advocacy.
"A fost un proiect minunat și dorim să le mulțumim atât beneficiarilor noștri pentru că au fost dornici să participe la activitățile noastre și pentru feedback-urile frumoase pe care le-am primit, cât și colaboratorilor noștri", a declarat președintele Asociației Glasul Autismului, Ileana Papahagi.
Mai multe informații despre acest proiect, dar și despre întreaga activitate a Asociației Glasul Autismului puteți afla de pe pagina web - Glasulautismului.ro sau de pa pagina de Facebook a asociației.

3314 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1211 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

597 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

951 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

853 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.