Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.
“Implicarea societății civile în planificarea unei campanii de conștientizare privind drepturile persoanelor vulnerabile reprezintă un pas în crearea unei rețele de sprijin la nivel local. Participarea reprezentantului Asociației Glasul Autismului la acțiuni organizate la nivel național (formare, conferințe si rețele) a adus un plus de know how (cunoștințe specifice) în comunitate. Proiectul a avut activități pentru cinci comunități rurale limitrofe Câmpinei, comunități cu număr mare de copii cu dizabilități și acces scăzut la servicii sociale. Grupul țintă principal căruia i s-a adresat proiectul este reprezentat de părinți ai copiilor cu dizabilități, în special copii cu tulburări din spectrul autist, cu acces limitat la informații, provenind din familii marginalizate social. Un grup țintă secundar este cel al copiilor și tinerilor cu autism, beneficiari ai asociației, cu acces limitat la servicii de suport pentru integrarea in comunitate, subiectul campaniilor de sensibilizare, conștientizare si campaniei de advocacy, beneficiari ai întâlnirilor de socializare”, se precizează în comunicatul de presă al Asociației Glasul Autismului.
Obiectivele proiectului au fost următoarele:
1. Creșterea capacității de a înțelege și solicita drepturi privind accesul copiilor la servicii sociale și educaționale pentru aproximativ 60 persoane provenind din grupul vulnerabil al părinților copiilor cu dizabilități din cinci comunități rurale, prin participarea la workshopuri de informare și grup de suport în cadrul proiectului.
2. Formularea unei politici publice locale privind integrarea copiilor cu dizabilități prin consultarea unui număr de minim 100 persoane din grupurile vulnerabile.
3. Creșterea capacității de accesare a resurselor din comunitate și de management de proiect pentru 45 reprezentanți ai societății civile din Câmpina și comunitățile rurale limitrofe, prin participare la cursuri de strângere de fonduri, management de proiect și advocacy.
"A fost un proiect minunat și dorim să le mulțumim atât beneficiarilor noștri pentru că au fost dornici să participe la activitățile noastre și pentru feedback-urile frumoase pe care le-am primit, cât și colaboratorilor noștri", a declarat președintele Asociației Glasul Autismului, Ileana Papahagi.
Mai multe informații despre acest proiect, dar și despre întreaga activitate a Asociației Glasul Autismului puteți afla de pe pagina web - Glasulautismului.ro sau de pa pagina de Facebook a asociației.
Societatea HidroPrahova SA anunță că, pe fondul temperaturilor ridicate și lipsei prelungite de precipitații, în mai multe localități s-au înregistrat creșteri semnificative ale consumului de apă potabilă.
Asociația "Ateliere Fără Frontiere" a anunțat câștigătorii ediției 2025 a programului "Dăm Click pe România".
O furtună puternică a avut loc miercuri după-amiază la Sinaia. A plouat torențial, iar vântul a bătut în rafale de 70-80 km/h.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.