Proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", derulat de Asociația Glasul Autismului din Câmpina, a ajuns la final

Social (Categoria articolului)

Asociația Glasul Autismului din municipiul Câmpina a derulat anul acesta proiectul "Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri", realizat cu sprijinul financiar al ”Active Citizens Fund România”, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Pe parcursul anului, noi am mai scris despre acest proiect destinat în special părinților copiilor cu tulburări din spectrul autist. Acum, proiectul a ajuns la final.

“Implicarea societății civile în planificarea unei campanii de conștientizare privind drepturile persoanelor vulnerabile reprezintă un pas în crearea unei rețele de sprijin la nivel local. Participarea reprezentantului Asociației Glasul Autismului la acțiuni organizate la nivel național (formare, conferințe si rețele) a adus un plus de know how (cunoștințe specifice) în comunitate. Proiectul a avut activități pentru cinci comunități rurale limitrofe Câmpinei, comunități cu număr mare de copii cu dizabilități și acces scăzut la servicii sociale. Grupul țintă principal căruia i s-a adresat proiectul este reprezentat de părinți ai copiilor cu dizabilități, în special copii cu tulburări din spectrul autist, cu acces limitat la informații, provenind din familii marginalizate social. Un grup țintă secundar este cel al copiilor și tinerilor cu autism, beneficiari ai asociației, cu acces limitat la servicii de suport pentru integrarea in comunitate, subiectul campaniilor de sensibilizare, conștientizare si campaniei de advocacy, beneficiari ai întâlnirilor de socializare”, se precizează în comunicatul de presă al Asociației Glasul Autismului.

Obiectivele proiectului au fost următoarele:
1. Creșterea capacității de a înțelege și solicita drepturi privind accesul copiilor la servicii sociale și educaționale pentru aproximativ 60 persoane provenind din grupul vulnerabil al părinților copiilor cu dizabilități din cinci comunități rurale, prin participarea la workshopuri de informare și grup de suport în cadrul proiectului.
2. Formularea unei politici publice locale privind integrarea copiilor cu dizabilități prin consultarea unui număr de minim 100 persoane din grupurile vulnerabile.
3. Creșterea capacității de accesare a resurselor din comunitate și de management de proiect pentru 45 reprezentanți ai societății civile din Câmpina și comunitățile rurale limitrofe, prin participare la cursuri de strângere de fonduri, management de proiect și advocacy.
"A fost un proiect minunat și dorim să le mulțumim atât beneficiarilor noștri pentru că au fost dornici să participe la activitățile noastre și pentru feedback-urile frumoase pe care le-am primit, cât și colaboratorilor noștri", a declarat președintele Asociației Glasul Autismului, Ileana Papahagi.
Mai multe informații despre acest proiect, dar și despre întreaga activitate a Asociației Glasul Autismului puteți afla de pe pagina web - Glasulautismului.ro sau de pa pagina de Facebook a asociației.

2497 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

5364 vizualizari
18 oct. 2021 20:39

Accident spectaculos în Câmpina, pe Calea Dacia, produs de un tânăr de 19 ani

Luni seară, pe Calea Dacia din municipiul Câmpina, în apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu a avut loc un accident de circulație, produs de un tânăr de 19 ani.

3577 vizualizari
18 oct. 2021 12:28

A încetat din viață Paul Bărbulescu, cel care a fost arhitect șef al Câmpinei timp de 25 de ani

3 comentarii

Arhitectul câmpinean Paul Bărbulescu a încetat din viață. Avea 78 de ani și timp de un sfert de secol, în perioada 1968-1993, a lucrat în cadrul Primăriei Câmpina, fiind arhitectul șef al orașului. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Alte stiri recente

551 vizualizari
20 oct. 2021 21:54

Noi restricții de luni, 25 octombrie. Vacanță de două săptămâni în toate școlile și liceele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricțiile care vor fi impuse începând de luni, respectiv doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

2200 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.