Campania "Verde Crud" 2023 se va derula în perioada 30 martie-13 aprilie 2023 și este pentru al 18-lea an consecutiv când Primăria Sinaia organizează această campanie de curățenie și înfrumusețare a orașului.
“Începem curățenia generală în Sinaia, așa cum facem în fiecare an, și ne bazăm pe implicarea tuturor sinăienilor ! Este un parteneriat care s-a consolidat în timp, vrem să demonstrăm că ambiția noastră de a deveni cel mai curat oraș din țară se concretizează muncind împreună!”, a declarat primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea.
Campania “Verde Crud 2023” se va desfășura în toate cartierele din Sinaia, prin participarea directă a locuitorilor și cu implicarea serviciilor publice din oraș, pentru colectarea gratuită, după un program stabilit, a deșeurilor vegetale (frunze, crengi, resturi vegetale), dar și curățarea străzilor, a trotuarelor, curților și a rigolelor.
“Până la Sărbătorile Pascale, vom avea mai multe acțiuni de ecologizare la care să ne unim eforturile, pentru că orașul este casa noastră, de care trebuie să avem cea mai mare grijă! Vă invităm, cu drag, localnici și turiști, să păstrăm Sinaia curată pe tot parcursul anului și să facem front comun pentru a proteja natura care ne înconjoară!” a mai spus primarul Vlad Oprea.
Campania “Verde Crud 2023” va redeschide și în acest an competiția pentru cea mai frumoasă grădină din oraș, în cadrul Concursului cu premii “Grădina ta”, devenit deja o tradiție pentru gospodarii din Sinaia. La finalul “Campaniei Verde Crud 2023”, Primăria Sinaia va organiza în cartiere concerte pentru locuitorii din zonele respective, copiii vor putea participa la ateliere de creație din materiale reciclabile și toți participanții vor primi ghivece de flori.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.