Probleme semnalate de cititori – blocarea traficului și desele tamponări de pe Strada Republicii

Social (Categoria articolului)

Mai mulţi cititori, majoritatea conducători auto, ne-au semnalat riscul crescut de accidente rutiere pe care îl prezintă o porţiune din parcarea de pe Strada Republicii din Câmpina. Este un loc pe care îl ştiu toţi câmpinenii, fiind situat în apropiere pieţei şi a mai multor complexe comerciale, un loc unde se produc frecvent tamponări şi unde principala regulă de circulație este... mica înţelegere.

Este vorba de parcarea de pe partea stângă a Străzii Republicii, chiar la intrarea dinspre Strada Mihail Kogălniceanu. Pe această porțiune, parcarea se efectuează perpendicular pe axul drumului, astfel încât atât la intrarea în parcare, cât mai ales la ieşirea din parcare, conducătorii auto sunt nevoiţi să facă uneori chiar mai multe manevre pentru a se putea încadra pe banda lor de mers. Important este să prinzi un moment fără circulaţie - aproape imposibil în zona respectivă - sau să găseşti parteneri de trafic înţelegători (video). De cele mai multe ori, când un conducător auto vrea să iasă din acea parcare, întreg traficul este paralizat până la revenirea autovehiculului pe banda sa de mers. Iar când astfel de manevre se întâmplă la orele de vârf, când aproape o bandă întreagă este ocupată de cei care aşteaptă intrarea în parcarea cu plată din faţa Complexului Comercial Carrefour, strada fiind şi aşa foarte îngustă, se crează ambuteiaje, ba mai apar și conflicte între participanţii la trafic.
Cei care ne-au semnalat această situaţie au venit şi cu o soluţie: ar trebui să fie retrasate locurile de parcare pe porţiunea respectivă, astfel încât parcarea să se facă la 45 de grade, ca în majoritatea parcărilor publice din Câmpina. Astfel, conducătorii auto ar avea o mai bună vizibilitate pentru a ieşi din parcare şi nu ar mai încurca ambele sensuri de mers pentru a putea intra în trafic. Prin această retrasare, numărul locurilor de parcare ar rămâne neschimbat.
Dincolo de această situaţie punctuală, trebuie readus în discuţie şi un alt aspect. Au trecut deja mai bine de doi ani de la începutul acestui mandat şi nu putem să nu ne aducem aminte că în campania electorală toţi candidaţii au promis parcări noi, au promis creşterea numărului locurilor de parcare. Până acum nu doar că nu s-a făcut nimic în acest sens, dar nici măcar nu s-a mai discutat despre asta, nu a venit nimeni cu vreo idee sau cu vreun proiect la nivelul administrației locale câmpinene.

5980 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1618 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

843 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

1013 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

212 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.