Câmpina, gazda Târgului Regional al Firmelor de Exercițiu pentru liceeni

Social (Categoria articolului)

Firma de exercițiu este un concept nou de învățare pentru elevi, aplicată cu succes în liceele tehnologice, la clasele cu profil economic. Este o metodă interactivă pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial al elevilor, pentru punerea în practică a competențelor dobândite în pregătirea profesională. Un concept modern care prinde teren inclusiv la Câmpina. Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" a organizat astăzi cea de-a doua ediție a Târgului Regional al Firmelor de Exercițiu, eveniment la care au participat elevi de peste 20 de licee din Prahova, dar și din alte județe, inclusiv din Capitală.

În total au fost aproximativ 40 de standuri. Adică, aproape 40 de firme de exercițiu. Fiecare firmă este structurată, ca și o firmă reală, pe departamente (resurse umane, juridic, contabilitate, marketing etc). Elevii lucrează în cadrul acestor departamente, fac analiză, planificare, organizare, control, promovare, iau decizii, caută soluții, dau faliment, o iau de la capăt. Practic, este o simulare a activității dintr-o firmă reală, cu diferența că într-o firmă de exercițiu nu există bani sau bunuri.
Elevilor le place această nouă metodă interactivă de învățare. Sunt încântați de concept și consideră că activitatea lor de acum, într-o firmă de exercițiu, poate contribui foarte mult la cariera lor viitoare, într-o firmă reală. 
Din Câmpina, la Târgului Regional al Firmelor de Exercițiu au participat elevi de la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" și de la Liceul Tehnologic Energetic.

6071 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marian 15.04.2016 16:29 Foarte frumos târgul! Felicitări initaitorilor!

Social

485 vizualizari
18 ian. 2021 21:41

Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect cu finanțare externă

În luna ianuarie a acestui an, Asociația ”Glasul Autismului” Câmpina a demarat un nou proiect denumit ”Informați suntem mai puternici pentru copiii noștri”. Este un proiect cu finanțare externă, care se va desfășura pe durata a nouă luni la Câmpina.  Asociația a transmis în acest sens următorul comunicat de presă:

2461 vizualizari
18 ian. 2021 13:46

Monumentele istorice ale Câmpinei, înscrise în patrimoniul național și în patrimoniul cultural local

În Lista monumentelor istorice aprobată prin Ordin al Ministrului Culturii, Câmpina apare la toate cele patru categorii: monumente de arheologie, monumente de arhitectură, monumente de for public și monumente memoriale sau funerare. Din punct de vedere valoric, aceste monumente sunt incluse în grupa A (cele de valoare națională sau universală) ori în grupa B (cele reprezentative pentru patrimoniul cultural local). 

Alte stiri recente

2701 vizualizari
18 ian. 2021 08:15

Averile și interesele noilor aleși locali din Câmpina

După aproape trei luni de la depunerea jurământului de către noii aleși locali din Câmpina, pe site-ul Primăriei au fost publicate declarațiile de avere și de interese ale celor 19 consilieri locali și ale primarului nou ales, Alin Moldoveanu. Având în vedere că doar doi consilieri locali din precedentul mandat se regăsesc în actuala formulă a administrației câmpinene, am considerat important pentru câmpineni să știe care sunt averile și interesele noilor aleși locali la încpeut de mandat.

2452 vizualizari
18 ian. 2021 06:49

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron Câmpina

Civitas PSG angajează agenți de securitate pentru obiectivul Cameron din municipiul Câmpina, județul Prahova. Pot fi persoane cu sau fără atestat de agent, în cel de-al doilea caz calificarea urmând să se facă în cadrul firmei noastre.