Prima acțiune de ecologizare din campania "CÂMPINA CURATĂ" reunește aproape 500 de participanți

Actualitate (Categoria articolului)

Toate părțile implicate în campania "CÂMPINA CURATĂ", inițiatori și parteneri, adică societatea civilă, instituții de învățământ, Primăria Câmpina, Ocolul Silvic și Floricon Salub, dar și agenți economici privați, s-au întâlnit vineri, la Casa Tineretului, pentru a pune la punct ultimele detalii legate de prima acțiune de ecologizare din cadrul acestei campanii, cea din 24 aprilie 2021. Va fi o adevărată desfășurare de forțe, dar, bineînțeles, cu respectarea regulilor de protecție sanitară și distanțare socială impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus.

Așa cum scriam și în articolele anterioare, "CÂMPINA CURATĂ" este o inițiativă fără precedent a societății civile, cea mai amplă campanie de protejare a mediului înconjurător și încurajare a spiritului civic desfășurată vreodată în municipiul Câmpina. Prima acțiune de ecologizare din cadrul acestea campanii este programată sâmbătă, 24 aprilie, o ecologizare care se va desfășura în mai multe zone din localitate și la care vor participa aproximativ 500 de persoane. Toți voluntarii au fost deja împărțiți în mai multe echipe, fiecare echipă este coordonată de o persoană și fiecărei echipe i-a fost repartizată câte o zonă unde să intervină, unde să facă efectiv curățenie. Toți participanții vor avea măști de protecție, mănuși și saci pentru gunoi. Sunt și echipe formate din copii, aceștia fiind însoțiți atât de cadre didactice, cât și de părinți, iar lor le-au fost repartizate zone care nu prezintă niciun fel de risc, în general fiind vorba despre parcuri.
În total sunt 260 de participanți din partea asociațiilor neguvernamentale care au inițiat proiectul (aici intrând și unitățile de învățământ), în jur de 170 de participanți din partea Primăriei (aici intrând și Poliția Locală, precum și Clubul Sportiv Câmpina, dar și o echipă de la Poliția Municipală), iar lor li se vor adăuga reprezentanți ai mai multor agenți economici din municipiu, dar și reprezentanți ai comunității de romi, acestora din urmă fiindu-le repartizate zonele în care locuiesc. În privința agenților economici, precizăm faptul că unii participă efectiv cu personal, iar alții au pus la dispoziția autorităților locale, pentru această campanie, utilaje necesare intervențiilor în zone mai dificile.
Zonele stabilite pentru ecologizare sunt multe și vom menționa doar o parte din ele: În Luncă, Câmpinița (de la locul de joacă, până la ieșirea din oraș), Siretului, Lacul Bisericii, Mițu Chițu, Casa Tineretului - Autogară - Kaufland, Fabricii - Târgu Mureș, Fântâna cu Cireși, Dealul Muscel, Bulevardul Culturii, Strada Ion Câmpineanu - Lacul Curiacul, zona IREP, cartierul Voila și altele.
Va fi o zi grea, cu multă muncă, pentru că, știm cu toții, sunt destule zone "roșii" în Câmpina din punct de vedere al gunoaielor, dar cu siguranță, după 24 aprilie, Câmpina va fi un municipiu mai curat. Și să sperăm că această curățenie se va păstra. Depinde de fiecare dintre noi.

Vă reamintim că proiectul CÂMPINA CURATĂ nu înseamnă doar ecologizare în cele patru zile anunțate de organizatori (24 aprilie, 15 mai, 5 iunie și 3 iulie). Înseamnă și activități educative și de informare. Și vă reamintim că inițiatorii acestui proiect sunt: Asociaţia Young Motivation, Asociaţia Frizzly, Asociaţia Părinţilor Elevilor din Colegiul Naţional "Nicolae Grigorescu", Asociaţia Tata Verde,  Grupul Informal de Inițiativă Game Changers, Fundaţia Zamolxes,  Asociaţia Club Sportiv Shape Up, Asociaţia "Glasul Autismului", Asociaţia "Arca lui Norocel", Asociaţia Spitalul Voila, Asociaţia Prietenii Şcolii "Ion Cȃmpineanu", Asociația "Fluturi Albi", Asociația Câmpina Civică, Asociația Delfin; Colegiul Naţional "Nicolae Grigorescu", Liceul Tehnologic Energetic Cȃmpina, Colegiul Tehnic Forestier, Liceul Tehnologic Mecanic Câmpina, Liceul Tehnologic "Constantin Istrati", Şcoala Centrală Cȃmpina, Şcoala Gimnazială "B.P. Hasdeu", Şcoala Gimnazială "Ion Cȃmpineanu", Școala Gimnazială "Al.I.Cuza".
Un proiect derulat cu sprijinul partenerilor: Primăria Câmpina, Floricon Salub și Ocolul Silvic Câmpina.

8862 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

5973 vizualizari
08 mai 2021 19:52

Lacul Bisericii din Câmpina a fost populat cu peste jumătate de tonă de pește

De ceva vreme, luciul apei Lacului Bisericii din Câmpina este acoperit într-o proporție importantă de o vegetație inestetică, aflată mai ales în apropierea malurilor și care conferă un aspect dezolant. Acum, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi împreună cu Primăria Câmpina au decis să populeze lacul cu o cantitate importantă de pește, principalul scop al acestei acțiuni fiind tocmai aducerea unor specii de pești care să contribuie la eradicarea vegetație care dă acum un aspect atât de urât lacului.

3013 vizualizari
07 mai 2021 11:24

47,68% - pierderile de apă în rețeaua HidroPrahova. La Câmpina, asta înseamnă o pierdere de peste 1.700 mc apă pe zi

2 comentarii

Faptul că există pierderi în rețeaua de transport și distribuția a apei, aparținând HidroPrahova, nu reprezintă o noutate. Este o problemă veche, pentru care HidroPrahova dă vina pe vechimea și uzura conductelor. După cum reiese dintr-o informare de presă a operatorului regional de apă și canal, pierderea de apă înregistrată în 2020, la nivelul județului, a fost de 47,68%. Cu alte cuvinte, aproape jumătate din cantitatea de apă furnizată de HidroPrahova se pierde în rețea.

Alte stiri recente

1198 vizualizari
09 mai 2021 11:52

Oferte speciale pentru Litoralul României și Bulgariei, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

Vara bate la ușă, astfel că în condițiile speciale ale incertitudinilor determinate de pandemia de coronavirus, mulți turiști își îndreaptă atenția spre Litoralul României și Bulgariei. Venind în întâmpinarea dorinței turiștilor, Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina a lansat o serie de oferte speciale, cu facilități noi și condiții cât mai bune pentru ca vacanța dumneavoastră să devină o amintire frumoasă.

2096 vizualizari
08 mai 2021 20:05

Imagini de la cititori. Natură invadată de gunoaie în spatele Școlii de Poliție din Câmpina

Inițiativa noastră de a oferi câmpinenilor posibilitatea să arate întregii comunități imagini surprinse în diverse locuri se bucură de tot mai mult succes. Zilnic primim atât pe paginile noastre de Facebook, cât și pe Whatsapp, la numărul 0733.388.425 diferite imagini, dar și sugestii și ne sunt semnalate unele probleme cu care se confruntă cetățenii. Acum, vă prezentăm o serie de imagini surprinse de Andreea Petcu în spatele Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, în prelungirea Străzii Crișuri și a Aleii Popasului.