La începutul lunii noiembrie a anului trecut, la trei zile după tragedia de la Clubul Colectiv, în urma căreia 64 de tineri au murit, Cristian Popescu - Piedone demisiona din funcția de primar. Mii de oameni au ieșit atunci în stradă și i-au cerut să plece, considerându-l vinovatul moral pentru drama de la Colectiv. De ce? Pentru că Primăria Sectorului 4, condusă de Piedone, a emis autorizație de funcționare pentru Clubul Colectiv fără avizul ISU privind securitatea la incendii.
Piedone și-a asumat vina morală pentru tragedia de la Colectiv. DNA a declanșat urmărirea penală împotriva primarului Sectorului 4 pentru abuz în serviciu și fals intelectual. Ulterior, ancheta a fost extinsă, procurorii descoperind că au fost emise și alte autorizații cu nerespectarea prevederilor legale privind apărarea împotriva incendiilor.
"Aici se încheie cariera mea politică. Mă retrag. Nu o să mai fiu nici primarul Piedone, nici politicianul Piedone", scria Cristian Popescu pe pagina de Facebook, la o lună după tragedia de la Colectiv. Astăzi, la cinci luni și jumătate de la acea tragedie, tot pe Facebook, Cristian Popescu - Piedone anunță că și-a depus candidatura ca independent pentru un nou mandat de primar al Sectorului 4. Mai spune chiar că nu i-a fost deloc ușor în ultimele luni.
Emoționant până la lacrimi acest Piedone. Dar lacrimile nu sunt pentru el, sunt pentru tinerii care au murit la Colectiv. 64 de tineri. Oare lor cum le-a fost în foc sau pe patul de spital, până s-au stins? Le-o fi fost ușor? Dar părinților care și-au dus copiii la groapă, oare cum le-a fost? Oare cum le este acum când se duc cu flori la mormântul propriilor copii? Dar fraților, colegilor, prietenilor celor care au ars de vii la Colectiv, oare cum le-a fost? Victimelor care de peste cinci luni se chinuie prin spitale și duc o luptă cumplită pentru viață, oare cum le-a fost în aceste ultime cinci luni și jumătate în care lui Piedone nu i-a fost "deloc ușor"?
În sectorul în care tu ești primar din 2008 se întâmplă cea mai cumplită tragedie de după revoluție. Mor 64 de oameni, 64 de tineri cu cariere extraordinare, 64 de oameni buni. Categoric, ești unul dintre vinovații morali ai dezastrului și recunoști asta. Ba mai ești și cercetat și urmărit penal, ba se descoperă că semnatura ta este și pe alte autorizații date cu încălcarea legii. Iar acum vii și spui că vrei din nou la Primărie și le ceri oamenilor să te voteze?! Te mai poți uita în oglindă, Piedone?
Un minim de respect pentru memoria tinerilor morți la Colectiv și pentru suferința familiilor, asta ar trebui să aibă Cristian Popescu - Piedone. Și atunci, îl credeam că este și el om și că nu i-a fost deloc ușor.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.