Pe Strada Ecaterina Teodoroiu din municipiul Câmpina, într-un spațiu achiziționat recent și modernizat, societatea Aveuro Internațional a deschis o fabrică unde se produc măști de protecție. Producția efectivă a început vineri, 8 mai 2020.
"Linia noastră de producție este formată din cinci echipamente moderne. Producem aproximativ 30.000 de măști pe zi, dar ne-am propus să dezvoltăm această activitate. Suntem la început, încă mai învățăm, încă mai reglăm aparatele, lucrăm cu 15 oameni pe tură, în două ture și vă asigur că nu este o activitate temporară, în contextul actualei pandemii de coronavirus. Va fi o activitate permanentă, pe care dorim să o dezvoltăm, pentru că există cerere și cu siguranță va exista în continuare. Producția noastră este destinată comercializării en-gros, pe plan intern, dar și extern", ne-a declarat directorul general al societății Aveuro Internațional, Vlad Papuc.
Pentru noua fabrică, societatea Aveuro a obținut autorizație de funcționare de la Ministerul Apărării Naționale, autorizație emisă în baza Avizului tehnic acordat de Centrul de Cercetare Științifică al MApN, care a testat măștile produse la Câmpina. Conform acestui aviz, măștile sunt de o foarte bună calitate, gradul de filtrare bacterian fiind de 99,7%. În spațiul de pe Strada Ecaterina Teodoroiu, Aveuro a făcut o investiție considerabilă: amenajarea halei de producție, care ulterior a fost supusă controlului de conformitate de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, în vederea emiterii autorizației sanitare; materiale și echipamente etc.
"Am luat această decizie de a deschide o fabrică de măști de protecție, e adevărat, în contextul pandemiei de COVID-19. Știm cu toții că nu găseam măști nicăieri, nici pentru firme, nici pentru populație. Noi chiar aveam nevoie de măști pentru angajații noștri de la celelalte activități și nu aveam de unde să le luăm. Erau aduse măști din import, la prețuri exorbitante și fără o certificare a calității. De ce nu făcea nimeni măști în România? Așa am decis să facem noi! Acum avem un produs fabricat în România, din materiale de calitate, certificate și testate", ne-a mai declarat Vlad Papuc, directorul general al Aveuro Internațional.
Marți seară, în jurul orei 23.00, în Prahova a avut loc un accident rutier terifiant, în urma căruia doi tineri - șoferul de 27 ani și pasagerul de 26 ani - și-au pierdut viața.
La finalul mandatului trecut, Consiliul Local a aprobat o hotărâre prin care se repartizau spațiile locative din blocurile sociale de pe străzile Petrolistului și Năsăud, construite cu fonduri europene, prin Strategia de Dezvoltare Locală a Zonelor Urbane Marginalizate.
În rectificarea bugetului local al municipiului Câmpina, care se va afla pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local din 13 decembrie 2024, a fost inclusă suma de 150.000 lei pentru întocmirea DTAD (documentația tehnică în vederea obținerii autorizației de demolare) și realizarea efectivă a lucrărilor de demolare a fostului cinematograf.
10 decembrie 2024 va rămâne în istorie ca fiind data la care a fost pus la pământ ultimul pilon al podului feroviar de peste DN1 și râul Prahova, dintre Câmpina și Poiana Câmpina.