Gunoiul s-a scumpit cu 1,55 lei/persoană pentru populație și 9,83 lei/mc pentru agenții economici

Actualitate (Categoria articolului)

La propunerea operatorului de salubritate, Consiliul Local Câmpina a aprobat, la sfârșitul săptămânii trecute, majorarea tarifului pentru colectarea, transportul și depozitarea gunoiului menajer. Noile tarife sunt valabile cu 1 februarie, iar motivele pentru care Floricon Salub a solicitat această modificare de preț sunt: majorarea de la 59,92 lei/tonă la 69,58 lei/tonă a tarifului de depozitare la rampa de la Boldești-Scăeni și creșterea salariului minim brut pe economie la 1.450 lei începând cu 1 februarie 2017.

Practic, tariful la gunoi crește astfel:
- de la 8,02 lei/persoană pe lună la 9,57 lei/persoană pe lună (fără TVA) pentru populație (o scumpire de 1,55 lei de persoană pe lună)
- de la 72,61 lei/mc la 82,44 lei/mc (fără TVA) pentru agenții economici și instituțiile publice, cu excepția celor din subordinea Primăriei (scumpirea este de 9,83 lei/mc)
- de la 72,61 lei/mc la 80,63 lei/mc (fără TVA) petru Primărie și instituțiile publice subordonate (scumpirea este de 8,02 lei/mc).

Precizăm faptul că, în prezent, în Câmpina au contracte de salubritate cu Floricon 21.025 persoane, ceea ce reprezintă 60% din totalul populației (conform Institutului Național de Statistică, municipiul Câmpina are oficial 37.378 locuitori, chiar dacă în urma recensământului din anul 2011 au ieșit... 32.935 persoane). Introducerea taxei speciale de salubritate, la 1 ianuarie 2016, în valoare de 20,64 lei de persoană pe lună, un fel de sancțiune stabilită de Guvern pentru locuitorii care nu au contract la gunoi, nu și-a atins scopul în Câmpina. Foarte puțini sunt cei care au încheiat contracte ca să nu plătească acea taxă specială, dublă comparativ cu prețul la gunoi. În schimb, distribuirea gratuită a pubelelor de gunoi a contribuit la creșterea numărului de contracte. 
"În perioada decembrie-ianuarie, am încheiat 480 de noi contracte de salubritate, cu persoane care au venit la noi să facă un astfel de contract pentru a beneficia de pubele gratuite. A fost un lucru bun. Dar mai avem o problemă. Încercăm să depistăm persoanele care nu au contract, confruntând baza noastră de date cu cea a Institutului Național de Statistică, pe care a solicitat-o Primăria Câmpina. Salariații de la Floricon merg împreună cu Poliția Locală prin oraș pentru a vedea exact cum stau lucrurile. Pe lângă cei care nu au contracte deloc, mai există destule situații în care sunt diferențe mari între ce avem noi în contract și ce este în realitate. De exemplu, se plătește gunoiul pentru o persoană sau două, iar în casă sunt patru, cinci sau chiar șase membri de familie. De aceea încercăm să rezolvăm această situație. Am mai spus, creșterea numărului de contracte poate contribui la reducerea tarifului la gunoiul menajer. Acum, 60% din populație are contracte. Dacă procentul s-ar duce spre 100%, tariful la gunoi ar scădea cu o treime", a declarat Florin Constantinescu, directorul Floricon Salub.

5859 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

257 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

397 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

25 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

747 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.