Sportivii de la Clubul OK Silva Câmpina, pe podium la Cupa României la Orientare

Sport (Categoria articolului)

La Baia Sprie, în județul Maramureș, au avut loc, zilele trecute, două competiții de orientare la care au participat și șase sportivi de la Clubul OK Silva Câmpina. Este vorba despre o nouă ediție a Cupei României la Orientare și Trofeul Maramureș - Ediția 50.

Gazda competiției organizate sub egida Federației Române de Orientare a fost CS Spria Baia Sprie, club care a reușit să le ofere celor peste 200 de concurenți din întreaga țara trasee de excepție, chiar dacă unii le-au considerat mai dificile din cauza reliefului variat cu păduri dese, stânci și numeroase cursuri de apă. Cele două competiții s-au desfășurat pe parcursul a trei zile, iar în clasamentul general cumulat al Cupei României la Orientare, sportivii câmpineni au obținut următoarele rezultate:
- Ilie Crețu – locul I la categoria masculin 65 ani
- Silvia Maria Tudorache – locul al II-lea la categoria feminin 10 ani
- Alexia Mihaela Tudorache – locul al III-lea la categoria feminin 16 ani
Pe lângă aceste rezultate, bucuria clubului câmpinean vine și din faptul că sunt șanse mari ca Alexia Tudorache să fie selecționată în echipa națională de juniori a României, care va participa la Campionatele Europene de Orientare de la Vilnius (Lituania) din luna august a acestui an. Mai precizăm faptul că la acest sfârșit de săptămână, la Baia Mare, are loc o nouă etapă a concursurilor naționale de orientare, iar Clubul OK Silva Câmpina speră să obțină titluri naționale la două categorii de vârstă. Mult succes!
Orientarea un sport care constă în parcurgerea unui traseu, într-un teren necunoscut, materializat printr-o succesiune de posturi de control ce trebuiesc atinse. Sportivul alege ruta între posturile de control, cu ajutorul hărții și busolei, trebuie să se orienteze și să ia decizii rapide în timp ce se deplasează cu o viteză mare. Performanța se stabilește prin evaluarea timpului în care sportivul parcurge traseul și atingerea tuturor posturilor de control de pe traseu.

2813 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

3177 vizualizari
19 iun. 2021 21:09

Dorin Iamandeiu, două medalii pentru Lido Câmpina la endurocros

La Moreni a avut loc sâmbătă, 19 iunie, etapa a patra a Campionatului Național de Endurocros, competiție la care a participat și Dorin Iamandeiu, unul dintre sportivii legitimați la Clubul Sportiv Lido Câmpina, condus de Cătălin Duță.

5360 vizualizari
16 iun. 2021 08:02

Alexandra Dobrin, eleva antrenorului Gabriel Cojocaru, este noua campioană națională la natație la 200m mixt și 400m mixt și s-a calificat la Mondiale

Cum poate sportul să aducă atâta bucurie și amărăciune în același timp?! Vestea excelentă pentru sportul câmpinean, după Campionatul Național de Natație, desfășurat în week-end la București, la Bazinul ”Tolea Grințescu” din cadrul Complexului Sportiv Dinamo, este că sportiva Alexandra Dobrin, care se pregătește la Câmpina, sub coordonarea antrenorului Gabriel Cojocaru de la Clubul Barracuda, a devenit campioană națională a României la seniori, în probele de 200m mixt și 400m mixt. Mai mult, Alexandra Dobrin a realizat baremul pentru a participa la Campionatul Mondial de Natație, care va avea loc în Japonia, anul viitor.

Alte stiri recente

1600 vizualizari
20 iun. 2021 19:40

În ultima duminică a fiecărei luni de vară, în centrul Câmpinei va cânta fanfara

Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina a pregătit o serie de evenimente pentru ultimul week-end al fiecărei luni de vară. Sâmbăta sunt organizate diverse spectacole în aer liber, despre care am scris pe larg aici, iar a doua zi, duminica, de la ora 11.00, este pregătită o altă surpriză.

1254 vizualizari
20 iun. 2021 19:23

O săptămână până la alegerile pentru funcția de primar al comunei Șotrile. Bogdan Davidescu, din nou pe lista candidaților

În ultimii ani, singurele referiri despre comuna prahoveană Șotrile în presa națională sunt cele legate de isprăvile lui Bogdan Davidescu, fostul primar, condamnat în anul 2019 pentru pornografie infantilă. O condamnare cu suspendare, în urma căreia Davidescu și-a pierdut mandatul de primar. A fost exclus din PSD, așa, de fațadă, pentru că partidul nu a desemnat un alt candidat la Primărie, la alegerile locale din septembrie 2020. Bogdan Davidescu a candidat din nou, independent, și a câștigat cu 41,22%, față 34,94% cât a obținut principalul său contracandidat, liberalul Gabriel Broșteanu.