Primăria Câmpina reamintește cetățenilor și firmelor că au obligația să curețe zăpada de pe trotuare

Actualitate (Categoria articolului)

Acțiunea de deszăpezire a continuat astăzi în municipiul Câmpina atât în zona centrală, cât și pe străzile laterale, de această dată intervenindu-se inclusiv pe trotuare, cu un utilaj mai mic. Este vorba despre trotuarele din centrul municipiului. Prin intermediul unui comunicat de presă, Primăria le reamintește cetățenilor și societăților comerciale că au obligația să înlăture zăpada și gheața de pe trotuar, în dreptul locuinței/sediului, în cazul blocurilor apelul fiind adresat asociațiilor de proprietari.

Această obligație este prevăzută în Hotărârea nr. 11/2016 a Consiliului Local Câmpina, iar nerespectarea ei poate fi sancționată cu amendă cuprinsă între 50 și 100 lei - în cazul persoanelor fizice și 200-500 lei în cazul agenților economici. De asemenea, împiedicarea operatorului să realizeze deszăpezirea, prin blocarea străzilor/trotuarelor cu mașini parcate neregulamentar sau în locuri nepermise ori cu diverse mărfuri și ambalaje (cum a fost cazul în zona unor magazine) se amendează cu 50-100 lei pentru persoanele fizice și 200-500 lei pentru firme.

Cetățenii sunt rugați să sprijine și activitatea de strângere a zăpezii din parcări, atunci când sunt solicitați, prin mutarea temporară a autoturismelor, astfel încât să utilajele de deszăpezire să poată interveni. Primăria Câmpina mai reamintește faptul că persoanele fără adăpost pot fi cazate la Centrul Social de Urgență, iar în cazul în care întâlniți astfel de persoane puteți anunța la dispeceratul Poliției Locale.

4151 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Flori 11.01.2017 19:14 Primaria Campina trebuie sa curete intai strazile si dupa aceea sa spuna cetatenilor ce sa faca,HOTI ORDINARI....
  • Andrei 11.01.2017 21:54 Dar asistatii social unde sunt? Eu unul nu am vazut niciodata pe strada, fie vara, fie iarna, fie inundatii, fie alte calamitati, acesti asistati social, care trebuie sa muncesca pentru a primii niste bani, din banii nostri!!! Imi permit sa va fac o sugestie, pentru ca de la dvs mai aflam si noi ce se intampla prin Campina, poate luati in considerare sa faceti un reportaj cu acesti asistati social. De exemplu, eu unul as vrea sa stiu, in ultima luna, cati sunt, unde au muncit ei, cine i-a verificat, cati bani au incasat? Nu vreau sa ma gandesc cati bani se cheltuie anual cu acesti oameni!
  • OORETHSEM 12.01.2017 20:25 Cetatenii din Câmpina reamintesc Primariei și firmelor contractate pentru deszapezire că au obligația să curețe zăpada de pe strazi ! ....poate urmand acest indemn si tratandu-l cu seriozitate,vom avea si noi spiritul civic sa curatam trotuarele.

Actualitate

2338 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

350 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

135 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

543 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: