Primăria Câmpina reamintește cetățenilor și firmelor că au obligația să curețe zăpada de pe trotuare

Actualitate (Categoria articolului)

Acțiunea de deszăpezire a continuat astăzi în municipiul Câmpina atât în zona centrală, cât și pe străzile laterale, de această dată intervenindu-se inclusiv pe trotuare, cu un utilaj mai mic. Este vorba despre trotuarele din centrul municipiului. Prin intermediul unui comunicat de presă, Primăria le reamintește cetățenilor și societăților comerciale că au obligația să înlăture zăpada și gheața de pe trotuar, în dreptul locuinței/sediului, în cazul blocurilor apelul fiind adresat asociațiilor de proprietari.

Această obligație este prevăzută în Hotărârea nr. 11/2016 a Consiliului Local Câmpina, iar nerespectarea ei poate fi sancționată cu amendă cuprinsă între 50 și 100 lei - în cazul persoanelor fizice și 200-500 lei în cazul agenților economici. De asemenea, împiedicarea operatorului să realizeze deszăpezirea, prin blocarea străzilor/trotuarelor cu mașini parcate neregulamentar sau în locuri nepermise ori cu diverse mărfuri și ambalaje (cum a fost cazul în zona unor magazine) se amendează cu 50-100 lei pentru persoanele fizice și 200-500 lei pentru firme.

Cetățenii sunt rugați să sprijine și activitatea de strângere a zăpezii din parcări, atunci când sunt solicitați, prin mutarea temporară a autoturismelor, astfel încât să utilajele de deszăpezire să poată interveni. Primăria Câmpina mai reamintește faptul că persoanele fără adăpost pot fi cazate la Centrul Social de Urgență, iar în cazul în care întâlniți astfel de persoane puteți anunța la dispeceratul Poliției Locale.

3828 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Flori 11.01.2017 19:14 Primaria Campina trebuie sa curete intai strazile si dupa aceea sa spuna cetatenilor ce sa faca,HOTI ORDINARI....
  • Andrei 11.01.2017 21:54 Dar asistatii social unde sunt? Eu unul nu am vazut niciodata pe strada, fie vara, fie iarna, fie inundatii, fie alte calamitati, acesti asistati social, care trebuie sa muncesca pentru a primii niste bani, din banii nostri!!! Imi permit sa va fac o sugestie, pentru ca de la dvs mai aflam si noi ce se intampla prin Campina, poate luati in considerare sa faceti un reportaj cu acesti asistati social. De exemplu, eu unul as vrea sa stiu, in ultima luna, cati sunt, unde au muncit ei, cine i-a verificat, cati bani au incasat? Nu vreau sa ma gandesc cati bani se cheltuie anual cu acesti oameni!
  • OORETHSEM 12.01.2017 20:25 Cetatenii din Câmpina reamintesc Primariei și firmelor contractate pentru deszapezire că au obligația să curețe zăpada de pe strazi ! ....poate urmand acest indemn si tratandu-l cu seriozitate,vom avea si noi spiritul civic sa curatam trotuarele.

Actualitate

1451 vizualizari
29 sept. 2022 20:01

Accident pe Strada Republicii, din Câmpina. Un pieton a fost lovit de o mașină

UPDATE - Victima accidentului este o femeie de 68 ani, care a fost transportată la spital. Conducătorul autoturismului care a produs accidentul este un bărbat de 32 ani. Atât șoferul, cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cursul serii de joi, 29 septembrie, în apropierea orei 20, pe Strada Republicii, din Câmpina, a avut loc un accident rutier.

2191 vizualizari
29 sept. 2022 15:14

Târgul de Toamnă de la Breaza va avea loc în perioada 13-16 octombrie

Consiliul Local Breaza a stabilit ca Târgul de Toamnă de la Breaza să aibă loc în acest an în perioada 13-16 octombrie, în același loc ca și la precedentele ediții - Strada Ocinei și străduțele adiacente, Parcul Brâncoveanu, Strada Republicii (zona intersecției cu Strada Ocinei).

Alte stiri recente

425 vizualizari
29 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Programul și delegările

La finalul acestei săptămâni, de vineri după-amiază și până duminică la prânz sunt programate jcurile etapei a 9-a din Liga A Prahova, la fotbal. Iată programul și delegările:

1680 vizualizari
28 sept. 2022 20:11

Două handbaliste de la CS Câmpina, în vederile lotului național de cadete

În perioada 19-28 septembrie, Federația Română de Handbal a organizat, în cadrul "Programului Plan Talent", acțiuni de selecție pentru sportive născute 2008-2009, în vederea formării lotului național de cadete, acțiuni desfășurate în opt centre din țară.