Imagini impresionante cu pacienți întinși pe jos, pe holurile unui spital din Madrid, așteptând paturi disponibile

Social (Categoria articolului)

Spitalele din Spania, în special cele din Madrid, sunt depășite de criza coronavirusului. Secțiile de terapie intensivă sunt supraaglomerate, iar pacienții stau și pe podea, pe coridoare, așteptând paturi disponibile. Mai multe clipuri postate pe rețelele de socializare surprind imagini dureroase, oameni care tușesc, unii întinși pe jos, pe cearșafuri, cadre medicale care se grăbesc de la un pacient la altul.

Spania a anunțat luni aproape 33.000 de pacienți confirmați cu COVID-19 și 2.200 de morți. Potrivit autorităților spaniole, medicii, asistentele și șoferii de ambulanțe reprezintă 12% din totalul cazurilor de infecție din țară. Guvernul i-a mobilizat pe studenţii aflaţi în ultimul an la medicină şi asistenţă medicală, precum şi pe doctorii pensionaţi, pentru a face faţă afluxului de bolnavi în spitale, dintre care unele sunt depăşite de situaţie. Regiunea Madrid este de departe cea mai afectată, cu 1.021 de morţi şi se apropie de 10.000 de cazuri de infectare, conform datelor făcute publice de Guvernul spaniol.

2334 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

3569 vizualizari
04 mar. 2021 20:59

Primul restaurant din Câmpina dedicat pastelor italiene adevărate. Aroma Italiei la ”Pasta Italian Cuisine”

Se numește ”Pasta Italian Cuisine” și se află în Câmpina, ultracentral, pe Bulevardul Carol I, nr. 32, lângă CEC. După cum îi spune și denumirea, acest restaurant este dedicat pastelor italiene, fiind primul de acest gen din Câmpina, iar odată ce îi treci pragul ai garanția că vei savura cele mai căutate paste din restaurantele exclusiviste din Italia.

2787 vizualizari
02 mar. 2021 09:26

O parte a Cartierului Muscel din Câmpina nu va avea energie electrică, timp de mai multe ore, în perioada 3-5 martie 2021

1 comentarii

Societatea Electrica (SDEE Muntenia Nord) va întrerupe furnizarea energiei electrice în Cartierul Muscel din municipiul Câmpina: miercuri - 3 martie, joi - 4 martie și vineri - 5 martie, în intervalul orar 9.30-14.30.

Alte stiri recente

595 vizualizari
05 mar. 2021 19:23

Două medalii pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, în prima zi a Campionatului Național under 18

La București, au loc vineri și sâmbătă Campionatele Naționale de Atletism în Sală pentru sportivii sub 18 ani (juniori II), CSS ”Constantin Istrati” Câmpina fiind reprezentat de trei sportivi. Încă din prima zi, clubul câmpinean a obținut deja două medalii.

1426 vizualizari
05 mar. 2021 12:53

Firma care a cumpărat Turnătoria Câmpina a "vândut-o" deja unei firme-surori, care face curat pe cele 21 hectare de teren

V-am informat despre faptul că, anul trecut, terenurile și toate construcțiile aparținând Turnătoriei Centrale Orion Câmpina, societate aflată în faliment, au fost vândute prin intermediul lichidatorului judiciar unei societăți cu capital italian - Edil Center SRL Filipești din județul Bacău. Valoarea contractului - aproximativ 15 milioane lei fără TVA. Iar zilele trecute vă arătam cum sunt puse la pământ unele instalații / construcții care mai există pe terenul de 21 hectare care a aparținut Turnătoriei.