”Serbările Toamnei”, de la Câmpina, au început cu o ploaie torențială și cu foarte puține oficialități

Eveniment (Categoria articolului)

Ediția 2022 a ”Serbărilor Toamnei” a fost una foarte așteptată. În primul rând pentru că, după doi ani de pandemie, câmpinenii erau dornici să revadă un spectacol frumos, să se plimbe în zona centrală în căutare de produse sau de... bunătăți, dar și pentru că era prima ediție a ”Serbărilor Toamnei” de la alegerile locale din 2020 și oamenii erau curioși să vadă ce poate noul primar.

Lume multă, interes mare în jurul acestei ediții a ”Serbărilor Toamnei” și a venit momentul deschiderii oficiale a evenimentului.
Ploaia a stricat planurile organizatorilor
La ora 11 fix s-au auzit primele acorduri ale Imnului Câmpinei, pe versurile regretatului Mihai Constantin și orchestrația lui Cornel Brătilă. Apoi, la invitația prezentatoarei Lorena Toma, pe scenă a urcat primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, care s-a adresat celor prezenți. Din păcate, pentru organizatori și pentru evenimentul în sine, în numai câteva minute a început o ploaie torențială, care era prefațată de nori negri. Din cauza ploii, după cuvântul de bun-venit și s-a trecut direct la premierea elevilor olimpici și a sportivilor campioni și vicecampioni naționali, moment asupra căruia vom reveni.
De asemenea, ploaia a stricat socotelile vizitatorilor și comercianților prezenți la ”serbări”. Oamenii s-au adăpostit pe unde au putut, astfel că la standurile de cumpărături sau cu mâncare nu mai era nimeni.
Au votat 19 consilieri, dar au urcat pe scenă doar... 3
Sumele pentru această ediție a ”Serbărilor Toamnei” au fost alocate de la bugetul local al municipiului Câmpina, prin votul Consiliului Local, co-organizator al evenimentului, alături de Primăria Câmpina și Casa Tineretului. De fiecare dată când a fost vorba de acest eveniment, votul Consiliului Local a fost unanim. Acum, prezența la deschdierea oficială a evenimentului a fost modestă. Doar trei consilieri locali au fost prezenți alături de primarul Alin Moldoveanu, atât la deschidere, cât și la premierea elevilor și sportivilor - Adina Gârbăcică, Liviu Davidescu și Florin Marcu, acesta sosind după începerea premierii elevilor și sportivilor.
Fără oficialități... ca-n alți ani
La edițiile precedente ale ”Serbărilor Toamnei”, scena era arhiplină la festivitățile de deschidere - senatori, deputați, miniștri, prefecți, președinți ai Consiliilor Județene, lideri politici, consilieri județeni și foarte mulți consilieri locali, dar și delegații ale orașelor înfrățite cu Câmpina și primari ai localităților din jur, cu toții își doreau să apară în poza de la acest eveniment. Acum, lucrurile au fost mult mai discrete... Dacă e mai bine sau nu, probabil că fiecare are propria sa părere. Cert este că, după spusele organizatorilor, s-a dorit mai puțină politică acolo, pe scenă.
Fără fum de la grătare și fără ”chinezării”
Așa cum vă anunțasem în urmă cu câteva zile, una dintre noutățile acestei ediții a ”Serbărilor Toamnei” a fost interzicerea grătarelor care scoteau acel fum gros, dar și a comercianților cu ”chinezării”, ”turcisme” și alte produse în general de o calitate îndoielnică, mai potrivite pentru un târg decât pentru un astfel de festival. Nu a mai fost fum de la grătare, ceea ce pe unii i-a deranjat, parcă dorindu-și să stea în acel fum și să savureze un mic. Dar mici, pastramă, bulz au fost, dar erau gătite pe plite sau grătare electrice. De asemenea, de mare succes s-au bucurat rulotele cu produse de tip fast-food. Față de edițiile precedente, câmpinenii au putut savura și produse exotice, mai puțin tradiționale - de la homari și caracatiță, la raci, midii și... pui de baltă.
”Serbările Toamnei” sunt în plină desfășurare și programează sâmbătă seară un spectacol folcloric, iar duminică seară un alt spectacol de gală cu Anna Lesko, Paul Ciuci & Compact și Cristi Minculescu.

3450 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anonim 17.09.2022 17:57 Ca tot comenta cineva ca n-a avut Moldoveanu tricolorul la el la evenimentul cu pompierii, sper ca e multumit :) Iata-l cu tricolorul la serbarile astea de un prost gust evident. Hai mai dati-i idei ca vad ca le asimileaza repede :)
  • Ionut 18.09.2022 06:47 De ce nu au fost mai multi consilieri si oficialitati? Cine seamana vant, culege furtuna (dupa cum s-a vazut si la propriu si la figurat).
  • Circul - rețeta succesului 18.09.2022 21:54 Un circ ieftin, dar care costa mult. Culmea, tocmai cand toata tara si toata lumea strange cureaua si viata se scumpeste galopant din cauza crizei, noi aruncam banii pe lucruri atat de nefolositoare (sa nu zic gregare, daunatoare). In continuare politrucii care conduc orasul actioneaza doar din populism, impotriva interesului comunitatii. Fix ca parintii ce rasfata niste copii obraznici si incapabili, asa procedeaza si conducatorii orasului - primar si consilieri la un loc. La asta se pricep sa-si dea mana. ”De fiecare dată când a fost vorba de acest eveniment, votul Consiliului Local a fost unanim” - exact ca in cazul pasajului: niste ipocriti populisti fac pe plac unui ignorant incompetent ce distruge un oras (crezand in prostia lui ca-l salveaza). Ei sunt mai vinovati decat el, de marasmul in care se zbate aceasta comunitate. Pentru ca de la ei macar aveam asteptari. Facem pe plac prostimii necivilizate care ne sufoca, in loc s-o educam si s-o punem la punct prin masuri inteligente. Puterea autodistructiva a multimii se poate stapani prin intelepciune si implicare/sacrificiu. Dar cand nu exista nici astea, e dezastru. Cat de jos a cazut acest oras...

Eveniment

2686 vizualizari
28 sept. 2022 19:57

“Germana pentru simpatici”, un volum de Livia Miu, lansat la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu” Câmpina

Un spațiu inedit pentru lansarea unei cărți, holul de onoare al Colegiului Național “Nicolae Grigorescu”, din Câmpina, a fost decorul lansării volumului “Germana pentru simpatici”, al Liviei Miu, profesor de limba germana la această instituție de învățământ.

1583 vizualizari
26 sept. 2022 16:10

Vineri, 30 septembrie, va fi lansat cel mai nou volum al lui Alin Ciupală cu evocări despre Câmpina

Vineri, 30 septembrie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” va avea loc lansarea celui mai nou volum de evocări despre Câmpina al istoricului local Alin Ciupală.

Alte stiri recente

1451 vizualizari
29 sept. 2022 20:01

Accident pe Strada Republicii, din Câmpina. Un pieton a fost lovit de o mașină

UPDATE - Victima accidentului este o femeie de 68 ani, care a fost transportată la spital. Conducătorul autoturismului care a produs accidentul este un bărbat de 32 ani. Atât șoferul, cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cursul serii de joi, 29 septembrie, în apropierea orei 20, pe Strada Republicii, din Câmpina, a avut loc un accident rutier.

425 vizualizari
29 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Programul și delegările

La finalul acestei săptămâni, de vineri după-amiază și până duminică la prânz sunt programate jcurile etapei a 9-a din Liga A Prahova, la fotbal. Iată programul și delegările: