”Serbările Toamnei”, de la Câmpina, au început cu o ploaie torențială și cu foarte puține oficialități

Eveniment (Categoria articolului)

Ediția 2022 a ”Serbărilor Toamnei” a fost una foarte așteptată. În primul rând pentru că, după doi ani de pandemie, câmpinenii erau dornici să revadă un spectacol frumos, să se plimbe în zona centrală în căutare de produse sau de... bunătăți, dar și pentru că era prima ediție a ”Serbărilor Toamnei” de la alegerile locale din 2020 și oamenii erau curioși să vadă ce poate noul primar.

Lume multă, interes mare în jurul acestei ediții a ”Serbărilor Toamnei” și a venit momentul deschiderii oficiale a evenimentului.
Ploaia a stricat planurile organizatorilor
La ora 11 fix s-au auzit primele acorduri ale Imnului Câmpinei, pe versurile regretatului Mihai Constantin și orchestrația lui Cornel Brătilă. Apoi, la invitația prezentatoarei Lorena Toma, pe scenă a urcat primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, care s-a adresat celor prezenți. Din păcate, pentru organizatori și pentru evenimentul în sine, în numai câteva minute a început o ploaie torențială, care era prefațată de nori negri. Din cauza ploii, după cuvântul de bun-venit și s-a trecut direct la premierea elevilor olimpici și a sportivilor campioni și vicecampioni naționali, moment asupra căruia vom reveni.
De asemenea, ploaia a stricat socotelile vizitatorilor și comercianților prezenți la ”serbări”. Oamenii s-au adăpostit pe unde au putut, astfel că la standurile de cumpărături sau cu mâncare nu mai era nimeni.
Au votat 19 consilieri, dar au urcat pe scenă doar... 3
Sumele pentru această ediție a ”Serbărilor Toamnei” au fost alocate de la bugetul local al municipiului Câmpina, prin votul Consiliului Local, co-organizator al evenimentului, alături de Primăria Câmpina și Casa Tineretului. De fiecare dată când a fost vorba de acest eveniment, votul Consiliului Local a fost unanim. Acum, prezența la deschdierea oficială a evenimentului a fost modestă. Doar trei consilieri locali au fost prezenți alături de primarul Alin Moldoveanu, atât la deschidere, cât și la premierea elevilor și sportivilor - Adina Gârbăcică, Liviu Davidescu și Florin Marcu, acesta sosind după începerea premierii elevilor și sportivilor.
Fără oficialități... ca-n alți ani
La edițiile precedente ale ”Serbărilor Toamnei”, scena era arhiplină la festivitățile de deschidere - senatori, deputați, miniștri, prefecți, președinți ai Consiliilor Județene, lideri politici, consilieri județeni și foarte mulți consilieri locali, dar și delegații ale orașelor înfrățite cu Câmpina și primari ai localităților din jur, cu toții își doreau să apară în poza de la acest eveniment. Acum, lucrurile au fost mult mai discrete... Dacă e mai bine sau nu, probabil că fiecare are propria sa părere. Cert este că, după spusele organizatorilor, s-a dorit mai puțină politică acolo, pe scenă.
Fără fum de la grătare și fără ”chinezării”
Așa cum vă anunțasem în urmă cu câteva zile, una dintre noutățile acestei ediții a ”Serbărilor Toamnei” a fost interzicerea grătarelor care scoteau acel fum gros, dar și a comercianților cu ”chinezării”, ”turcisme” și alte produse în general de o calitate îndoielnică, mai potrivite pentru un târg decât pentru un astfel de festival. Nu a mai fost fum de la grătare, ceea ce pe unii i-a deranjat, parcă dorindu-și să stea în acel fum și să savureze un mic. Dar mici, pastramă, bulz au fost, dar erau gătite pe plite sau grătare electrice. De asemenea, de mare succes s-au bucurat rulotele cu produse de tip fast-food. Față de edițiile precedente, câmpinenii au putut savura și produse exotice, mai puțin tradiționale - de la homari și caracatiță, la raci, midii și... pui de baltă.
”Serbările Toamnei” sunt în plină desfășurare și programează sâmbătă seară un spectacol folcloric, iar duminică seară un alt spectacol de gală cu Anna Lesko, Paul Ciuci & Compact și Cristi Minculescu.

4166 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anonim 17.09.2022 17:57 Ca tot comenta cineva ca n-a avut Moldoveanu tricolorul la el la evenimentul cu pompierii, sper ca e multumit :) Iata-l cu tricolorul la serbarile astea de un prost gust evident. Hai mai dati-i idei ca vad ca le asimileaza repede :)
  • Ionut 18.09.2022 06:47 De ce nu au fost mai multi consilieri si oficialitati? Cine seamana vant, culege furtuna (dupa cum s-a vazut si la propriu si la figurat).
  • Circul - rețeta succesului 18.09.2022 21:54 Un circ ieftin, dar care costa mult. Culmea, tocmai cand toata tara si toata lumea strange cureaua si viata se scumpeste galopant din cauza crizei, noi aruncam banii pe lucruri atat de nefolositoare (sa nu zic gregare, daunatoare). In continuare politrucii care conduc orasul actioneaza doar din populism, impotriva interesului comunitatii. Fix ca parintii ce rasfata niste copii obraznici si incapabili, asa procedeaza si conducatorii orasului - primar si consilieri la un loc. La asta se pricep sa-si dea mana. ”De fiecare dată când a fost vorba de acest eveniment, votul Consiliului Local a fost unanim” - exact ca in cazul pasajului: niste ipocriti populisti fac pe plac unui ignorant incompetent ce distruge un oras (crezand in prostia lui ca-l salveaza). Ei sunt mai vinovati decat el, de marasmul in care se zbate aceasta comunitate. Pentru ca de la ei macar aveam asteptari. Facem pe plac prostimii necivilizate care ne sufoca, in loc s-o educam si s-o punem la punct prin masuri inteligente. Puterea autodistructiva a multimii se poate stapani prin intelepciune si implicare/sacrificiu. Dar cand nu exista nici astea, e dezastru. Cat de jos a cazut acest oras...

Eveniment

2182 vizualizari
20 sept. 2023 22:21

Câmpina a demonstrat că are talente care pot susține un spectacol foarte reușit

Unul dintre obiectivele nedeclarate ale primei ediții a Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor a fost acela de a demonstra că există pe plan local talente care pot susține un spectacol foarte reușit, atât cu soliști, cât și cu instrumentiști, cu grupuri vocal-instrumentale, dar și cu ansambluri folclorice de dansuri.

1661 vizualizari
20 sept. 2023 21:51

”Pedalăm cu zâmbete”, un marș al bicicliștilor în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor

Câteva zeci de bicicliști, dintre care - foarte îmbucurător - mulți copii, s-au aliniat duminică, 17 septembrie, în fața Centrului de Informare și Promovare Turistică din Câmpina pentru un marș intitulat ”Pedalăm cu zâmbete”.

Alte stiri recente

1066 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.

1100 vizualizari
21 sept. 2023 18:52

A fost dat startul lucrărilor de realizare a rețelelor de apă și canalizare în Breaza, Comarnic și Sinaia

Miercuri, 20 septembrie, în localitățile Breaza, Comarnic și Sinaia a fost dat startul oficial al lucrărilor de realizare a rețelei de apă și canalizare, proiect care se derulează prin Hidro Prahova, cu finanțare europeană, valoarea totală - pentru toate cele 42 localități din județ, incluse în acest proiect - fiind de aproximativ 700 milioane euro.