S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 7 februarie

Social (Categoria articolului)

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

7 februarie...
1977 - În sala de festivități a Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice din Câmpina avea loc un recital la pian susținut de Cătălina Diaconu. De altfel, evenimente culturale de înaltă ținută erau organizate periodic în sala de festivități a Institutului câmpinean. Cătălina Diaconu (foto) este născută la București, a început să studieze pianul la vârsta de patru ani, la șapte ani a susținut primul său recital la București, apoi la 14 ani a debutat într-un concert cu orchestră și avea să devină un nume foarte apreciat în lumea artei muzicale. A absolvit Conservatorul ”George Enescu” din București cu nota maximă, apoi a studiat la Moscova, sub coordonarea celebrului profesor Lev Naumov, iar în anul 1981 (deci la patru ani după ce a cântat la Câmpina) a plecat la Roma, unde și-a construit o carieră pedagogică de excepție. Este profesor docent și predă pian principal la Conservatorul Santa Cecilia din Roma. A condus juriul de la Concursul internațional ”Dinu Lipatti”, a fost director artistic al Festivalului tinerelor talente românești din Diaspora - ”Propatria” și este o prezență activă în viața muzicală din capitala Italiei, inclusiv în comunitatea de români de acolo.

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)

3431 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

834 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

579 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

516 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în acre au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

511 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.