Document oficial CSM. Cum a intervenit procurorul Mircea Negulescu în favoarea primarului din Valea Doftanei pentru că „Lucian Costea Vileford este prietenul meu”

Social (Categoria articolului)

S-a scris și s-a vorbit mult despre procurorul Mircea Negulescu zis și "Portocală", cel care a fost exclus recent din magistratură printr-o decizie a Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Asta, după ce a fost transferat de la DNA Ploiești la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina și apoi suspendat din funcție. Documentul CSM de excludere a lui Negulescu din magistratură are 123 de pagini și a fost publicat de Luju.ro. Parcurgând această hotărâre a CSM, oricine poate vedea că aproape jumătate este dedicată unei abateri disciplinare a procurorului Mircea Negulescu, acesta dorind să-l protejeze pe actualul primar al comunei Valea Doftanei. Cel despre care Negulescu spune "Lucian Costea Vileford este prietenul meu".

Redăm în continuare doar câteva dintre pasajele publicate de luju.ro din hotărârea CSM de excludere din magistratură a procurorului Mircea Negulescu, pasaje din care reiese fără dubii prietenia declarată dintre procurorul exclus din magistratură şi actualul primar al comunei Valea Doftanei.
“Referitor la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. l din Legea nr. 303/2004, Inspecția Judiciară, în esență, a reținut că pârâtul procuror Negulescu Mircea, în cursul lunii septembrie 2016, a procedat la contactarea telefonică a domnului Lefter Cătălin, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, învestit cu soluţionarea dosarului penal nr. 457/P/2016, iar în cadrul discuțiilor purtate a solicitat acestuia să nu îl introducă în dosar pe numitului Costea Lucian Vileford (ca persoană vătămată) şi cercetarea ofiţerului de poliţie Popa Marius.
(...) La data de 08.07.2016, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a fost înregistrat dosarul nr. 457/P/2016 (reunit ulterior la dosarul nr. 295/P/2016). Dosarul nr. 457/P/2016 a fost repartizat spre soluţionare domnului procuror Lefter Cătălin din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. În cauză s-au efectuat cercetări faţă de numitul Vlad Constantin, sub aspectul comiterii a patru infracțiuni de şantaj (cu referire la persoanele vătămate Vasile George, Tudora Ion, Aldea Adrian şi Costea Lucian-Vileford) şi a două infracţiuni de ultraj (cu referire la persoanele vătămate Vasile George și Ovidenie Mihai). (...) În cursul lunii septembrie 2016, numitul Costea Lucian Vileford a fost încunoştiinţat telefonic pentru a se prezenta la camera nr. 63 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, întrucât existau informaţii că a fost şantajat de către inculpatul Vlad Constantin, cercetat în dosarul penal nr. 457/P/2016 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Anterior prezentării la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, numitul Costea Lucian Vileford s-a întâlnit cu pârâtul procuror Negulescu Mircea, care la acel moment îşi desfăşura activitatea în cadrul DNA – ST Ploieşti, ocazie cu care i-a spus că a fost chemat la camera 63. Totodată, l-a întrebat dacă cunoaşte cine își desfășoară activitatea în acel birou. Pârâtul procuror Negulescu Mircea i-a comunicat că nu ştie, dar l-a îndrumat să meargă unde a fost chemat. Ulterior acestei discuţii, pârâtul procuror Negulescu Mircea a contactat-o telefonic pe doamna Ilioiu Florentina Maria, procuror şef Secţie urmărire penală în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova și a întrebat-o cine își desfășoară activitatea la camera 63. Aceasta i-a comunicat că în acel birou își desfășoară activitatea domnul Lefter Cătălin, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

La data de 15.09.2016 numitul Costea Lucian Vileford s-a prezentat la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, unde a purtat discuţii cu domnul procuror Lefter Cătălin, referitor la faptul că este ameninţat de numitul Vlad Constantin, zis „Şomeru”, context în care i-a comunicat că îi este teamă să formuleze plângere împotriva acestuia. În aceste împrejurări, numitul Costea Lucian Vileford a solicitat o nouă întâlnire după 3-4 zile, pentru a avea posibilitatea să se mai gândească cu privire la opțiunea sa de a formula plângere penală împotriva lui Vlad Constantin. După prezentarea la camera 63, numitul Costea Lucian Vileford l-a contactat telefonic (apel whatsapp) pe pârâtul procuror Negulescu Mircea, ocazie cu care i-a spus că este vorba despre un dosar legat de ROMSILVA, de licitaţii, în care erau cercetaţi Vlad Constantin, zis „Şomeru” şi poliţistul Popa Marius.
În aceeaşi zi, numitul Costea Lucian Vileford s-a deplasat la sediul DNA – ST Ploieşti, unde a purtat o discuție cu pârâtul procuror Negulescu Mircea, în biroul acestuia. În cadrul acestei discuții, numitul Costea Lucian Vileford a menţionat că a fost sfătuit de către domnul procuror Lefter Cătălin să nu vorbească cu nimeni despre chemarea sa la camera 63. A fost evaziv în a-i prezenta situaţia pârâtului procuror Negulescu Mircea, căruia i-a spus totuşi că a fost chemat la procuror şi i s-a cerut să facă plângere.
În aceste împrejurări, în prezenţa numitului Costea Lucian Vileford, pârâtul procuror Negulescu Mircea l-a contactat telefonic pe domnul procuror Lefter Cătălin, utilizând telefonul fix din birou, pe telefonul fix din biroul acestuia de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Referitor la conţinutul convorbirii purtate, domnul procuror Lefter Cătălin a precizat faptul că pârâtul procuror Negulescu Mircea i-a solicitat „să nu îl introducă în cauză pe Costea Lucian Vileford ca parte vătămată, întrucât Şomerul este foarte periculos”.
Numitul Costea Lucian Vileford a confirmat contactarea telefonică a domnului procuror Lefter Cătălin, de către pârâtul procuror Negulescu Mircea, şi purtarea acestei discuţii în prezenţa sa, discuție în cadrul căreia pârâtul procuror Negulescu Mircea a afirmat următoarele: „numitul Costea Lucian Vileford esteprietenul meu”, iar „Şomeru este un om răzbunător, iar dacă Costea Lucian Vileford o să şi-l pună în cap, o să-i facă probleme”.

(Foto - Mediafax)

5252 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Remus 27.03.2018 17:06 Deci exista structuri de genul asta dubios si in interiorul procurorilor? Pai ce incredere sa mai avem acum? Eu unul eram convins ca clanul Cosma de la Ploiesti chiar sunt mafioti..acum ce sa mai cred? Iohannis de ce doarme in bocanci, de ce nu cere anchete facute de niste independenti la toate parchetele?

Social

1086 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4724 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

174 vizualizari
28 mar. 2024 17:08

Reacție fără precedent a societății Neptun Câmpina, ca răspuns la acuzațiile primarului Alin Moldoveanu privind microhidrocentrala de la Fântâna cu Cireși

Un grup de salariați ai societății Neptun Câmpina ne-au transmis o Scrisoare deschisă adresată primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. Este o scrisoare șocantă, pe care o puteți citi în continuare, apoi o să încercăm să explicăm ce a stat la baza acestei reacții fără precedent.

367 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.