Document oficial CSM. Cum a intervenit procurorul Mircea Negulescu în favoarea primarului din Valea Doftanei pentru că „Lucian Costea Vileford este prietenul meu”

Social (Categoria articolului)

S-a scris și s-a vorbit mult despre procurorul Mircea Negulescu zis și "Portocală", cel care a fost exclus recent din magistratură printr-o decizie a Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Asta, după ce a fost transferat de la DNA Ploiești la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina și apoi suspendat din funcție. Documentul CSM de excludere a lui Negulescu din magistratură are 123 de pagini și a fost publicat de Luju.ro. Parcurgând această hotărâre a CSM, oricine poate vedea că aproape jumătate este dedicată unei abateri disciplinare a procurorului Mircea Negulescu, acesta dorind să-l protejeze pe actualul primar al comunei Valea Doftanei. Cel despre care Negulescu spune "Lucian Costea Vileford este prietenul meu".

Redăm în continuare doar câteva dintre pasajele publicate de luju.ro din hotărârea CSM de excludere din magistratură a procurorului Mircea Negulescu, pasaje din care reiese fără dubii prietenia declarată dintre procurorul exclus din magistratură şi actualul primar al comunei Valea Doftanei.
“Referitor la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. l din Legea nr. 303/2004, Inspecția Judiciară, în esență, a reținut că pârâtul procuror Negulescu Mircea, în cursul lunii septembrie 2016, a procedat la contactarea telefonică a domnului Lefter Cătălin, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, învestit cu soluţionarea dosarului penal nr. 457/P/2016, iar în cadrul discuțiilor purtate a solicitat acestuia să nu îl introducă în dosar pe numitului Costea Lucian Vileford (ca persoană vătămată) şi cercetarea ofiţerului de poliţie Popa Marius.
(...) La data de 08.07.2016, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a fost înregistrat dosarul nr. 457/P/2016 (reunit ulterior la dosarul nr. 295/P/2016). Dosarul nr. 457/P/2016 a fost repartizat spre soluţionare domnului procuror Lefter Cătălin din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. În cauză s-au efectuat cercetări faţă de numitul Vlad Constantin, sub aspectul comiterii a patru infracțiuni de şantaj (cu referire la persoanele vătămate Vasile George, Tudora Ion, Aldea Adrian şi Costea Lucian-Vileford) şi a două infracţiuni de ultraj (cu referire la persoanele vătămate Vasile George și Ovidenie Mihai). (...) În cursul lunii septembrie 2016, numitul Costea Lucian Vileford a fost încunoştiinţat telefonic pentru a se prezenta la camera nr. 63 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, întrucât existau informaţii că a fost şantajat de către inculpatul Vlad Constantin, cercetat în dosarul penal nr. 457/P/2016 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Anterior prezentării la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, numitul Costea Lucian Vileford s-a întâlnit cu pârâtul procuror Negulescu Mircea, care la acel moment îşi desfăşura activitatea în cadrul DNA – ST Ploieşti, ocazie cu care i-a spus că a fost chemat la camera 63. Totodată, l-a întrebat dacă cunoaşte cine își desfășoară activitatea în acel birou. Pârâtul procuror Negulescu Mircea i-a comunicat că nu ştie, dar l-a îndrumat să meargă unde a fost chemat. Ulterior acestei discuţii, pârâtul procuror Negulescu Mircea a contactat-o telefonic pe doamna Ilioiu Florentina Maria, procuror şef Secţie urmărire penală în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova și a întrebat-o cine își desfășoară activitatea la camera 63. Aceasta i-a comunicat că în acel birou își desfășoară activitatea domnul Lefter Cătălin, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

La data de 15.09.2016 numitul Costea Lucian Vileford s-a prezentat la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, unde a purtat discuţii cu domnul procuror Lefter Cătălin, referitor la faptul că este ameninţat de numitul Vlad Constantin, zis „Şomeru”, context în care i-a comunicat că îi este teamă să formuleze plângere împotriva acestuia. În aceste împrejurări, numitul Costea Lucian Vileford a solicitat o nouă întâlnire după 3-4 zile, pentru a avea posibilitatea să se mai gândească cu privire la opțiunea sa de a formula plângere penală împotriva lui Vlad Constantin. După prezentarea la camera 63, numitul Costea Lucian Vileford l-a contactat telefonic (apel whatsapp) pe pârâtul procuror Negulescu Mircea, ocazie cu care i-a spus că este vorba despre un dosar legat de ROMSILVA, de licitaţii, în care erau cercetaţi Vlad Constantin, zis „Şomeru” şi poliţistul Popa Marius.
În aceeaşi zi, numitul Costea Lucian Vileford s-a deplasat la sediul DNA – ST Ploieşti, unde a purtat o discuție cu pârâtul procuror Negulescu Mircea, în biroul acestuia. În cadrul acestei discuții, numitul Costea Lucian Vileford a menţionat că a fost sfătuit de către domnul procuror Lefter Cătălin să nu vorbească cu nimeni despre chemarea sa la camera 63. A fost evaziv în a-i prezenta situaţia pârâtului procuror Negulescu Mircea, căruia i-a spus totuşi că a fost chemat la procuror şi i s-a cerut să facă plângere.
În aceste împrejurări, în prezenţa numitului Costea Lucian Vileford, pârâtul procuror Negulescu Mircea l-a contactat telefonic pe domnul procuror Lefter Cătălin, utilizând telefonul fix din birou, pe telefonul fix din biroul acestuia de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Referitor la conţinutul convorbirii purtate, domnul procuror Lefter Cătălin a precizat faptul că pârâtul procuror Negulescu Mircea i-a solicitat „să nu îl introducă în cauză pe Costea Lucian Vileford ca parte vătămată, întrucât Şomerul este foarte periculos”.
Numitul Costea Lucian Vileford a confirmat contactarea telefonică a domnului procuror Lefter Cătălin, de către pârâtul procuror Negulescu Mircea, şi purtarea acestei discuţii în prezenţa sa, discuție în cadrul căreia pârâtul procuror Negulescu Mircea a afirmat următoarele: „numitul Costea Lucian Vileford esteprietenul meu”, iar „Şomeru este un om răzbunător, iar dacă Costea Lucian Vileford o să şi-l pună în cap, o să-i facă probleme”.

(Foto - Mediafax)

5029 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Remus 27.03.2018 17:06 Deci exista structuri de genul asta dubios si in interiorul procurorilor? Pai ce incredere sa mai avem acum? Eu unul eram convins ca clanul Cosma de la Ploiesti chiar sunt mafioti..acum ce sa mai cred? Iohannis de ce doarme in bocanci, de ce nu cere anchete facute de niste independenti la toate parchetele?

Social

971 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret, din cadrul Consiliului Local Câmpina.

2959 vizualizari
30 nov. 2022 09:35

Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina derulează proiectul ”Împreună, dincolo de diferențe”, în cadrul programului Erasmus+

”Împreună, dincolo de diferențe” este titlul unui proiect din cadrul Programului Erasmus+ la care au participat elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”. În cadrul acestui proiect au mai participat școli din Spania, Italia, Grecia, Lituania și Croația. 

Alte stiri recente

1186 vizualizari
30 nov. 2022 13:58

Sărbătoarea ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României, sărbătorite la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Marți, 29 noiembrie, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc o manfestare prin care au fost sărbătorite ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României. Chiar dacă la acest eveniment nu au putut lua parte decât elevi și cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, manifestarea a fost una emoționantă și deosebit de frumoasă.

2006 vizualizari
30 nov. 2022 13:16

Directorul Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, Vasile Tache, a fost avansat la gradul de chestor

2 comentarii

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat în cursul zilei de marți, 29 noiembrie, mai multe decrete privind unele avansări în grad.