Domnilor aleși locali câmpineni, vă place cum arată parcul Mițu-Chițu? Un parc public, unde... publicul nu are acces!

Social (Categoria articolului)

La 1 septembrie 2020, pe poarta locului de joacă pentru copii Mițu-Chițu s-a pus lacătul. A fost o poveste tristă, cu o firmă care a intrat în faliment și cu o Primărie care avea alte planuri. De atunci, parcul este o zonă închisă, părăsită și au rămas doar amintirile de pe vremea când se numea Parcul pionierilor sau Parcul cu role sau... Mițu Chițu. Parcul de la intersecția Bulevardului Carol I cu Strada Oituz este un parc public, închis cu lanț și lacăt. Ați mai auzit vreodată de un parc public unde este interzis accesul publicului? Se întâmplă la Câmpina!

În iulie 2007, Primăria Câmpina încheia un contract de asociere în participațiune cu firma SC Mițu-Chițu SRL pentru amenajarea și exploatarea în comun a fostului Parc cu role. Firma respectivă a transformat radical parcul, a investit serios și a creat un adevărat loc de joacă pentru copii, cel mai căutat loc de joacă pentru copii din Câmpina. Așa a fost ani la rând. În 2017, firma a fost preluată de alt acționar, au existat unele dificultăți financiare, iar în anul 2020, firma a intrat în faliment. Acela a fost momentul în care Primăria a decis evacuarea spațiului și s-a pus lacătul pe poartă. Am scris la momentul respectiv despre această problemă.
Bun, de atunci a trecut ceva timp, un an și opt luni, iar lacătul tot pe poartă este. Vine vara, copiii și-ar dori, poate, un loc de joacă așa cum a fost Mițu-Chițu, însă sunt slabe speranța de vreme ce până la această oră administrația locală nu a luat nicio decizie în privința parcului. Vorbim deja despre noua administrație locală, cea instalată după alegerile din septembrie 2020. Au fost unele discuții în Consiliul Local, destul de timide, dar nu a existat un proiect de hotărâre clar, nu se știe ce se intenționează cu acest parc public, în care publicul nu are acces!
Privind peste gard sau printre gratiile porților, imaginea este dezolantă. Domnule primar, domnule viceprimar, doamnelor și domnilor consilieri, vă place?

2475 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1803 vizualizari
11 aug. 2022 18:20

A trecut un an de la prima ediție a "Festivalului de Creație și Recreație" din Brebu - și a fost un an plin!

După tabăra din vara lui 2021, echipa de organizare a zis că e doar prima filă a unei frumoase povești. Și s-a dovedit că este chiar așa!

1787 vizualizari
10 aug. 2022 13:42

Doar trei farmacii din Câmpina, pe lista celor care eliberează pastile cu iodură de potasiu

UPDATE - Ulterior, Ministerul Sănătății a mai adăugat farmacii pe această listă, în Prahova ajungându-se la 58. Din Câmpina, au mai fost incluse pe listă două farmacii Catena - de pe Strada Soarelului și de pe Strada Al. I. Cuza.
Ministerul Sănătății a publicat lista farmaciilor care eliberează pastilele cu iodură de potasiu. La nivelul județului Prahova sunt doar 35 de farmacii pe această listă, iar din Câmpina numai trei.

Alte stiri recente

589 vizualizari
15 aug. 2022 12:45

Tânăr de 26 ani, din Câmpina, prins drogat la volan, noaptea trecută

În cursul nopții trecute, în jurul orei 2.45, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani din municipiul Câmpina.

2085 vizualizari
14 aug. 2022 19:40

Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.