Eveniment unic în Câmpina - Școala Centrală va sărbători "Ora Pământului" prin muzică. "Dăruim naturii din energia noastră!"

Eveniment (Categoria articolului)

Pe 30 martie, seara, vor stinge luminile și ne vor cânta la lumina lanternelor. Asta vor face elevii Școlii Gimnaziale Centrale din Câmpina, vor sărbători "Ora Pământului" prin muzică. Astfel, prin acești copii, Câmpina se va alătura celor 54 de localități din țară care susțin "Ora Pământului" sub egida CANTUS MUNDI. Să fim alături de ei!

Şcoala Gimnazială Centrală va organiza, în premieră, evenimentul „Ora Pământului”, sub sloganul „Dăruieşte naturii din energia ta!”, în colaborare cu Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”- un redutabil ambasador cultural al României, prin Programul Naţional CANTUS MUNDI - cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România. Evenimentul este unic la nivelul Câmpinei, dată fiind maniera de realizare şi caracterul transdisciplinar al acţiunii. Este un eveniment coordonat de profesorul de muzică Lucia Gherghiţa Tudor, în colaborare cu directorul unităţii de învăţământ - Florentina Dumitrașcu şi întreg personalul școlii.
„Ora Pământului” se adresează elevilor, cadrelor didactice, părinţilor, atât de la Școala Centrală, cât şi din celelalte unităţi de învăţământ câmpinene, reprezentanţilor autorităţilor locale, dar şi comunităţii locale, tuturor celor care doresc să participe direct la demersul de sensibilizare a utilizatorilor de energie electrică privind emisia de dioxid de carbon în atmosferă. „Ora Pământului” constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât şi de către instituţii.

La nivelul Școlii Gimnaziale Centrale, „Ora Pământului” se va derula începând cu ora 20.00, când se vor aduna toţi participanţii la eveniment, echipaţi cu lanterne şi cu multă voie bună. Aceştia vor asista, între orele 20.30-21.30, la un recital muzical susţinut de elevii din Corul „Ritmico” din cadrul școlii, coordonaţi de profesor Lucia Gherghiţa Tudor. Repertoriul va include cântece şi piese internaţionale cunoscute şi apreciate de publicul larg. Auditoriul se va bucura şi va cânta alături de copii, luminând cu ajutorul lanternelor. Astfel, copiii din Câmpina se vor alătura celor peste 10.000 de copii din țară care, timp de o oră, ne vor oferi din energia lor pentru a ne aminti că trebuie să fim mai responsabili, mai informați și mai educați cu privire la protejarea resurselor pământului.

4212 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2453 vizualizari
05 aug. 2020 21:35

A 15-a ediție a Festivalului IDEO IDEIS a ajuns și la Câmpina

Miercuri, 5 august 2020, a început cea de-a 15-a ediție a Festivalului de Teatru Tânăr IDEO IDEIS, în Câmpina și încă 8 localități din țară – Alexandria, București, Buzău, Baia Mare, Botoșani, Roman, Sibiu și Timișoara. Este pentru prima dată când acest festival de artă și teatru pentru tineret ajunge la Câmpina, chiar dacă este vorba despre un format inedit, impus de restricțiile stabilite la nivel național din cauza pandemiei de coronavirus.

3307 vizualizari
13 iul. 2020 22:07

Emoții la festivitatea de absolvire pentru a VIII-a promoție de asistenți de farmacie de la Școala ”Louis Pasteur” Câmpina

”Generația zâmbetului învingător” este denumirea oficială acordată de Roxana Veliche, dirigintele clasei de farmacie de la Școala Sanitară Postliceală ”Louis Pasteur”, la festivitatea de absolvire, care a avut loc zilele trecute, într-un cadru mai restrâns decât de obicei, cadru impus și de măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. A fost festivitatea de absolvire a celei de-a opta promoții de asistenți de farmacie.

Alte stiri recente

435 vizualizari
10 aug. 2020 10:20

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 10 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2905 vizualizari
09 aug. 2020 11:06

Dilemă în Alianța PNL-USR-PLUS la Câmpina. Rămâne sau nu Horia Tiseanu pe lista pentru Consiliul Local?

2 comentarii

Constituirea Alianței PNL-USR-PLUS în județul Prahova a însemnat bulversarea totală a liberalilor câmpineni. Pentru că, vă reamintim, conform protocolului încheiat între formațiunile politice implicate, candidatul la Primăria Câmpina va fi Cătălin Florescu, din partea USR-PLUS, iar lista pentru Consiliul Local va avea o paritate de 1:1 și va fi deschisă de USR-PLUS. Este o lovitură grea pentru PNL Câmpina și pentru primarul Horia Tiseanu, scos astfel din cursa pentru un nou mandat.