CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Eveniment unic în Câmpina - Școala Centrală va sărbători "Ora Pământului" prin muzică. "Dăruim naturii din energia noastră!"

- Eveniment -

Eveniment unic în Câmpina - Școala Centrală va sărbători

Pe 30 martie, seara, vor stinge luminile și ne vor cânta la lumina lanternelor. Asta vor face elevii Școlii Gimnaziale Centrale din Câmpina, vor sărbători "Ora Pământului" prin muzică. Astfel, prin acești copii, Câmpina se va alătura celor 54 de localități din țară care susțin "Ora Pământului" sub egida CANTUS MUNDI. Să fim alături de ei!

Şcoala Gimnazială Centrală va organiza, în premieră, evenimentul „Ora Pământului”, sub sloganul „Dăruieşte naturii din energia ta!”, în colaborare cu Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”- un redutabil ambasador cultural al României, prin Programul Naţional CANTUS MUNDI - cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România. Evenimentul este unic la nivelul Câmpinei, dată fiind maniera de realizare şi caracterul transdisciplinar al acţiunii. Este un eveniment coordonat de profesorul de muzică Lucia Gherghiţa Tudor, în colaborare cu directorul unităţii de învăţământ - Florentina Dumitrașcu şi întreg personalul școlii.
„Ora Pământului” se adresează elevilor, cadrelor didactice, părinţilor, atât de la Școala Centrală, cât şi din celelalte unităţi de învăţământ câmpinene, reprezentanţilor autorităţilor locale, dar şi comunităţii locale, tuturor celor care doresc să participe direct la demersul de sensibilizare a utilizatorilor de energie electrică privind emisia de dioxid de carbon în atmosferă. „Ora Pământului” constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât şi de către instituţii.

La nivelul Școlii Gimnaziale Centrale, „Ora Pământului” se va derula începând cu ora 20.00, când se vor aduna toţi participanţii la eveniment, echipaţi cu lanterne şi cu multă voie bună. Aceştia vor asista, între orele 20.30-21.30, la un recital muzical susţinut de elevii din Corul „Ritmico” din cadrul școlii, coordonaţi de profesor Lucia Gherghiţa Tudor. Repertoriul va include cântece şi piese internaţionale cunoscute şi apreciate de publicul larg. Auditoriul se va bucura şi va cânta alături de copii, luminând cu ajutorul lanternelor. Astfel, copiii din Câmpina se vor alătura celor peste 10.000 de copii din țară care, timp de o oră, ne vor oferi din energia lor pentru a ne aminti că trebuie să fim mai responsabili, mai informați și mai educați cu privire la protejarea resurselor pământului.


20 Mar 2019 20:12 5796 vizualizari



Comentarii






1286 vizualizari 20 Apr 2024 22:28 Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

citeste mai mult
1305 vizualizari 31 Mar 2024 08:58 La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

citeste mai mult
2099 vizualizari 25 Mar 2024 21:51 De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

citeste mai mult
2913 vizualizari 21 Mar 2024 08:05 Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV