Eveniment unic în Câmpina - Școala Centrală va sărbători "Ora Pământului" prin muzică. "Dăruim naturii din energia noastră!"

Eveniment (Categoria articolului)

Pe 30 martie, seara, vor stinge luminile și ne vor cânta la lumina lanternelor. Asta vor face elevii Școlii Gimnaziale Centrale din Câmpina, vor sărbători "Ora Pământului" prin muzică. Astfel, prin acești copii, Câmpina se va alătura celor 54 de localități din țară care susțin "Ora Pământului" sub egida CANTUS MUNDI. Să fim alături de ei!

Şcoala Gimnazială Centrală va organiza, în premieră, evenimentul „Ora Pământului”, sub sloganul „Dăruieşte naturii din energia ta!”, în colaborare cu Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”- un redutabil ambasador cultural al României, prin Programul Naţional CANTUS MUNDI - cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România. Evenimentul este unic la nivelul Câmpinei, dată fiind maniera de realizare şi caracterul transdisciplinar al acţiunii. Este un eveniment coordonat de profesorul de muzică Lucia Gherghiţa Tudor, în colaborare cu directorul unităţii de învăţământ - Florentina Dumitrașcu şi întreg personalul școlii.
„Ora Pământului” se adresează elevilor, cadrelor didactice, părinţilor, atât de la Școala Centrală, cât şi din celelalte unităţi de învăţământ câmpinene, reprezentanţilor autorităţilor locale, dar şi comunităţii locale, tuturor celor care doresc să participe direct la demersul de sensibilizare a utilizatorilor de energie electrică privind emisia de dioxid de carbon în atmosferă. „Ora Pământului” constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali, cât şi de către instituţii.

La nivelul Școlii Gimnaziale Centrale, „Ora Pământului” se va derula începând cu ora 20.00, când se vor aduna toţi participanţii la eveniment, echipaţi cu lanterne şi cu multă voie bună. Aceştia vor asista, între orele 20.30-21.30, la un recital muzical susţinut de elevii din Corul „Ritmico” din cadrul școlii, coordonaţi de profesor Lucia Gherghiţa Tudor. Repertoriul va include cântece şi piese internaţionale cunoscute şi apreciate de publicul larg. Auditoriul se va bucura şi va cânta alături de copii, luminând cu ajutorul lanternelor. Astfel, copiii din Câmpina se vor alătura celor peste 10.000 de copii din țară care, timp de o oră, ne vor oferi din energia lor pentru a ne aminti că trebuie să fim mai responsabili, mai informați și mai educați cu privire la protejarea resurselor pământului.

5253 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2224 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

1932 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

9 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

618 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.