Mutarea Soldatului din centrul Câmpinei în Parcul Trandafirilor începe să devină o adevărată mascaradă care tinde să ducă în derizoriu până și ceea ce simbolizează această statuie. Este Monumentul Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională, lucru care nu ar trebui uitat de la primul câmpinean al urbei, până la ultimul. Dincolo de cheltuirea pentru mutarea statuii a sumei de 40.000 euro, trebuie să știți că Primăria Câmpina pregătește reinaugurarea Soldatului cu ocazia Festivalului "Serbările Toamnei", care anul acesta este programat în perioada 21-22 septembrie. Adică, se pregătește reinaugurarea unei statui realizate în 1925 și mutate acum dintr-un parc în altul.
Dar să luăm lucrurile pas cu pas. În primăvara acestui an, Consiliul Local a aprobat, printr-o hotărâre, că durata operațiunii de mutare a Soldatului nu poate depăși 77 de zile pentru toate lucrările pe care le presupune acest lucru, adică atât partea de demolare a soclului vechi, transportarea monumentului, realizarea fundației noului soclu, cât și partea artistică - un soclu nou și restaurarea monumentului. Primăria a decis să împartă lucrările în două categorii, deși există situații similare în care firmele se asociază, astfel încât la nivelul administrației locale să existe un singur contract. Și acum începe nebunia. Sculptorul Alfred Dumitriu ne-a declarat: "Am primit ordin de începere a lucrărilor pe 18 iunie, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 27 august. Chiar am discutat la nivelul Primăriei, pentru că suntem într-o ușoară întârziere deoarece Primăria încă nu mi-a comunicat numele eroilor care vor fi trecuți pe soclu. Cel mai probabil voi solicita acceptarea unei întârzieri de o săptămână, maximum zece zile, așa cum de altfel am discutat cu domnul primar, dar să nu depășesc data de 10 septembrie, pentru că înțeleg că la Serbările Toamnei se dorește o reinaugurare a acestui monument".
Soldatul a fost ridicat de pe vechiul soclu la 7 mai. Apoi a început demolarea respectivului soclu. Ne întrebăm, în aceste condiții, ce s-a întâmplat cu Soldatul din 7 mai, când a fost ridicat cu macaraua și până pe 18 iunie când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru partea artistică? Cum a calculat Primăria încadrarea în cele 77 de zile aprobate de Consiliului Local și asumate de executanți prin contracte, dacă din 7 mai și până pe 27 august sunt 112 zile? Cine poate crede că Primăria Câmpina încă nu are o listă a eroilor, atâta vreme cât însuși consilierul personal al primarului Horia Tiseanu, col. (r) Marian Dulă, a publicat această listă într-o carte dedicată eroilor?
Se pare că scandalul ajuns la nivel național cu privire la costurile mutării statuii nu a fost suficient pentru administrația locală. Vrea cu orice preț să se facă de râs până la capăt pentru că mută statuia din mai până în... septembrie, ba o mai și reinaugurează, așa, ca exercițiu de imagine pentru un primar care mai vrea neapărat un mandat.
În parcul de pe Strada Oituz, cunoscut sub numele Mițu-Chițu, a fost amenajat Orășelul Copiilor, în care se află și Satul lui Moș Crăciun.
Informațiile transmise la CSAT de serviciile secrete despre campanie lui Călin Georgescu au fost desecretizate miercuri, după ce președintele Klaus Iohannis a fost de acord cu declasificarea.
Podul feroviar peste râul Prahova, dintre Câmpina și Poiana Câmpina, va deveni curând istorie..
13 organizații neguvernamentale i-au cerut președintelui Klaus Iohannis desecretizarea informațiilor din ședința Consiliului Superior de Apărare a Țării (CSAT) de săptămâna trecută.