CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Mutarea (de 40.000 euro) a Soldatului, tergiversată pentru ca monumentul să fie reinaugurat la "Serbările Toamnei"

- Actualitate -

Mutarea (de 40.000 euro) a Soldatului, tergiversată pentru ca monumentul să fie reinaugurat la

Mutarea Soldatului din centrul Câmpinei în Parcul Trandafirilor începe să devină o adevărată mascaradă care tinde să ducă în derizoriu până și ceea ce simbolizează această statuie. Este Monumentul Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională, lucru care nu ar trebui uitat de la primul câmpinean al urbei, până la ultimul. Dincolo de cheltuirea pentru mutarea statuii a sumei de 40.000 euro, trebuie să știți că Primăria Câmpina pregătește reinaugurarea Soldatului cu ocazia Festivalului "Serbările Toamnei", care anul acesta este programat în perioada 21-22 septembrie. Adică, se pregătește reinaugurarea unei statui realizate în 1925 și mutate acum dintr-un parc în altul.

Dar să luăm lucrurile pas cu pas. În primăvara acestui an, Consiliul Local a aprobat, printr-o hotărâre, că durata operațiunii de mutare a Soldatului nu poate depăși 77 de zile pentru toate lucrările pe care le presupune acest lucru, adică atât partea de demolare a soclului vechi, transportarea monumentului, realizarea fundației noului soclu, cât și partea artistică - un soclu nou și restaurarea monumentului. Primăria a decis să împartă lucrările în două categorii, deși există situații similare în care firmele se asociază, astfel încât la nivelul administrației locale să existe un singur contract. Și acum începe nebunia. Sculptorul Alfred Dumitriu ne-a declarat: "Am primit ordin de începere a lucrărilor pe 18 iunie, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 27 august. Chiar am discutat la nivelul Primăriei, pentru că suntem într-o ușoară întârziere deoarece Primăria încă nu mi-a comunicat numele eroilor care vor fi trecuți pe soclu. Cel mai probabil voi solicita acceptarea unei întârzieri de o săptămână, maximum zece zile, așa cum de altfel am discutat cu domnul primar, dar să nu depășesc data de 10 septembrie, pentru că înțeleg că la Serbările Toamnei se dorește o reinaugurare a acestui monument".
Soldatul a fost ridicat de pe vechiul soclu la 7 mai. Apoi a început demolarea respectivului soclu. Ne întrebăm, în aceste condiții, ce s-a întâmplat cu Soldatul din 7 mai, când a fost ridicat cu macaraua și până pe 18 iunie când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru partea artistică? Cum a calculat Primăria încadrarea în cele 77 de zile aprobate de Consiliului Local și asumate de executanți prin contracte, dacă din 7 mai și până pe 27 august sunt 112 zile? Cine poate crede că Primăria Câmpina încă nu are o listă a eroilor, atâta vreme cât însuși consilierul personal al primarului Horia Tiseanu, col. (r) Marian Dulă, a publicat această listă într-o carte dedicată eroilor?
Se pare că scandalul ajuns la nivel național cu privire la costurile mutării statuii nu a fost suficient pentru administrația locală. Vrea cu orice preț să se facă de râs până la capăt pentru că mută statuia din mai până în... septembrie, ba o mai și reinaugurează, așa, ca exercițiu de imagine pentru un primar care mai vrea neapărat un mandat.


05 Aug 2019 21:00 4256 vizualizari



Comentarii






  • 11.08.2019 17:00 M. Focsa Cine poate crede că Primăria Câmpina încă nu are o listă a eroilor, atâta vreme cât însuși consilierul personal al primarului Horia Tiseanu, col. (r) Marian Dulă, a publicat această listă într-o carte dedicată eroilor?" Raspunsul e simplu: cei care citesc cu atentie acea carte, unde se aflau civili si prizonieri morti la Campina + eroii INHUMATI la Campina, nu DIN Campina. Intre timp din fericire tocmai a fost facuta o lista cat de cat reala (desi incompleta) a eroilor campineni din Razboiul de Intregire. Prin eforturile celor carora le pasa de ei.
  • 06.08.2019 21:18 cisco speram sa nu fie un balci ieftin cu clovni....ar trebui sa promoveze si produsele traditionale din Cimislia si Kumanovo.In vizitele lor banuiesc ca nu au servit prietenii internationali cu sarmale la sufertas si fasole cu ciolan.sau niste concepte street food.La Campina e mult pana departe
  • 06.08.2019 17:45 B.B. Prin targ am auzit astazi ca nu este adevarat ce ati scris: cica Soldatul nu va mai fi amplasat nicaieri, pentru ca il ia Tiseanu ca body-guard. Este ideal - unde il pui acolo sta, nu il contrazice, e rece si nu este nici un pericol pentru ”iesirile” edilului nostru
  • 06.08.2019 10:16 Soldat Si daca totusi exista o lista a ororilor ,selectati doua adica primar si vice ,ce este asa de greu.Noi asteptam in continuare o verificare din partea Curtii de Conturi asupra petrecerilor pe bani publici,parcul.soldatul etc.huooo.Daca nu dispare aceasta echipa veche,obosita,incompetenta orasul nu renaste.
  • 05.08.2019 23:01 Alexandra Mi se pare foarte riscanta o astfel de intentie din partea primarului. Cat sunt campinenii de linistiti, dar cred ca la o asemenea grozavie o sa ii cam dea cu huo! Pe buna dreptate! Eu una, astpt o reactie si din partea consilierilo locali, poate ii va spune cineva lui Tiseanu cat este de penibil cu asa ceva! Atat de disperat este sa obtina un nou mandat?!
2474 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2571 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1420 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5211 vizualizari 24 Apr 2024 09:02 Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV