Pe Strada Bobâlna se va turna și stratul de uzură. Primăria Câmpina a luat această decizie din cauza întârzierii lucrărilor de canalizare

Actualitate (Categoria articolului)

În ultima zi a lunii septembrie am revenit pe Strada Bobâlna pentru a vedea la ce stadiu s-a ajuns cu lucrarea de reabilitare. Lucrare care, vă reamintim, trebuia să fie gata pe 12 septembrie 2019, dar termenul de finalizare a fost prelungit până la 10 octombrie, din cauza zilelor în care vremea nu a putut permite desfășurarea lucrărilor, motivul oficial invocat de firma constructoare. Prin urmare, la sfârșit de septembrie, strada este asfaltată (cu un strat) de la intersecția cu B.P. Hasdeu, până la intersecția cu Vasile Lucaci. 

La intersecția cu Strada B.P. Hasdeu se intervenea la racordarea canalizării pluviale, pentru ca ulterior să poată începe, atenție, turnarea celui de-al doilea strat de asfalt, cel de uzură. De fapt, aici este și noutatea, pentru că, din toamna anului trecut, de când a început reabilitarea Străzii Bobâlna, la nivelul administrațiai locale s-a vorbit tot timpul de "asfaltare la un strat". Adică, turnarea unui singur strat de asfalt, urmând ca stratul de uzură să fie turnat după ce HidroPrahova va realiza canalizarea menajeră. Acum aflăm că pe Bobâlna se va realiza o asfaltare completă, cu tot cu stratul de uzură, lucru care ne-a fost confirmat astăzi de primarul Horia Tiseanu. "Am luat această decizie de a turna și stratul de uzură pe carosabil din cauza întârzierii lucrărilor de canalizare, cele pe care trebuie să le execute firma care a câștigat licitația organizată de HidroPrahova. Dar nici la această oră firma nu s-a apucat de treabă. Ar fi trebuit să înceapă pe mai multe fronturi, dar nu a început nicăieri, iar astăzi este deja 1 octombrie. A anunțat că va începe pe Calea Doftanei, unde este o lucrare complicată, are de realizat canalizarea și pe Voila, Republicii, Mihail Kogălniceanu și multe alte străzi, însă constatăm că nu s-a apucat de lucru. Prin urmare, am decis să asfaltăm Bobâlna și cu stratul de uzură. Măcar să fie realizată canalizarea menajeră de HidroPrahova pe celelalte străzi și să rămână Bobâlna la final", ne-a declarat primarul Horia Tiseanu.
Referitor la Strada Bobâlna, primarul consideră că nu mai este foarte mult de lucru și că firma constructoare va reuși să se încadreze în termenul stabilit, adică 10 octombrie 2019. Asta ar însemna ca în zece zile, să se finalizeze trotuarele și să se toarne primul strat de asfalt de la intersecția cu Vasile Lucaci până în capătul străzii și apoi să se vină cu stratul de uzură pe toată strada. Vă reamintim că reabilitarea Străzii Bobâlna este realizată de societatea SCDA Infrastructură SRL București și costă 2,2 milioane lei, fără TVA.

3229 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

7 vizualizari
15 oct. 2019 08:48

Echipa Delice Câmpina va reprezenta România la Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie de la Milano

În perioada 21-22 octombrie 2019, la Milano, în Italia, va avea loc prestigiosul concurs The World Trophy of Pastry Ice Cream and Chocolate, adică Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie, eveniment destinat specialiștilor din domeniu. Este o competiție senzațională, de anvergură, la care participă patiseri - cofetari din întreaga lume, miza fiind trofeul și, bineînțeles, tilul de campion mondial. Tema ediției din acest an este "Artă și tradiție națională", iar România va fi reprezentată la Milano de o echipă de la Cofetăriile Delice Internațional Câmpina.

1647 vizualizari
14 oct. 2019 20:16

Trafic deviat și stații desființate temporar în Câmpina, pe Bd. Carol I, pentru executarea lucrărilor de canalizare. Marți se asfaltează și Strada Golești

După cum vă informam la sfârșitul săptămânii trecute, de astăzi, 14 octombrie 2019, Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este închis circulației pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Fibec și Biserica de la Brazi, pentru executarea lucrărilor de canalizare derulate cu fonduri europene prin HidroPrahova. Avizul de închidere a circulației este valabil până pe 8 noiembrie 2019, iar în toată această perioadă traficul rutier va fi deviat pe străzile Frații Golești și B.P. Hasdeu.

Alte stiri recente

1769 vizualizari
14 oct. 2019 22:06

Scrisoarea impresionantă a unei femei ai cărei părinți au fost uciși, către parlamentarii care au votat Legea recursului compensatoriu

1 comentarii

Maria Dumitru este o femeie din Constanța, ai cărei părinți au fost uciși cu bestialitate, în vara acestui an, de un individ eliberat din penitenciar în baza Legii privind recursul compensatoriu. Pe 9 octombrie 2019, ea le-a trimis o scrisoare parlamentarilor care au aprobat această lege controversată, cerându-le să o abroge cât mai repede. ”Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferința fizică și mentală din ultimele lor minute”, scrie Maria Dumitru în scrisoarea adresată parlamentarilor.

789 vizualizari
14 oct. 2019 21:30

”Un pas către tine”, un proiect important destinat copiilor de la Centrul "Glasul Autismului" din Câmpina

Proiectul „Un pas către tine” se derulează pe parcursul a trei luni la Centrul ”Glasul Autismului” din Câmpina și își propune să valorifice potențialul copiilor cu tulburări din spectrul autist, beneficiari ai centrului menționat, prin implicarea în activități de coordonare, mișcare și sport. Acesta este cel de-al doilea proiect al Asociației "Glasul Autismului" finanțat de Kaufland în cadrul Programului START ONG, implementat de Act for Tomorrow.