Pe Strada Bobâlna se va turna și stratul de uzură. Primăria Câmpina a luat această decizie din cauza întârzierii lucrărilor de canalizare

Actualitate (Categoria articolului)

În ultima zi a lunii septembrie am revenit pe Strada Bobâlna pentru a vedea la ce stadiu s-a ajuns cu lucrarea de reabilitare. Lucrare care, vă reamintim, trebuia să fie gata pe 12 septembrie 2019, dar termenul de finalizare a fost prelungit până la 10 octombrie, din cauza zilelor în care vremea nu a putut permite desfășurarea lucrărilor, motivul oficial invocat de firma constructoare. Prin urmare, la sfârșit de septembrie, strada este asfaltată (cu un strat) de la intersecția cu B.P. Hasdeu, până la intersecția cu Vasile Lucaci. 

La intersecția cu Strada B.P. Hasdeu se intervenea la racordarea canalizării pluviale, pentru ca ulterior să poată începe, atenție, turnarea celui de-al doilea strat de asfalt, cel de uzură. De fapt, aici este și noutatea, pentru că, din toamna anului trecut, de când a început reabilitarea Străzii Bobâlna, la nivelul administrațiai locale s-a vorbit tot timpul de "asfaltare la un strat". Adică, turnarea unui singur strat de asfalt, urmând ca stratul de uzură să fie turnat după ce HidroPrahova va realiza canalizarea menajeră. Acum aflăm că pe Bobâlna se va realiza o asfaltare completă, cu tot cu stratul de uzură, lucru care ne-a fost confirmat astăzi de primarul Horia Tiseanu. "Am luat această decizie de a turna și stratul de uzură pe carosabil din cauza întârzierii lucrărilor de canalizare, cele pe care trebuie să le execute firma care a câștigat licitația organizată de HidroPrahova. Dar nici la această oră firma nu s-a apucat de treabă. Ar fi trebuit să înceapă pe mai multe fronturi, dar nu a început nicăieri, iar astăzi este deja 1 octombrie. A anunțat că va începe pe Calea Doftanei, unde este o lucrare complicată, are de realizat canalizarea și pe Voila, Republicii, Mihail Kogălniceanu și multe alte străzi, însă constatăm că nu s-a apucat de lucru. Prin urmare, am decis să asfaltăm Bobâlna și cu stratul de uzură. Măcar să fie realizată canalizarea menajeră de HidroPrahova pe celelalte străzi și să rămână Bobâlna la final", ne-a declarat primarul Horia Tiseanu.
Referitor la Strada Bobâlna, primarul consideră că nu mai este foarte mult de lucru și că firma constructoare va reuși să se încadreze în termenul stabilit, adică 10 octombrie 2019. Asta ar însemna ca în zece zile, să se finalizeze trotuarele și să se toarne primul strat de asfalt de la intersecția cu Vasile Lucaci până în capătul străzii și apoi să se vină cu stratul de uzură pe toată strada. Vă reamintim că reabilitarea Străzii Bobâlna este realizată de societatea SCDA Infrastructură SRL București și costă 2,2 milioane lei, fără TVA.

3611 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1839 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

1521 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

1338 vizualizari
28 feb. 2020 11:50

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 28 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

1659 vizualizari
27 feb. 2020 13:54

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 27 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.