Pe Strada Bobâlna se va turna și stratul de uzură. Primăria Câmpina a luat această decizie din cauza întârzierii lucrărilor de canalizare

Actualitate (Categoria articolului)

În ultima zi a lunii septembrie am revenit pe Strada Bobâlna pentru a vedea la ce stadiu s-a ajuns cu lucrarea de reabilitare. Lucrare care, vă reamintim, trebuia să fie gata pe 12 septembrie 2019, dar termenul de finalizare a fost prelungit până la 10 octombrie, din cauza zilelor în care vremea nu a putut permite desfășurarea lucrărilor, motivul oficial invocat de firma constructoare. Prin urmare, la sfârșit de septembrie, strada este asfaltată (cu un strat) de la intersecția cu B.P. Hasdeu, până la intersecția cu Vasile Lucaci. 

La intersecția cu Strada B.P. Hasdeu se intervenea la racordarea canalizării pluviale, pentru ca ulterior să poată începe, atenție, turnarea celui de-al doilea strat de asfalt, cel de uzură. De fapt, aici este și noutatea, pentru că, din toamna anului trecut, de când a început reabilitarea Străzii Bobâlna, la nivelul administrațiai locale s-a vorbit tot timpul de "asfaltare la un strat". Adică, turnarea unui singur strat de asfalt, urmând ca stratul de uzură să fie turnat după ce HidroPrahova va realiza canalizarea menajeră. Acum aflăm că pe Bobâlna se va realiza o asfaltare completă, cu tot cu stratul de uzură, lucru care ne-a fost confirmat astăzi de primarul Horia Tiseanu. "Am luat această decizie de a turna și stratul de uzură pe carosabil din cauza întârzierii lucrărilor de canalizare, cele pe care trebuie să le execute firma care a câștigat licitația organizată de HidroPrahova. Dar nici la această oră firma nu s-a apucat de treabă. Ar fi trebuit să înceapă pe mai multe fronturi, dar nu a început nicăieri, iar astăzi este deja 1 octombrie. A anunțat că va începe pe Calea Doftanei, unde este o lucrare complicată, are de realizat canalizarea și pe Voila, Republicii, Mihail Kogălniceanu și multe alte străzi, însă constatăm că nu s-a apucat de lucru. Prin urmare, am decis să asfaltăm Bobâlna și cu stratul de uzură. Măcar să fie realizată canalizarea menajeră de HidroPrahova pe celelalte străzi și să rămână Bobâlna la final", ne-a declarat primarul Horia Tiseanu.
Referitor la Strada Bobâlna, primarul consideră că nu mai este foarte mult de lucru și că firma constructoare va reuși să se încadreze în termenul stabilit, adică 10 octombrie 2019. Asta ar însemna ca în zece zile, să se finalizeze trotuarele și să se toarne primul strat de asfalt de la intersecția cu Vasile Lucaci până în capătul străzii și apoi să se vină cu stratul de uzură pe toată strada. Vă reamintim că reabilitarea Străzii Bobâlna este realizată de societatea SCDA Infrastructură SRL București și costă 2,2 milioane lei, fără TVA.

4409 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

232 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

373 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

22 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

742 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.