Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.
20 octombrie...
1894 – Începea o cursă de ciclism de trei zile, București – Brașov și retur, care trecea și prin Câmpina. Printre concurenți se afla și poetul Alexandru Macedonski, în vârstă de 41 de ani.
1905 – Avea loc o erupție violentă a Sondei 65 de pe Platoul Bucea a societății ”Steaua Română” Câmpina. (foto)
1917 – Administrația germană a Câmpinei interzicea circulația pe străzi după ora 21.30, iar pe perioada verii până la ora 23.00. De asemenea, tinerii până la 17 ani nu puteau să circule neînsoțiți după ora 19.00.
1934 – Prima serie de absolvenți de maiștri sondori șefi, în cadrul Școlii de Maiștri Sondori Câmpina.
1973 – Câmpineanul Ion Alexe câștiga titlul național la categoria peste 81 kg, învingându-l cu 5-0 pe Ilie Dascălu, în cadrul finalelor Campionatului Național de Box, desfășurat la Cluj-Napoca.
2017 – Câmpina găzduia finala Campionatului Național Militar de Orientare Sportivă.
(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)
Asociația "Ateliere Fără Frontiere" a anunțat câștigătorii ediției 2025 a programului "Dăm Click pe România".
O furtună puternică a avut loc miercuri după-amiază la Sinaia. A plouat torențial, iar vântul a bătut în rafale de 70-80 km/h.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.