Rezultate remarcabile pentru câmpinenii prezenți la Campionatul Balcanic de orientare sportivă din Croația

Sport (Categoria articolului)

Sportivii de la Clubul OK Silva Câmpina au participat, în ultima decadă a lunii august, la două competiții majore de orientare sportivă. Este vorba de Campionatul European de Tineret, care s-a desfășurat la Vilnius, în Lituania și Campionatul Sud-Est European (noua denumire a Campionatului Balcanic), desfășurat la Zagreb, în Croația.

Dacă la Campionatele Europene pentru Tineret de la Vilnius nu s-au obținut rezultate satisfăcătoare, întrucât sportivii cu tradiție din Elveția, Cehia și țările nordice se antrenează pe terenuri asemănătoare, la Campionatul Sud-Est European s-au obținut rezultate remarcabile. O surpriză plăcută a fost câștigarea medaliei de aur la concursul de sprint, care s-a desfășurat în zona orașului Karlovac, de lângă Zagreb, de către Alexia Tudorache, aceasta obținând cel mai bun timp dintre cele aproximativ 30 de junioare! Tot o medalie de aur a obținut și echipa de ștafetă a României, formată din Andreea Manu (Știința Electrosistem Baia Mare), Alexia Tudorache (OK Silva Câmpina) și Iuia Stupu (OK Silva / CS Babarunca). De menționat că în proba de ștafetă s-a reușit clasarea pe locul 1 a seniorilor care au avut o misiune grea cu celelalte loturi, dar până la urmă au reușit să câștige. Au mai participat la categoria Master încă trei sportivi de la OK SILVA - Mircea Țicleanu (masculin, peste 70 ani, locul 1), Ilie Crețu (masculin, peste 65 de ani, lcul 1), Mihai Tudorache (masculin, peste 45 ani, locul 3).
Hărțile de lângă Zagreb au fost asemănătoare, ca relief, cu cele de la Poiana Câmpina. Și datorită pregătirii din zona Poiana Câmpina, inclusiv la Trofeul Silva, s-au putut obține aceste rezultate remarcabile. Săptămâna viitoare vor avea loc, la Sf. Gheorghe, Campionatele Naționale de orientare sportivă la care OK Silva va participa și sunt premize pentru rezultate foarte bune. 
Pentru anul competițional 2022, OK Silva dorește să mărească numărul de sportivi și îi anunță pe cei interesați că pot trimite cereri de înscriere pentru practicarea acestui sport la mihaisilva2@gmail.com. Participarea la competițiile de orientare dă posibilitatea sportivilor de a petrece mult timp în natură, de a vedea locuri noi din țară și din Europa.

7588 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

377 vizualizari
29 nov. 2023 12:47

Președintele CS Câmpina trebuie să demisioneze! O mulțime de argumente și un apel la bun simț, decență și onoare

Nu vom discuta în acest articol despre persoane, ci despre ocupantul unui funcții publice. Indiferent de numele său, la cum și-a derulat mandatul în ultimii deja mulți ani, președintele Clubului Sportiv Câmpina a ajuns la momentul la care trebuie să plece! Măcar din bun simț, decență și onoare. Dacă le are...

1051 vizualizari
28 nov. 2023 13:29

La Câmpina, elita națională a handbalului feminin juvenil se reunește la Cupa ”1 Decembrie”

Câmpina va găzdui unul dintre cele mai spectaculoase turnee de handbal feminin la nivel de juniori IV, reunind cele mai bune echipe ale momentului la nivel național. Prilejul este dat de Cupa ”1 Decembrie”, care va avea loc în zilele de 30 noiembrie și 1 Decembrie la sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”.

Alte stiri recente

760 vizualizari
29 nov. 2023 10:52

Unul dintre panourile solare de la trecerile de pietoni din Câmpina este orientat spre... nord. Încă nu este fixat definitiv...

Relatam zilele trecute că pe artera principală a Câmpinei se lucrează la amplasarea stâlpilor pentru iluminatul trecerilor de pietoni, în cadrul unuia dintre cele trei proiecte de modernizare a iluminatului public din Câmpina derulate de administrația locală.

614 vizualizari
29 nov. 2023 08:51

În Câmpina există o taxă de acces auto pentru zonele cu restricții. Câți bani se strâng anual din această taxă și din amenzile pentru nerespectarea ei?

Probabil că nu știe prea multă lume că, printre altele, la nivelul municipiului Câmpina există o taxă de acces auto pentru zonele cu restricții, taxă care variază în funcție de tonaj - de la 3,5 tone, la 5 tone și peste 7,5 tone.