Rezultate remarcabile pentru câmpinenii prezenți la Campionatul Balcanic de orientare sportivă din Croația

Sport (Categoria articolului)

Sportivii de la Clubul OK Silva Câmpina au participat, în ultima decadă a lunii august, la două competiții majore de orientare sportivă. Este vorba de Campionatul European de Tineret, care s-a desfășurat la Vilnius, în Lituania și Campionatul Sud-Est European (noua denumire a Campionatului Balcanic), desfășurat la Zagreb, în Croația.

Dacă la Campionatele Europene pentru Tineret de la Vilnius nu s-au obținut rezultate satisfăcătoare, întrucât sportivii cu tradiție din Elveția, Cehia și țările nordice se antrenează pe terenuri asemănătoare, la Campionatul Sud-Est European s-au obținut rezultate remarcabile. O surpriză plăcută a fost câștigarea medaliei de aur la concursul de sprint, care s-a desfășurat în zona orașului Karlovac, de lângă Zagreb, de către Alexia Tudorache, aceasta obținând cel mai bun timp dintre cele aproximativ 30 de junioare! Tot o medalie de aur a obținut și echipa de ștafetă a României, formată din Andreea Manu (Știința Electrosistem Baia Mare), Alexia Tudorache (OK Silva Câmpina) și Iuia Stupu (OK Silva / CS Babarunca). De menționat că în proba de ștafetă s-a reușit clasarea pe locul 1 a seniorilor care au avut o misiune grea cu celelalte loturi, dar până la urmă au reușit să câștige. Au mai participat la categoria Master încă trei sportivi de la OK SILVA - Mircea Țicleanu (masculin, peste 70 ani, locul 1), Ilie Crețu (masculin, peste 65 de ani, lcul 1), Mihai Tudorache (masculin, peste 45 ani, locul 3).
Hărțile de lângă Zagreb au fost asemănătoare, ca relief, cu cele de la Poiana Câmpina. Și datorită pregătirii din zona Poiana Câmpina, inclusiv la Trofeul Silva, s-au putut obține aceste rezultate remarcabile. Săptămâna viitoare vor avea loc, la Sf. Gheorghe, Campionatele Naționale de orientare sportivă la care OK Silva va participa și sunt premize pentru rezultate foarte bune. 
Pentru anul competițional 2022, OK Silva dorește să mărească numărul de sportivi și îi anunță pe cei interesați că pot trimite cereri de înscriere pentru practicarea acestui sport la mihaisilva2@gmail.com. Participarea la competițiile de orientare dă posibilitatea sportivilor de a petrece mult timp în natură, de a vedea locuri noi din țară și din Europa.

7675 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

707 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1578 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.

Alte stiri recente

172 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

319 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.