Rezultate remarcabile pentru câmpinenii prezenți la Campionatul Balcanic de orientare sportivă din Croația

Sport (Categoria articolului)

Sportivii de la Clubul OK Silva Câmpina au participat, în ultima decadă a lunii august, la două competiții majore de orientare sportivă. Este vorba de Campionatul European de Tineret, care s-a desfășurat la Vilnius, în Lituania și Campionatul Sud-Est European (noua denumire a Campionatului Balcanic), desfășurat la Zagreb, în Croația.

Dacă la Campionatele Europene pentru Tineret de la Vilnius nu s-au obținut rezultate satisfăcătoare, întrucât sportivii cu tradiție din Elveția, Cehia și țările nordice se antrenează pe terenuri asemănătoare, la Campionatul Sud-Est European s-au obținut rezultate remarcabile. O surpriză plăcută a fost câștigarea medaliei de aur la concursul de sprint, care s-a desfășurat în zona orașului Karlovac, de lângă Zagreb, de către Alexia Tudorache, aceasta obținând cel mai bun timp dintre cele aproximativ 30 de junioare! Tot o medalie de aur a obținut și echipa de ștafetă a României, formată din Andreea Manu (Știința Electrosistem Baia Mare), Alexia Tudorache (OK Silva Câmpina) și Iuia Stupu (OK Silva / CS Babarunca). De menționat că în proba de ștafetă s-a reușit clasarea pe locul 1 a seniorilor care au avut o misiune grea cu celelalte loturi, dar până la urmă au reușit să câștige. Au mai participat la categoria Master încă trei sportivi de la OK SILVA - Mircea Țicleanu (masculin, peste 70 ani, locul 1), Ilie Crețu (masculin, peste 65 de ani, lcul 1), Mihai Tudorache (masculin, peste 45 ani, locul 3).
Hărțile de lângă Zagreb au fost asemănătoare, ca relief, cu cele de la Poiana Câmpina. Și datorită pregătirii din zona Poiana Câmpina, inclusiv la Trofeul Silva, s-au putut obține aceste rezultate remarcabile. Săptămâna viitoare vor avea loc, la Sf. Gheorghe, Campionatele Naționale de orientare sportivă la care OK Silva va participa și sunt premize pentru rezultate foarte bune. 
Pentru anul competițional 2022, OK Silva dorește să mărească numărul de sportivi și îi anunță pe cei interesați că pot trimite cereri de înscriere pentru practicarea acestui sport la mihaisilva2@gmail.com. Participarea la competițiile de orientare dă posibilitatea sportivilor de a petrece mult timp în natură, de a vedea locuri noi din țară și din Europa.

6769 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

672 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

786 vizualizari
27 nov. 2021 14:54

Liga A Prahova, etapa a 17-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață au avut loc primele partide din ultima etapă a turului Ligii A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

Alte stiri recente

211 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a. 

1443 vizualizari
27 nov. 2021 13:19

1,16 - alcoolemia unui bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț la Telega

1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost alcoolemia stabilită de apartul etilotest pentru un bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț.