"Minutul Centenarului". Contribuția Armatei Române la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a decis ca, pe parcursul acestui an, fiecare ședință să înceapă cu "Minutul Centenarului", lucru despre care noi am scris la momentul respectiv. La ședința din luna martie, în cadrul "Minutului Centenarului", consilierul Enache Dragomir a vorbit despre unirea Basarabiei cu Țara Mamă. La ședința de la finele lunii aprilie, consilierul Viorel Bondoc a dedicat "Minutul Centenarului" Armatei Române.

Este imposibil ca un minut să ajungă pentru a vorbi despre rolul Armatei Române la înfăptuirea și apărarea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Armata Română și-a adus o contribuție decisivă la realizarea Unității Naționale a neamului românesc, iar în "Minutul Centenarului", consilierul Viorel Bondoc a menționat acțiunile de luptă ale armatei, după arestarea și persecutarea, de către administrația maghiară, a membrilor delegațiilor din județele din vestul țării, care au participat la Marea Adunare de la Alba Iulia. (video)

4327 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1810 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

1815 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

626 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

134 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.