În atenția elevilor câmpineni. Concurs de creație literară organizat de Biblioteca Municipală "Dr. C.I. Istrati"

Social (Categoria articolului)

Biblioteca Municipală "Dr. C.I. Istrati" din Câmpina organizează o nouă ediție a concursului de creație literară destinat elevilor de la clasele a II-a până la a XII-a, de la unitățile de învățământ din municipiu. Concursul se desfășoară în perioada 15 octombrie - 29 noiembrie 2021 și are ca temă „Tărâmul lecturii”.

Concursul se desfăşoară pe următoarele secţiuni:
I. Ciclul primar - a.poezie, b.proză scurtă
II. Ciclul gimnazial şi liceal - a.poezie, b.proză scurtă, c.eseu

Fiecare concurent se poate înscrie la toate genurile literare. Un juriu format din scriitori câmpineni va evalua lucrările şi va desemna câştigătorii celor trei premii pentru fiecare din cele trei cicluri de învăţământ (primar, gimnazial, liceal). Fiecare lucrare va conţine un număr de maximum 2.500 de caractere (cu spaţii), va avea un motto şi se va depune la sediul Bibliotecii Municipale “Dr.C.I. Istrati” (Bulevardul Culturii, nr. 39) sau se va trimite la adresa de e-mail: biblioteca@bmcampina.ro.
Data limită de trimitere a lucrărilor este 19 noiembrie 2021. Premiile vor consta în cărţi de literatură şi diplome. Anunţarea rezultatelor concursului se va afce pe 29 noiembrie 2021, iar elevii câştigători vor fi invitaţi la bibliotecă pentru a-și ridica premiile. Cele mai bune lucrări vor fi publicate în reviste locale de cultură.

2770 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

5370 vizualizari
18 oct. 2021 20:39

Accident spectaculos în Câmpina, pe Calea Dacia, produs de un tânăr de 19 ani

Luni seară, pe Calea Dacia din municipiul Câmpina, în apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu a avut loc un accident de circulație, produs de un tânăr de 19 ani.

3582 vizualizari
18 oct. 2021 12:28

A încetat din viață Paul Bărbulescu, cel care a fost arhitect șef al Câmpinei timp de 25 de ani

3 comentarii

Arhitectul câmpinean Paul Bărbulescu a încetat din viață. Avea 78 de ani și timp de un sfert de secol, în perioada 1968-1993, a lucrat în cadrul Primăriei Câmpina, fiind arhitectul șef al orașului. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Alte stiri recente

679 vizualizari
20 oct. 2021 21:54

Noi restricții de luni, 25 octombrie. Vacanță de două săptămâni în toate școlile și liceele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricțiile care vor fi impuse începând de luni, respectiv doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

2272 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.